Běžný účet - přehled, příklady, jak si vybrat

Běžný účet je typ vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají ve finančních institucích Nejlepší banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální banka země je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 za účelem výběru a uložení peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům.

Kontrola účtu

Ke běžnému účtu lze přistupovat pomocí několika možností: bankomaty, elektronické debety a šeky. Jednou z charakteristik, díky níž je běžný účet jedinečný ve srovnání s jinými účty, je to, že obvykle umožňuje uživatelům mnohokrát vložit a vybrat peníze bez poplatků.

Příklady kontroly účtů

Existuje mnoho typů kontrolních účtů, ze kterých si můžete vybrat. Můžete si například otevřít komerční nebo obchodní účet, společný účet nebo studentský účet.

1. Obchodní nebo obchodní účet

Společný kontrolní účet používají společnosti a v důsledku toho je ve vlastnictví společnosti. To znamená, že jakékoli transakce probíhající na účtu musí být autorizovány vlastníkem společnosti nebo osobou autorizovanou vlastníkem.

2. Společný účet

Společný účet je účet, který si založili dva nebo více jednotlivců, často manželských partnerů. S takovým účtem může jeden z partnerů psát šeky Jak napsat šek I když digitální platby neustále získávají větší podíl na trhu, je stále důležité vědět, jak šek vystavit. Tato příručka vám krok za krokem ukáže účet.

3. Studentský účet

Existuje mnoho bank, které nabízejí bezplatné účty pro studenty vysokých škol. Účty zůstávají zdarma, dokud student nevystuduje vysokou školu.

Výběr běžného účtu

Při výběru místa k otevření účtu je třeba vzít v úvahu několik věcí:

1. Poplatky za účet

Finanční instituce obvykle účtují určité poplatky za běžné účty svých klientů. Před otevřením účtu je důležité porovnat poplatky mezi bankami. Mohou existovat skryté náklady, pokud například běžný účet klesne pod požadovaný minimální zůstatek.

Při porovnávání poplatků mezi různými bankami by jednotlivec měl vzít v úvahu své výdajové návyky. Pokud se jejich zůstatek pohybuje kolem nulové značky, pak je nejlepší institucí instituce, která nepřináší požadavek minimálního zůstatku. Zde jsou nejčastější poplatky účtované na účtech:

Udržovací poplatky

Některé běžné účty, zejména ty, které jsou vedeny v národních bankách, účtují měsíční udržovací poplatek. Existují však banky, které od poplatku upustí, pokud splní určitá kritéria, například udržení minimálního zůstatku. Je důležité si před otevřením účtu přečíst drobný tisk.

Poplatky za přečerpání účtu

Jedná se o poplatky účtované, když si člověk vybere vyšší částku peněz, než kolik má na účtu. Náklady na přečerpání účtu jsou obvykle drahé. Aby se těmto poplatkům vyhnuly, mohou se jednotlivci přihlásit k přečerpání kontokorentního účtu. K přečerpání bankovního účtu dojde, když zůstatek na bankovním účtu jednotlivce klesne pod nulu, což má za následek záporný zůstatek. Obvykle se to stane, když na daném účtu již nejsou žádné finanční prostředky, ale prostřednictvím účtu je zpracována nevyřízená transakce, což vede k tomu, že majitel účtu vznikne dluh. ochrana, což je funkce, která brání tomu, aby při překročení platil poplatky.

Minimální zůstatkové poplatky

Některé finanční instituce účtují svým klientům poplatky, pokud jejich zůstatek na účtu klesne pod stanovenou částku. Požadované minimum se u jednotlivých bank liší.

Poplatky za bankomaty

Pokud někdo používá bankomat mimo síť, může mu být účtován poplatek od provozovatele bankomatu a banky. Podle průzkumu Bankrate dosáhly celkové náklady na výběry hotovosti z bankomatu mimo síť v roce 2018 v průměru 4,68 USD.

2. Pobídky

Vedení spořicího účtu není jediný způsob, jak lze z banky vydělat úroky. Na běžných účtech mohou být také výhody v podobě úroků získaných v průběhu času a odměn.

Úrokový běžný účet funguje stejně jako spořicí účet. Úroková úroková sazba Úroková sazba se však týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. se liší v závislosti na typu účtu.

3. Pohodlí

Pokud jednotlivec vede velmi rušný život, je pravděpodobné, že nemusí být schopen dál chodit do banky, aby provedl výběr nebo vklad. Pro takové lidi jsou nejlepšími běžnými účty ty, které poskytují online a mobilní přístup. Lidé tak mohou snadno kontrolovat zůstatek na svém účtu, platit účty a provádět vklady pomocí svého mobilního telefonu nebo počítače.

4. Zákaznický servis

Díky této technologii mohou držitelé účtů nyní vykonávat většinu svých bankovních funkcí online nebo prostřednictvím mobilních aplikací. Mohou však nastat problémy, které nutí majitele účtu vyhledat pomoc od třetí strany. Než si vyberete běžný účet, měli byste si přečíst online recenze zákazníků a získat hrubý odhad úrovně zákaznické podpory banky. Je lepší vyhledat finanční instituci, která poskytuje několik výhod, ale nabízí vynikající služby zákazníkům.

Sečteno a podtrženo

Běžný účet je typ bankovního účtu, který lidem umožňuje snadný přístup k hotovosti. Je to prostě účet pro denní výdaje. Není to však jen místo, kde lze provádět vklady a výběry. Je centrem osobních financí. Se správným bankovním účtem mohou jednotlivci zlepšit své dovednosti v oblasti správy peněz.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Bankovní vyrovnání Bankovní vyrovnání Bankovní odsouhlasení je dokument, který odpovídá zůstatku hotovosti v účetnictví společnosti na odpovídající částku na jejím bankovním výpisu. Sladění těchto dvou účtů pomáhá určit, zda jsou nutné účetní úpravy. Srovnání bank se provádí v pravidelných intervalech, aby se zajistilo, že
  • Osobní finance Osobní finance Osobní finance jsou proces plánování a řízení osobních finančních aktivit, jako je vytváření příjmů, utrácení, spoření, investování a ochrana. Proces správy osobních financí lze shrnout do rozpočtu nebo finančního plánu.
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found