Výbor pro odpovědnost za aktiva (ALCO) - přehled, povinnosti, odpovědnosti

Výbor pro odpovědnost za aktiva (ALCO) odkazuje na výbory složené z vedoucích zaměstnanců na vyšší úrovni, kteří řídí rizika spojená s aktivy a závazky společnosti. ALCO se obvykle nacházejí ve společnostech, které půjčují peníze, například v družstevních záložnách. Záložna Záložna je typ finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jsou to neziskové organizace, jejichž cílem je poskytovat vysoce kvalitní finanční služby, hypoteční společnosti a banky.

Výbor pro odpovědnost za aktiva

Výbory odpovědnosti za aktiva jsou důležité pro podporu komunikace a řešení problémů spojených s rizikem, likviditou Likvidita Na finančních trzích likvidita označuje, jak rychle lze investici prodat, aniž by to negativně ovlivnilo její cenu. Čím likvidnější je investice, tím rychleji ji lze prodat (a naopak) a snáze se prodává za reálnou hodnotu. Všechno ostatní je stejné, likvidnější aktiva se obchodují s prémií a nelikvidní aktiva se slevou. a potenciální výkyvy úrokových sazeb, které mohou ovlivnit zisky a ohrozit návratnost.

Výbor pro odpovědnost za škodu při práci

V bankách spravuje aktiva a pasiva finanční instituce výbor pro odpovědnost za aktiva. Výbor usiluje o nalezení nesouladu nebo potenciálních nástrah, které by mohly ohrozit bezpečnost uložených aktiv a důvěryhodnost instituce.

V USA se ALCO v bance obvykle skládá ze sedmi členů, kteří mohou hlasovat o důležitých věcech týkajících se rizik týkajících se aktiv a pasiv banky po dobu až jednoho roku. Předsedu ALCO často jmenuje výkonný výbor v bance.

Výbor se schází nejméně jednou za dva týdny, další zasedání se konají v době znepokojení nebo krize. K přijetí jakéhokoli řešení obecně většina ALCO používá ustanovení většinového typu pravidel, což vyžaduje více než 50% hlasování pro přijetí usnesení.

Povinnosti a odpovědnost ALCO

Úplný seznam povinností a odpovědností ALCO se u jednotlivých institucí liší. Obecný přehled je však uveden níže:

1. Diverzifikace rizik a kapitálové požadavky Basilejské dohody Basilejské dohody se týkají souboru předpisů o bankovním dohledu stanovených Basilejským výborem pro bankovní dohled (BCBS). Byly vyvinuty znovu

2. Politika řízení likvidity ve finanční instituci

3. Široká a specifikovaná politika týkající se požadavků kapitálových trhů

4. Výnos a velikost obchodní politiky banky, včetně diverzifikace mezi typem nástrojů a měnou

5. Úroková a likviditní politika

6. Kapitálová přiměřenost a riziková politika

7. Srovnávací ukazatele výkonnosti

Přístupy k řízení rizik a ALCO

ALCO může být součástí širšího a komplexnějšího řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které tvoří součást života podniku. Obvykle se to děje s přístupem k finančnímu řízení. Zavedením příslušných výborů pro dohled může ALCO poskytnout uzemněný přístup založený na řízení rizik k zajištění toho, aby finanční činnost poskytovala dlouhověkost a přiměřenou diverzifikaci.

Ve spolupráci s dalšími výbory pro vedení může ALCO poskytnout střízlivý hlas stranám, které chtějí zbytečně riskovat aktiva banky. Výbor může pomoci poradit ohledně zajišťovací strategie, která může pomoci zmírnit rizika a zároveň zajistit dlouhodobou ziskovost a konkurenceschopnost na trhu.

Dáme to dohromady: ALCO jako investor

Být obezřetným investorem znamená investovat do společností, které aktivně chrání dlouhodobou ziskovost svého podnikání. Při výběru, kam investovat své peníze, může být při rozhodování, zda společnost bude chránit vaše aktiva a pomůže vám vidět přiměřenou návratnost investic, nebo vás vystavit riziku ztráty, rozhodujícím faktorem průzkum, které společnosti vlastní adekvátní a silné ALCO. vaše investice.

Pochopení toho, kdo správně řeší rizika spojená s vašimi akciemi, vám může pomoci při finančních rozhodnutích a správě osobního portfolia. Silné a kompetentní ALCO pozitivně přináší výhody všem hráčům ve finančním systému.

Stručně: ALCO Shrnutí

Výbory pro odpovědnost za aktiva (ALCO) pomáhají poskytovat poradenství v oblasti řízení rizik a aktiv v rámci různých typů finančních institucí. ALCO hledají neshody nebo potenciální úskalí, která by mohla ohrozit ziskovost a solventnost instituce jako celku.

Výbor hraje klíčovou roli při podpoře komunikace a nastolení problémů souvisejících s rizikem, likviditou a možnými výkyvy úrokových sazeb.

Společnosti ALCO mohou investorům pomoci při správném řešení rizik podstupovaných jejich finančními institucemi a při určování jejich investičního portfolia.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Správa a řízení společnosti Správa a řízení společnosti Správa a řízení společnosti je něco zcela jiného než každodenní činnosti provozního řízení prováděné výkonnými řediteli společnosti. Je to systém
  • Úrokové riziko Úrokové riziko Úrokové riziko je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi.
  • Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost Fiduciární povinnost je odpovědnost, kterou jsou fiduciáři pověřeni při jednání s jinými stranami, zejména ve vztahu k finančním záležitostem. v
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found