Předplacený leasing - definice a výhody splácení leasingu

Předplacený leasing je technika používaná ke strukturování hmotných aktiv. Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která mají hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotná aktiva postrádají fyzickou podobu a skládají se z věcí, jako je duševní vlastnictví, které zahrnuje zařízení, zařízení PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) PP&E (nemovitosti, stroje a zařízení) je jedním oběžná aktiva nalezená v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti, budoucích výdajů a nemovitostí. Struktura obvykle zahrnuje splátky leasingu za dlouhodobé užívání aktiv. Ten, kdo pronajímá aktivum, obdrží opci na koupi aktiva hned po konečném ukončení doby pronájmu. Prodávající může získat přibližně 80% nebo dokonce 90% reálné hodnoty uvedeného aktiva, pokud bude provedena předběžná platba za nájem. Pokud je aktivum určeno k dlouhodobému užívání, může předplacený leasing snížit současnou hodnotu daňového závazku. Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jeho účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. prodávajícího asi o 50%.

Předplacený leasing

Jaké jsou základní požadavky?

Existují základní požadavky na předplacené leasingy. První je doba pronájmu. Nemělo by to překročit 80% zbývající doby životnosti aktiva. Dalším požadavkem je zbytková hodnota, což je odhadovaná reálná hodnota aktiva po skončení doby leasingu. Tato hodnota by měla být 20% z původní ceny aktiva. Posledním požadavkem je možnost nákupu. Pokud si nájemce přeje aktivum koupit, musí být za rozumnou částku. Nemůže to být výhodná volba.

Výhody a úvahy o předplaceném pronájmu

Předplacený leasing má několik výhod. Prodejci mohou získat až přibližně 80% až 90% reálné hodnoty aktiva. Hodnotu aktiv, která mají dlouhodobou životnost, lze maximalizovat. Kromě toho lze příjem z pronájmu také amortizovat po dobu trvání leasingu.

Do té míry, do jaké existují výhody, existují také úvahy. Kupující například nemůže získat právní nárok na konkrétní aktivum, dokud nevyprší platnost leasingu. Kupující může také chtít zvážit hodnotu, aby viděl rozdíl mezi hodnotou odpočtů v nájmu a daňovým odpisem. Dalším klíčovým problémem předplaceného leasingu je to, že kupující může být vystaven riziku úpadku prodávajícího.

Další čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k předplaceným leasingům. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví.
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Aktuální články Ratio Finance Finance Finance Finance jsou koncipovány jako samostudijní průvodci, díky nimž se můžete naučit důležité finanční koncepty online svým vlastním tempem. Procházejte stovky článků!
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found