Finanční účet - přehled, jak to funguje, a podúčty

Finanční účet měří změny v počtu zahraničních aktiv držených rezidenty země. Obyvatelé zahrnují jednotlivce / rodiny, firmy a vládu. Finanční účet země je jednou ze tří složek její platební bilance. Platební bilance Platební bilance je výpis, který obsahuje transakce provedené rezidenty konkrétní země se zbytkem světa za určité časové období. Shrnuje všechny platby a příjmy od firem, jednotlivců a vlády. .

Finanční účet

Platební bilance, jak název napovídá, je jednoduše způsob, jakým země odpovídá za své finanční blaho, včetně veškerých příjmů přicházejících do země, a také při pohledu na její obchod se zahraničím a na úspěchy či neúspěchy zahraničních i domácích - držená aktiva.

Zkoumání finančního účtu

Aktiva měřená na finančním účtu zahrnují vše od přímých investic po komodity Průvodce po tajemství obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním různých typů finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi. (například drahé kovy, jako zlato nebo cizí měna) a cenné papíry (například dluhopisy) Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si půjčuje kapitál od držitele dluhopisů a provádí pevné platby je za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu pro určité období nebo akcie).

Finanční účet funguje v kombinaci s běžným účtem - který funguje jako metrika pro mezinárodní obchod - a kapitálovým účtem - což je metrika pro všechny finanční transakce, které nemají aktivní dopad na produkci, úspory nebo příjmy - s všichni tři dokončují systém platební bilance pro zemi.

Finanční účet nezveřejňuje celkový počet aktiv držených zemí. Funguje však jako záznam změn ve výši nebo hodnotě aktiv držených rezidenty dané země. Jednoduše ukazuje, zda se počet držených aktiv zvyšuje nebo snižuje na celkové hodnotě.

Dva podúčty finančního účtu

Na finančním účtu jsou dva podúčty nebo sekce:

1. Zahraniční vlastnictví tuzemských aktiv

Podúčet zahraničního vlastnictví je rozdělen na dvě části: soukromá aktiva a zahraniční oficiální aktiva. Pokud obyvatelé cizí země vlastní aktiva v tuzemsku, zaznamenává finanční účet pokles.

Domácí aktiva, která mohou být ve vlastnictví cizinců, zahrnují půjčky od zahraničních tuzemských bank, vklady cizinců do domácích bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky. , podnikové cenné papíry (tj. akcie / dluhopisy) a zahraniční dluh. Zahraniční oficiální aktiva mohou být kterákoli z již zmíněných aktiv; musí však být drženy zahraniční vládou nebo centrální bankou.

2. Domácí vlastnictví zahraničních aktiv

Podúčet tuzemského vlastnictví určuje tři typy vlastnictví. Soukromí vlastníci jsou fyzické nebo právnické osoby a mohou mít aktiva, která zahrnují zahraniční půjčky, vklady v bankách v jiných zemích nebo přímé investice do jiných zemí. Vládní vlastníci jsou buď na místní, státní nebo federální úrovni, ačkoli federální vláda je primárním typem vlastníka vládních aktiv.

Nakonec centrální banka země může vlastnit zahraniční aktiva, která zahrnují všechna výše uvedená aktiva, s výjimkou rezervní pozice v Mezinárodním měnovém fondu (MMF), což je aktivum, které je jedinečně drženo vládními vlastníky.

Navzdory skutečnosti, že finanční účet neposkytuje dostatečný počet celkových držených zahraničních aktiv, je důležité, jak funguje tak, aby odhalil zvýšení nebo snížení počtu aktiv držených zemí a v roli jedné z tři metriky používané v systému platební bilance.

Podúčty finančních účtů

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Přímé zahraniční investice (FDI) Přímé zahraniční investice (FDI) Přímé zahraniční investice (FDI) jsou investice od strany v jedné zemi do podniku nebo korporace v jiné zemi s úmyslem dosáhnout trvalého podílu. Trvalý úrok odlišuje PZI od zahraničních portfoliových investic, kde investoři pasivně drží cenné papíry ze zahraničí.
  • Globalizace Globalizace Globalizace je sjednocení a interakce jednotlivců, vlád, společností a zemí světa. Bylo toho dosaženo prostřednictvím
  • Druhy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found