Množstevní sleva - přehled, jak to funguje, příklady

Množstevní sleva se týká využití zlevněných cen k motivaci jednotlivce nebo firmy k nákupu konkrétního zboží ve velkém množství najednou. Když si zákazník zakoupí produkt Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vzniká v několika jednotkách nebo v dostatečně velkém množství najednou, prodávající odměňuje kupujícího prodejem za sníženou cenu pro každou skupinu zakoupeného zboží.

Množstevní sleva

Množstevní slevy, které se nejčastěji používají na velkoobchodních trzích, jsou výhodné pro obě strany dohody o prodeji zboží. Umožňují podniku koupit další zásoby a udržovat zásoby Inventář Inventář je běžný majetkový účet nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. za nižší cenu a umožňují výrobcům snížit náklady na udržování zásob prodejem většího množství jednotek hromadným odběratelům.

Množstevní sleva se liší od množstevní slevy, i když jsou si velmi podobné. Množstevní slevy nemusí nutně zahrnovat nákup velkého počtu jednotek zboží. Například na maloobchodní úrovni je nabídka „Buy One Get One Free“ nabízená spotřebitelům množstevní slevou.

souhrn

  • Množstevní sleva se týká využití zlevněných cen k motivaci jednotlivce nebo firmy k nákupu konkrétního zboží ve velkém množství najednou.
  • Slevy lze strukturovat několika způsoby, například nastavením různých úrovní, nastavením prahové hodnoty nebo nastavením samostatných sazeb pro balíčky.
  • Množstevní slevy existují také na finančních trzích.

Jak fungují hromadné slevy?

Existuje několik technik strukturování objemové slevy, včetně následujících:

1. Úrovně (nebo nastavení různých úrovní)

Nejběžnější technika diskontování objemu je známá jako vrstvení. To znamená, že pro daný počet jednotek spadajících do této úrovně může být nabídnuto konkrétní procento slevy. Procento slevy použitelné na každé úrovni stoupá se zvyšujícím se počtem zakoupených jednotek.

Například pro hromadný nákup produktu X se na úroveň 50–100 jednotek použije 5% sleva. Když se úroveň změní na 101–150 prodaných jednotek, použije se větší sleva, řekněme 10%.

2. Nastavení prahové hodnoty

V tomto druhém způsobu nabídky objemové slevy se nižší cenová sazba nebo vyšší diskontní sazba použije pouze po dosažení předem stanovené prahové hodnoty. Například množstevní sleva nemusí být použitelná, dokud není zakoupeno alespoň 500 jednotek produktu.

To znamená, že snížená cena bude platit pouze pro 501. zakoupený produkt. Kupující bude i nadále povinen zaplatit nezlevněnou cenu za prvních 500 jednotek.

3. Nastavení jedinečných sazeb pro balíčky jednotek

V rámci posledního způsobu strukturování objemových slev jsou na balíčcích jednotek nabízeny snížené ceny. Například pro Good X může být uplatněna diskontní sazba 5% na každé balení 10 jednotek a 10% sleva může být použitelná pro kupující každých 25 jednotek.

Aby mohl kupující využít maximální výhody slevy, musel by kupovat spíše v dávkách po 25 než v dávkách po 10. Pokud kupuje 30 jednotek X, snížená cena by platila pouze pro 25 jednotek X Kupující by tedy stále musel zaplatit plnou cenu za zbývajících pět jednotek.

Příklady hromadných slev

Množstevní slevy umožňují kupujícímu koupit velké množství zboží za sníženou cenu. Dosažené úspory se obvykle přenášejí na konečného spotřebitele kupujícího. Například společnosti, jako jsou Walmart a Amazon, běžně těží z množstevních slev od svých prodejců, protože vždy nakupují velké množství každého zboží.

Tradiční kamenné obchody nebo místní obchody nemohou takové velké nákupy provádět. Koneční spotřebitelé společností Walmart a Amazon tak mohou nakupovat za nižší částku, než jakou by účtoval místní obchod.

Kromě maloobchodních trhů existují na finančních trzích také množstevní slevy. Zprostředkovatelské firmy Zprostředkování Zprostředkování poskytuje zprostředkovatelské služby v různých oblastech, např. Investování, získání půjčky nebo nákup nemovitostí. Makléř je zprostředkovatel, který může nabízet množstevní slevy z provizí účtovaných za obchodování. Sleva může záviset na úrovni investice investora nebo na obchodní aktivitě klienta.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průměrná hodnota objednávky (AOV) Průměrná hodnota objednávky (AOV) Průměrná hodnota objednávky (AOV) je metrika elektronického obchodování, která sleduje průměrnou částku dolaru utracenou pokaždé, když zákazník zadá objednávku na webu nebo v aplikaci. AOV je považována za jednu z nejdůležitějších metrik v odvětví elektronického obchodování.
  • Marketingová strategie Pull Marketingová strategie Pull Marketingová strategie Pull, nazývaná také propagační strategie Pull, odkazuje na strategii, ve které se firma snaží zvýšit poptávku po svých produktech a čerpat
  • Days Inventory Outstanding Days Inventory Outstanding Days nevyřízené zásoby (DIO) je průměrný počet dní, po které společnost drží svůj inventář, než jej prodá. Výpočet dnů nevyřízených zásob ukazuje, jak rychle může společnost přeměnit zásoby na hotovost. Jedná se o metriku likvidity a také ukazatel provozní a finanční efektivity společnosti.
  • Walmart Marketing Mix Walmart Marketing Mix Walmart je velmoc podnikání a jednou z jeho klíčových silných stránek je jeho marketingový mix. Přežít na maloobchodním trhu vyžaduje víc než jen štěstí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found