Odčitatelné pojištění - přehled, jak to funguje, a příklady

Odpočitatelná částka pojistného se vztahuje k částce peněz na pojistném plnění, kterou byste zaplatili před zahájením pojištění a pojistitel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. platí. Jinými slovy, jedná se o peníze, které byste před obdržením pojistného krytí z vlastní kapsy vytratili. Po zaplacení odpočitatelné částky začne pojišťovna vyplácet zbývající částku hodnoty pojistného plnění až do limitů uvedených v pojistné smlouvě.

Pojistné spoluúčast

Jak to funguje

Nákup pojištění znamená, že získáte ochranu před jakýmikoli neočekávanými riziky, která mohou způsobit ztráty nebo poškození a poškodit vaše finance. Osobní finance Osobní finance jsou proces plánování a správy osobních finančních aktivit, jako je vytváření příjmů, utrácení, spoření, investování a ochrana. . Proces správy osobních financí lze shrnout do rozpočtu nebo finančního plánu. . To vám dá trochu klidu, protože víte, že je něco, na co se můžete spolehnout. Pokud jde o pojišťovnu, zajistí krytí škod, které se vás mohou finančně dotknout, ale zeptají se vás, kolik rizika můžete pokrýt svými penězi.

Je to jako uzavřít dohodu - dohoda, kterou budete chráněni, pokud souhlasíte se zaplacením rizika, které jste ochotni pokrýt, které se říká odpočitatelná částka z pojištění.

Je jen na vás, kolik bude spoluúčast na pojištění. Obecně platí, že pokud se rozhodnete pro vyšší odečitatelnou částku, znamená to pro pojišťovnu menší riziko. To snižuje náklady na politiku. Existuje také něco jako minimální odpočet.

Pokud souhlasíte s úhradou části pojistné události, pojišťovna poskytne minimální spoluúčast. Pokud chcete ušetřit na nákladech na pojištění, můžete si zvýšit odpočitatelnou částku. Nemůžete jej však snížit tak, jak to stanovila pojišťovna.

Vaše odpočitatelná částka pojištění je uvedena v podmínkách vaší pojistné smlouvy. Nezapomeňte této části plně porozumět. Pokud vám to není jasné, zeptejte se své pojišťovny, abyste věděli, kolik je vaše spoluúčast.

Příklad: Odpočitatelné pojištění automobilu

Pokud jde o pojištění automobilu nebo automobilu, existují dva typy odpočitatelných položek. Prvním typem je srážka odpočitatelná, která slouží k pokrytí nákladů na opravy vozidla v případě kolize, pokud nejste považováni za zavinění nehody.

Na druhou stranu je komplexní odpočet vyhrazen pro nezbytné opravy, které nesouvisí s kolizí. Například vaše celková odpočitatelná částka bude použitelná, pokud vaše auto utrpí škody způsobené padlými větvemi stromů po tajfunu.

Příklad: odečitatelné zdravotní pojištění

Na rozdíl od pojištění automobilu nebo domácnosti, kde se odpočitatelná částka platí na pojistnou událost, lze odpočitatelnou položku ve zdravotním pojištění rozložit na celý rok. Mějte na paměti, že ne všechny léčby a návštěvy lékaře jsou kryty z vaší spoluúčastí.

Například preventivní péče je obvykle bezplatná, zatímco jiné politiky pokrývají návštěvy lékařů primární péče před dosažením odpočtu. Přečtěte si pozorně své zásady, abyste věděli, na co se vztahuje váš odpočet.

Úspora peněz s odečitatelným pojištěním

Vyšší odečitatelná částka znamená, že zaplatíte více z pohledávky, tak jak můžete ušetřit peníze? Ve většině případů roky plynou a lidé nepodávají žádosti. To znamená, že můžete využít nižšího pojistného Předplacené výdaje Předplacené výdaje představují výdaje, které společnost dosud nezaznamenala jako výdaj, ale byly zaplaceny předem. V ostatních každý rok vám ušetří až 30% na pojištění.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • HMO vs. PPO HMO vs. PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe.
  • Odškodnění Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že druhá strana je bez viny - bez odpovědnosti - za potenciální ztráty nebo škody.
  • Nekonečné bankovnictví Nekonečné bankovnictví - Staňte se svým vlastním bankéřem Nekonečné bankovnictví označuje proces, kterým se jednotlivec stává svým vlastním bankéřem. Koncept nekonečného bankovnictví vytvořil Nelson Nash. Zahrnuje využití celých životních pojistných smluv ke správě peněžních toků ve vašem životě.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found