No-Load Fund - přehled, výhody a příklady

Fond bez zátěže je druh podílového fondu, kde jsou akcie nakupovány a prodávány bez provizí za nákup nebo prodej z fondů investora. Poplatky za prodej se nazývají „zatížení“ a podílové fondy bez zátěže, jak by název napovídal, nabízejí investorům možnost fondu bez těchto poplatků.

Fond bez zátěže

Moudří investoři vědí, jaké dopady mohou mít poplatky na celkovou návratnost. Dokonce i několik dalších bazických bodů v poplatcích může snížit celkovou návratnost o tisíce a dokonce miliony v závislosti na velikosti portfolia.

Jedním ze způsobů, jak minimalizovat poplatky, které platíte investováním do podílových fondů, je zvolit si fond bez zátěže. Absenci poplatků za provizi však bude třeba zvážit s ohledem na další faktory, jako je například poměr celkových nákladů fondu Poměr nákladů Poměr nákladů je poplatek účtovaný investiční společností za správu fondů akcionářů. Investičním společnostem, jako jsou podílové fondy, často vznikají při správě fondů investorů různé provozní výdaje a na pokrytí nákladů účtují malé procento ze spravovaných fondů. , historie výkonu fondu, investiční styl, tolerance vůči riziku atd.

Podílové fondy zveřejní, zda se v jejich prospektu načítají poplatky z fondu. Prospekt Prospekt je dokument poskytující právní informace, který společnosti musí ukládat Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli. .

souhrn

  • „Náklad“ je poplatek podílového fondu za nákup a prodej akcií, které jsou přiděleny zprostředkovateli, jako je makléř, poradce nebo jiný typ profesionála.
  • Fond bez zátěže je fond, který neúčtuje poplatek za prodejní zátěž.
  • Fondy bez zátěže jsou nakupovány přímo prostřednictvím investiční společnosti a nevyžadují zprostředkovatele, aby působil jako makléř.

Co je Load Mutual Fund?

Protějškem fondu bez zátěže je fond zátěže. Načtení podílového fondu účtuje investorům při nákupu nebo prodeji akcií. Poplatky za zátěž se mohou pohybovat v rozmezí od 0% do 6%. Když jsou náklady účtovány při nákupu akcií, je to známé jako front-end zatížení. Když jsou náklady účtovány při prodeji akcií, označuje se to jako back-end prodejní zatížení.

Proč jsou tedy účtovány prodejní náklady? Účelem poplatků je kompenzovat zprostředkovatele, jako je makléř, finanční poradce a další odborníci, za výběr a doporučení vhodného fondu pro investora. Racionálnost spočívá v tom, že zprostředkovatel věnoval čas a věnoval své odborné znalosti prosívání fondů a nalezení toho, který nejlépe vyhovuje potřebám investora. Je to kontroverzní, protože historie ukazuje, že fondy načítání a fondy bez načítání mají téměř stejný výkon.

Proč zvolit fond bez zátěže?

Pokud se investor rozhodne investovat do podílového fondu bez zátěže, obchází poplatky za zátěž. Je to možné, protože fond bez zátěže bude bez zprostředkovatele, který chce shromažďovat provize. Fond bez zátěže se obvykle nakupuje přímo od investiční společnosti nabízející fond.

Vzhledem k tomu, že se k doporučení fondu nepoužívají žádné odborné znalosti, je na investorovi, aby učinil svá vlastní rozhodnutí. Mnoho investorů je ochotno provést vlastní průzkum a náležitou péči, aby ušetřili 4,5%, které by mohly být účtovány z nákladového fondu. Bez poplatků může investice do fondu bez zátěže růst při investici a při prodeji bude nedotčena.

Příklady investic do zátěže vs. zátěže

Bez zatížení

Investor nakoupí 10 000 $ akcií fondu bez zátěže a získá 10% návratnost za jeden rok. Investor na konci jednoho roku vydělá 11 000 $ a získá si zisk 1 000 $.

Přední zatížení

Řekněme, že investor koupí akcie v hodnotě 10 000 $, ale tentokrát je to v podílovém fondu, který účtuje front-end zatížení 4%. 4%, tedy 400 $, jsou odebrány při nákupu akcií, přičemž 9 600 $ zbývá do práce. Fond poskytuje v průběhu roku 10% návratnost a investor na konci jednoho roku vydělá 10 560 USD.

Back-end zatížení

Investor nakupuje 10 000 $ akcií v podílovém fondu s koncovým zatížením. Fond v průběhu roku vydělává 10% s konečnou částkou 11 000 USD. Když investor prodá své akcie, účtuje se back-end zatížení ve výši 4% z 11 000 USD.

Výsledkem je, že 4% neboli 440 USD jsou odebrány z investorových prostředků na konečný zůstatek 10 560 USD a převzetí 560 USD. Místo 10% návratnosti si investor uvědomil skutečný výnos 5,6%.

Proč zvolit Load Fund?

S matematikou zobrazenou ve třech scénářích výše můžete vidět, jak mohou být dopady poplatků za prodejní náklady na skutečnou návratnost portfolia. Investor bude muset určit, zda jsou poplatky oprávněné.

Investoři se mohou rozhodnout investovat do zátěžového fondu z následujících důvodů:

  • Víra v odbornost profesionála, s nímž pracují jako zprostředkovatel.
  • Vnímané výhody převažují nad náklady na náklad.
  • Investor možná nebude chtít fondy zkoumat sám. Raději by pro ně vybrali profesionální osobu.
  • Investor udržuje vztah se svým finančním poradcem Financial Advisor Financial Advisor je finanční profesionál, který poskytuje poradenství a poradenství ohledně financí jednotlivce nebo subjektu. Finanční poradci mohou pomoci jednotlivcům a společnostem dosáhnout jejich finančních cílů dříve tím, že svým klientům poskytnou strategie a způsoby, jak vytvořit více profesionálů v oblasti bohatství nebo investic, a cítili by se provinile, kdyby investovali sami, aniž by jejich poradce dostal provizi.

Poplatky, které může účtovat fond bez zátěže

To, že podílový fond neúčtuje poplatky za nákup a prodej akcií, ještě neznamená, že je automaticky fondem s „nízkými poplatky“. Je možné, že fond bez zátěže může být nakonec dražší než fond s poplatkem za prodejní zátěž.

Poplatky a poplatky zahrnuté do fondu bez zátěže mohou zahrnovat:

  • Poměr výdajů fondu
  • Poplatky 12b-1 za marketing, distribuci a služby
  • Poplatky za odkup
  • Směnárenské poplatky
  • Poplatky za účet

Je třeba si uvědomit, že vzájemné fondy bez zátěže mohou i nadále účtovat poplatky při nákupu a prodeji akcií. Když se podrobně podíváte na definici, poplatek za zatížení je poplatek, který je přidělen zprostředkovateli, který působil jako zprostředkovatel mezi fondem a investorem. Fond může investorovi účtovat poplatky při nákupu nebo prodeji akcií a poplatky budou účtovány samotnému fondu, nikoli makléři. Fond takového typu se tedy bude i nadále kvalifikovat jako bezvýznamný.

Investoři budou muset při analýze více podílových fondů zvážit všechny poplatky. Pohled na zatížení vs. bez zatížení je dobrý začátek, ale neříká celý příběh. Jiné poplatky mohou zdražovat fond bez zátěže než fond zátěže.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Komise Komise Komise odkazuje na náhradu vyplácenou zaměstnanci po dokončení úkolu, kterým je často prodej určitého počtu výrobků nebo služeb
  • Poměr výdajů na správu (MER) Poměr výdajů na správu (MER) Poměr nákladů na správu (MER) - nazývaný také jednoduše jako poměr nákladů - je poplatek, který musí zaplatit akcionáři podílového fondu nebo fondu obchodovaného na burze (ETF) . MER jde k celkovým výdajům použitým na provoz těchto fondů.
  • Otevřené vs. uzavřené podílové fondy Otevřené vs uzavřené podílové fondy Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují nízkonákladový způsob sdružování kapitálu a
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found