Funkce SQRT - vzorec, příklady, jak používat SQRT

Funkce SQRT je funkce Excel Matematické a trigonometrické funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Poskytne druhou odmocninu kladného čísla. Tato funkce byla představena v MS Excel 2010.

Vzorec

= SQRT (číslo)

Funkce SQRT používá následující argument:

  1. Číslo (povinný argument) - Toto je číslo, pro které chceme zjistit druhou odmocninu. Musí to být kladné číslo, vzorec aplikace Excel nebo funkce, která vede k kladnému číslu.

Jak používat funkci SQRT v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce SQRT, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že chceme najít druhou odmocninu z následujících čísel:

  • 25
  • 49
  • 900
  • 121
  • 100

Použitý vzorec by byl = SQRT (reference). Získáme následující výsledky:

Funkce SQRT

Příklad 2

Pokud je číslo poskytnuté uživatelem záporné, funkce SQRT vrátí # ČÍSLO! chyba. Druhá odmocnina záporného čísla mezi množinou reálných čísel neexistuje. Je to proto, že neexistuje způsob, jak číslo umocnit a získat negativní výsledek.

Pokud si však přejeme vzít druhou odmocninu záporného čísla, jako by to bylo kladné číslo, musíme použít funkci ABS. Zabalíme zdrojové číslo do funkce ABS, která vrátí absolutní hodnotu čísla a ignoruje kladné nebo záporné znaménko daného čísla:

Předpokládejme, že máme uvedeny níže uvedené údaje:

Funkce SQRT - Příklad 2

K vyhledání SQRT použijeme vzorec = SQRT (ABS (ref)), jak je znázorněno níže:

Funkce SQRT - Příklad 2a

Výsledek získáme níže:

Funkce SQRT - Příklad 2b

Je třeba pamatovat na funkci SQRT

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, když je zadaný argument čísla záporný.
  2. Funkci SQRT lze v závislosti na požadavcích uživatele použít společně s funkcemi ABS, ROUND, ROUNDUP a ROUNDDOWN.
  3. SQRT je podobný funkci POWER. Funkce POWER však funguje jako exponent ve standardní matematické rovnici. Například pro číslo 25 uvedeme vzorec = SQRT (25) a = VÝKON (25, 1/2).

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel SQRT. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found