Funkce CHAR - příklady, vzorec, jak používat CHAR v aplikaci Excel

Funkce CHAR je zařazena do kategorie Textové funkce aplikace Excel. Vrátí znak určený číslem. Jako finanční analytik Popis pracovní pozice finančního analytika Níže uvedený popis pracovní pozice finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, funkce CHAR je užitečná při kódování čísel stránek přijatých z jiných souborů na znaky nebo když chceme do textu vložit zalomení řádku.

Vzorec

= CHAR (číslo)

Funkce CHAR používá následující argument:

  1. Číslo (povinný argument) - Toto je číslo mezi 1 a 255 určující, který znak chceme. Znak pochází ze znakové sady používané naším počítačem.

Znaková sada se může v různých operačních systémech lišit, takže u konkrétního čísla může funkce vracet různé výsledky v různých počítačích.

Windows OS používá znakovou sadu ANSI, zatímco Macintosh používá znakovou sadu Macintosh.

Jak používat funkci CHAR v aplikaci Excel?

Funkce CHAR je vestavěná funkce a lze ji použít jako funkci listu v aplikaci Excel. Jako funkci listu lze funkci CHAR zadat jako součást vzorce v buňce listu.

Abychom pochopili použití této funkce, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Podívejme se na výsledky, které získáme, použijeme funkci CHAR na níže uvedených datech:

Funkce CHAR

Výsledek v aplikaci Excel je uveden níže:

Funkce CHAR - Příklad 1

Pokud používáme tuto funkci poskytnutím odkazu na buňku, pak by neměla být v obrácených čárkách. Výše uvedené výsledky pocházejí ze znakové sady ANSI (používané v operačním systému Windows).

Příklad 2

Jak bylo uvedeno výše, jedním z použití funkce CHAR je vkládání konců řádků do textu. Abychom tomu porozuměli, vezměme si příklad:

Funkce CHAR - Příklad 2

Výsledky v aplikaci Excel jsou uvedeny níže:

Funkce CHAR - Příklad 2a

Chcete-li povolit zalamování textu, můžeme použít tlačítko Zalomení textu, které je umístěno ve skupině „Zarovnání“ na kartě Domů na pásu karet aplikace Excel, jak je znázorněno níže:

Funkce CHAR - Příklad 2b

Několik věcí k zapamatování funkce CHAR:

1. Chyba # HODNOTY - Objeví se, když:

A. Daný argument není celé číslo od 1 do 255.

b. Pokud je zadaný argument nula.

2. Funkce dá výsledek jako hodnotu řetězce / textu.

3. Byl představen ve verzi Excel 2000 a poté je k dispozici ve všech verzích.

4. Funkce CHAR je inverzní funkcí funkce CODE.

5. Funkce Excel CHAR a UNICHAR vrátí znak pro daný kód, zatímco funkce Excel CODE a UNICODE by to udělaly opačně - zadejte kód pro daný znak.

6. Je k dispozici také ve VBA.

7. U čísel větších než 255 můžeme použít funkci UNICHAR.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found