Variabilní variabilita efektivity režie - přehled, vzorec, riziko chyby

Variabilní rozptyl efektivity režie je měřítkem dopadu rozdílu mezi skutečným časem, který zabere výroba produktu, a časem, který pro něj podnikatelský subjekt stanovil v rozpočtu. Může tedy vzniknout z rozdílu v produktivní efektivitě.

Variabilní varianta efektivity režie

Rozptyl efektivity produktivity je rozdíl mezi počtem pracovních hodin KPI pracovní síly Jak můžeme sledovat pracovní sílu? Vlády a ekonomové obvykle odkazují na tři hlavní klíčové ukazatele výkonu (KPI), aby posoudili sílu pracovní síly národa potřebnou k výrobě určitého počtu produktů a počet hodin podle rozpočtu. Rozdíl může být značný a je třeba jej zohlednit.

Variační variabilita účinnosti režie je jedním z faktorů, které ovlivňují celkovou variabilitu variability režie. Dalším důležitým faktorem je variabilní rozptyl režijních výdajů.

Variabilní variabilita efektivity režie - vzorec

Variační variabilita efektivity režie je v podstatě účetní trik, který se vypočítá vynásobením rozdílu mezi skutečnými a rozpočtovanými odpracovanými hodinami se standardní proměnnou režijní sazbou za hodinu. Vzorec pro výpočet variační účinnosti rozptylu účinnosti je:

Variabilní variabilita efektivity režie - vzorec

Je-li dosaženo příznivé odchylky, znamená to, že skutečné hodiny odpracované během daného období byly nižší než hodiny plánované. Výsledkem je použití standardní režijní sazby za méně hodin, což znamená, že celkové výdaje Výdaje Výdaje jsou druhem výdajů, které procházejí výkazem zisku a ztráty a odečtou se z výnosů, aby se dosáhlo čistého výnosu. Vzhledem k principu akruálního účetnictví jsou náklady účtovány v okamžiku jejich vzniku, nikoli nutně v okamžiku jejich úhrady. vzniklé jsou sníženy o faktor snížení počtu odpracovaných hodin. To nutně neznamená, že ve skutečnosti společnost měla nižší režijní náklady. Jednoduše to znamená, že došlo k vylepšení celkové alokační základny, která byla použita k aplikaci režijních nákladů.

Riziko chyby

Variační variabilita efektivity režie využívá vstupy poskytované různými odděleními v organizaci Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury. Informace o výrobních nákladech předkládá výrobní oddělení podniku. Odhadovaná pracovní doba pro splnění výstupních požadavků odhadují pracovníci odpovědní za průmyslové inženýrství a plánování výroby.

Projekce jsou založeny na dvou věcech: historické a odhadované efektivitě zaměstnanců nebo produktivitě práce a kapacitních úrovních zařízení, přičemž se zohledňují odpisy.

Existuje inherentní riziko, že dojde k odchylce, která nepředstavuje skutečnou výkonnost účetní jednotky kvůli míře chyby. Chyba může být přímým důsledkem nesprávného odhadu nebo záznamu standardního počtu pracovních hodin. Při zkoumání variabilního rozptylu účinnosti režie proto musí být zohledněna platnost podkladového standardu nebo jeho nedostatek.

Příklad

Předpokládejme, že pracovníci nákladního účetnictví společnosti X vypočítali, že zaměstnanci ve výrobě musí pracovat 10 000 hodin měsíčně. Společnosti také vznikají náklady ve výši 100 000 USD měsíčně jako její variabilní režijní náklady. Uvedené informace jsou z velké části založeny na historických a předpokládaných vzorcích pracovních sil.

O několik měsíců později se společnost X rozhodla nainstalovat nový systém pro manipulaci s materiály. Má to mít významný dopad na efektivitu výroby. Celková účinnost se zlepšuje a celkový počet odpracovaných hodin během měsíce klesl na 9 000 z předchozích 10 000. V tomto případě je variabilní účinnost rozptylu účinnosti následující:

Dané informace:

Standardní hodiny = 10 000

Odpracované hodiny = 9 000

Výpočet:

Standardní režijní sazba za hodinu = vzniklé náklady / standardní hodiny

= $100,000 / 10,000

= $10

Společnost proto stanovila variabilní režijní sazbu 10 $ za hodinu.

10 $ standardní režijní sazba / hodina x (9 000 odpracovaných hodin - 10 000 standardních hodin)

= $10,000(Variabilní odchylka účinnosti nad hlavou)

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Šablona analýzy odchylek Šablona analýzy odchylek Tato šablona analýzy odchylek vás provede procesem analýzy odchylek pomocí sloupcové metody. Rozptylovou analýzu lze shrnout jako analýzu rozdílu mezi plánovaným a skutečným počtem. Součet všech odchylek poskytuje informace o příliš použitých nebo nedostatečně použitých hodnotách pro r
  • Filozofie účetnictví Filozofie účetnictví Filozofie účetnictví zahrnuje obecná pravidla, koncepty a myšlenky týkající se přípravy a auditu účtů a financí
  • Vzorec odchylky Vzorec odchylky Vzorec odchylky se používá k výpočtu rozdílu mezi prognózou a skutečným výsledkem.
  • Kurz rozpočtování a prognózování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found