Úvěr a analytik sbírek - přehled, dovednosti, vzdělávání a školení

Analytik úvěrů a inkas je pověřen odpovědností za posouzení rizika osoby nebo společnosti, pokud jde o poskytování úvěrů a inkasování splátek. Analytici musí systematicky kontrolovat finanční historii zákazníka, finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tato tři hlavní prohlášení jsou složitě a jakékoli další informace, které by se týkaly získání úvěrové linie.

Úvěrový a inkasní analytik

Úvěroví a inkasní analytici také úzce spolupracují se společnostmi a odděleními v nich, aby jim pomohli efektivně využívat úvěrové linky a také se ujistili, že jakékoli nedoplatky Nedoplatky Nedoplatky odkazují na platby, které jsou po splatnosti a které mají být provedeny na konci dané období po zmeškání požadovaných plateb. Celkový nedoplatek se rovná součtu všech plateb, které se nahromadily v průběhu času od splatnosti první platby. dluží jim jsou vymáhány včas.

Úvěroví a analytici sbírek také mohou úzce spolupracovat s různými inkasními agenturami. Často pomáhají koordinovat výzvy k inkasu a také spolupracují se zákazníky, aby splátky proběhly. Pomáhají také při shromažďování příslušné dokumentace týkající se sporů a neplacených výpisů, pomáhají zjistit jak bonitu, tak fungují jako prostředník mezi poskytovateli a zákazníky.

Souhrn:

  • Úvěroví analytici a inkaso musí přezkoumat finanční historii jednotlivců a společností, aby pomohli určit jejich bonitu a pravděpodobnost / schopnost splácení jejich dluhů.
  • Vzhledem k tomu, že analytici pomáhají určovat způsobilost a jedná jako druh prostředníka, pokud jde o proces sbírání, musí mít řadu různých dovedností, včetně silné matematiky a dovedností lidí.
  • Úvěroví analytici a inkaso musí mít vysokoškolský diplom nebo ekvivalent; bonusem jsou některé vysokoškolské kurzy nebo vysokoškolské vzdělání. Rovněž je vyžadováno školení na pracovišti.

Požadované dovednosti pro analytika úvěrů a sbírek

Kvůli mnohostranné práci, kterou dělají, musí analytici úvěrů a sbírek disponovat různými dovednostmi. Musí být schopni úzce spolupracovat s oběma stranami: s dlužníky i dlužníky. Je zřejmé, že silné matematické dovednosti jsou důležité, ale vynikající dovednosti lidí Interpersonální dovednosti Interpersonální dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“. jsou také důležité.

Porozumění zákazníkům a důvodům, proč mohou být v úvěrových linkách v prodlení, je také důležité. Spolu s dovednostmi lidí je pro analytika úvěrů a sbírek důležitá také schopnost porozumět okolnostem, číst lidi a být soucitný. Všechny tyto dovednosti se hodí, zvláště když pracujete jako druh prostředníka mezi zákazníkem v prodlení a společností, která se snaží dostat zaplaceno za zboží nebo služby, které dříve poskytovala.

Vzdělávání a odborná příprava

Analytik úvěrů a sbírek musí mít maturitu a alespoň několikaměsíční školení v práci.

Ve většině míst bude každá agentura nebo společnost zabývající se inkasem, která chce najmout kreditní a analytika sbírek, hledat jednotlivce, kteří absolvovali alespoň některé vysokoškolské kurzy. Účetnictví, matematika, počítačové dovednosti a komunikace Komunikace Schopnost efektivní komunikace je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které je třeba se naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. Lze to provádět hlasově (prostřednictvím verbálních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, tabulek a map) nebo neverbálních kurzů. Absolvování vysoké školy s přidruženým nebo bakalářským titulem v kterémkoli z příslušných oborů často zvýhodňuje jednotlivce před ostatními kandidáty, pokud jde o přijímací proces.

Školení na pracovišti obvykle trvá kdekoli od jednoho do tří měsíců a obvykle ho provádí firma, která najme analytika. Umožňuje analytikovi poznat zásady a postupy společnosti. Spravedlivé postupy vymáhání dluhů a vyjednávací techniky jsou často součástí školení.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Analytik komerčního úvěru Analytik komerčního úvěru Analytik komerčního úvěru je v podstatě stejný jako analytik úvěru s přidanou specifikací kontroly společností nebo subjektů, které hledají
  • Finanční analytik vs. úvěrový analytik Finanční analytik vs. kreditní analytik
  • Úvěrová služba Úvěrová služba Úvěrová služba je způsob, jakým finanční společnost (věřitel) vybírá splátky jistiny, úroků a úschovy, které jsou splatné nebo po splatnosti. Procvičování
  • Quants Quants Kvantitativní analytici (také nazývaní „quants“) jsou odborníci specializující se na návrh, vývoj a implementaci algoritmů a matematických nebo statistických modelů určených k řešení složitých finančních problémů. Ve své práci používají kvantitativní analytici kombinaci technik a znalostí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found