London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE)

London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) je burza futures se sídlem v Londýně. Sir Brian Williamson založil LIFFE dne 30. září 1982, aby využil výhody britského odstranění měnových kontrol v roce 1979.

Původně se nacházel v historické budově Royal Exchange poblíž Bank, později byl převeden na Cannon Bridge v roce 1991. Zpočátku nabízel futures kontrakty a opce Případová studie opcí - Long Call Tato případová studie opcí demonstruje komplexní interakce opcí. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí. pouze. Po sloučení s London Traded Options Market v roce 1993 však začala nabízet také akciové opce. Poté změnila svůj název na London International Financial Futures and Options Exchange.

London International Financial Futures and Options Exchange

Po sloučení LIFFE s londýnskou komoditní burzou v roce 1996, řada kontraktů na měkké a zemědělské komodity Průvodce tajemstvím obchodování s komoditami Úspěšní obchodníci s komoditami znají tajemství obchodování s komoditami a rozlišují mezi obchodováním na různých typech finančních trhů. Obchodování s komoditami se liší od obchodování s akciemi. byl také přidán do seznamu produktů. Do roku 1996 byl LIFFE považován za jednu z největších termínových burz v Evropě. Následovaly další evropské burzy, například MATIF (se sídlem v Paříži) a Deutsche Terminboerse (se sídlem ve Frankfurtu).

Jedním z nejvíce obchodovaných produktů na LIFFE byl původně futures kontrakt na Bunds, 10letý německý vládní dluhopis. Společnost DTB nabídla podobný produkt, ale protože se jednalo o elektronickou burzu, účtovala nižší poplatky. Podíl DTB na trhu brzy dále rostl, takže LIFFE zůstal pouze s 10%.

Euronext převzal LIFFE v roce 2002, a tak se připojil k výměnám v Amsterdamu, Bruselu, Paříži a Lisabonu. Euronext byl zase převzat na burze cenných papírů v New Yorku. Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. Akcie, známé také jako akcie, představují v roce 2007 částečné vlastnictví společnosti a tvoří NYSE Euronext. Samotným účelem dohody bylo převzít kontrolu nad LIFFE. V roce 2013 Interkontinentální burza koupila NYSE Euronext, jehož hlavním motivem bylo získání LIFFE.

Mechanismy obchodování na platformě LIFFE

Londýnská mezinárodní finanční futures a opční burza byla původně strukturována po Chicago Board of Trade a Chicago Mercantile Exchange, s obchodováním na bázi otevřeného výtržnictví, kde se obchodníci scházejí na obchodní ploše nebo „jámě“, aby provedli transakce.

# 1 Elektronické obchodování

Poté, co společnost LIFFE ztratila značné množství podílu na trhu u svého hlavního produktu, futures kontraktů Bunds, rozhodla se vyvinout platformu elektronického obchodování. Zpočátku zavedla elektronickou obchodní platformu známou jako Automated Pit Trading, která se používala pouze pro obchodování mimo pracovní dobu. Nyní LIFFE používá novou elektronickou obchodní platformu známou jako LIFFE CONNECT. 24. listopadu 2000 byly poslední tři z 26 otevřených dražebních boxů trvale uzavřeny.

Prostřednictvím LIFFE CONNECT se burze podařilo oslovit zákazníky z přibližně 25 zemí. Generální ředitel Euronext Jean-Francois Theodore tvrdil, že to byl rozsah podnikání burzy i její obchodní technologie, která je přilákala k jeho získání. Mnoho teoretiků však stále věří, že to bylo zpoždění v přijetí technologie elektronického obchodování, které vedlo burzu ke ztrátě nezávislosti.

# 2 Arbitráž

Jedním z důvodů, díky nimž byl program LIFFE konkurenceschopný vůči jeho elektronickým protějškům, jako je DTB, byla arbitráž. S kontrakty Bunds obchodovanými na LIFFE i DTB byla otevřena příležitost k arbitráži. Často probíhala arbitráž. Kvůli složitým přípravným kurzům se však arbitrážní obchodování omezilo pouze na institucionální účastníky trhu.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Možnosti opce Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opce call právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cena opce - ve stanoveném časovém rámci.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • New York Mercantile Exchange New York Mercantile Exchange (NYMEX) New York Mercantile Exchange (NYMEX) je komoditní futures burza se sídlem na Manhattanu v New Yorku. Vlastníkem je společnost CME Group, jedna z největších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found