Obecná obligace - definice, typy a jak to funguje

Dluhopis s obecným závazkem (GO) je druh obecního dluhopisu, ve kterém splátky dluhopisu (úroky a splátky jistiny jistiny Splátka jistiny je platba k původní částce půjčky, kterou dlužíte. Jinými slovy, splátka jistiny je platby provedené z úvěru, které snižují zbývající částku splatné půjčky, místo aby byly použity na splacení úroků účtovaných z úvěru.) jsou zaručeny celkovým výnosem generovaným příslušným vládním subjektem nebo agenturou. Jinými slovy, splácení je zaručeno jak z daňových, tak z provozních výnosů z různých projektů. Dluhopisy GO se primárně používají k dotování rozvoje veřejných projektů.

Obecná obligace

Dluhopisy GO se liší od jiného typu obecních dluhopisů, které se nazývají výnosové dluhopisy. Výnosový dluhopis Výnosový dluhopis je druh komunálního dluhopisu, ve kterém je splacení závazku primárně zaručeno provozními výnosy účetní jednotky. Dluhopisy jsou primárně využívány vládními subjekty k dotování infrastrukturních projektů. . Splácení výnosových dluhopisů je zajištěno pouze provozními příjmy generovanými projektem a nelze je zaručit daňovými výnosy. Jak je však uvedeno výše, dluhopisy GO umožňují použití obou zdrojů příjmů.

Druhy dluhopisů obecného závazku

Existují dva typy dluhopisů s obecným závazkem: dluhopis GO s omezenou daní a dluhopis GO s neomezenou daní.

1. Obecná obligace s omezenou daňou

Dluhopis GO s omezenou daní umožňuje obcím zvýšit daně z nemovitostí (do určitého stanoveného limitu), pokud je nutné splnit platby dluhu za služby.

2. Neomezená daň obecná obligace

Dluhopis s obecnou povinností s neomezenou daní má podobné rysy jako verze s omezenou daní, ale bez omezení zvýšení daně z nemovitosti. Daň z nemovitosti lze zvýšit až o 100%, ale pouze se souhlasem daňových poplatníků. U dluhopisů GO s omezenou daní se obvykle nevyžaduje souhlas daňových poplatníků.

Jak funguje obligace s obecným závazkem?

Představte si situaci, kdy se obec rozhodne zahájit nový projekt, ale chybí mu dostatečný kapitál na financování iniciativy. V takovém případě může obec vydat obecné obligace.

Investoři, kteří kupují dluhopisy, poskytují městu kapitál. Na oplátku mají investoři nárok na část příjmů obce generovaných z projektu, stejně jako daňové příjmy. Toky příjmů umožňují obci plnit úroky i splátky jistiny dluhopisů.

Jelikož splátka je zajištěna celkovými příjmy obce, je nízká pravděpodobnost selhání. Dluhopisy GO jsou tedy považovány za bezpečné investice. Je běžné, že tyto dluhopisy dostávají silný rating od ratingových agentur Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit jistinu a.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Konvertibilní dluhopis Konvertibilní dluhopis Konvertibilní dluhopis je druh dluhového cenného papíru, který poskytuje investorovi právo nebo povinnost vyměnit dluhopis za předem stanovený počet akcií emitující společnosti v určitých obdobích životnosti dluhopisu. Konvertibilní dluhopis je hybridní cenný papír
  • Kupónový dluhopis Kupónový dluhopis Kuponový dluhopis je typ dluhopisu, který zahrnuje připojené kupóny a platí během jeho životnosti pravidelné (obvykle roční nebo pololetní) splátky úroků a jejich nominální hodnota v době splatnosti. Tyto dluhopisy přicházejí s kupónovou sazbou, která se vztahuje k výnosu dluhopisu k datu vydání.
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found