Co jsou syntetické možnosti? - Corporate Finance Institute

Syntetickými opcemi jsou portfolia nebo obchodování Průvodci obchodováním a investováním Finance & Trading jsou navrženi jako zdroje pro samostudium, aby se naučili obchodovat vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, dynamice, technických pozicích, které drží řadu cenných papírů. Zabezpečení Cenný papír je finanční nástroj, obvykle jakýkoli finanční majetek, s nímž lze obchodovat. Povaha toho, co lze a nelze nazývat cenným papírem, obecně závisí na jurisdikci, ve které se s aktivy obchoduje. že když se vezmou společně, napodobují jinou pozici. Výplata emulované, syntetické pozice a skutečné pozice by měla být teoreticky stejná. Pokud ceny těchto dvou nejsou stejné, pak arbitráž Arbitrage Arbitrage je strategie, jak využít výhody cenových rozdílů na různých trzích pro stejné aktivum. Aby k tomu mohlo dojít, musí existovat situace nejméně dvou rovnocenných aktiv s různými cenami. V podstatě je arbitráž situací, že obchodník může těžit z příležitosti, která by na trhu existovala. K určení ceny cenného papíru lze použít hodnocení syntetických možností. V praxi obchodníci často vytvářejí syntetické pozice, aby upravili stávající pozice.

Graf finančních derivátů

Rychlé shrnutí bodů

  • Syntetickou opcí je obchodní pozice, která drží řadu cenných papírů, které, když se vezmou dohromady, napodobují jinou pozici
  • Mezi základní syntetické pozice patří: syntetické dlouhé zásoby, syntetické krátké zásoby, syntetické dlouhé hovory, syntetické krátké hovory, syntetické dlouhé pozice a syntetické krátké pozice
  • Syntetické pozice lze použít ke změně stávající pozice, ke snížení počtu transakcí nezbytných ke změně pozice a k identifikaci chybné ceny opcí na trhu

Jaké jsou některé typy syntetických možností?

Je možné znovu vytvořit pozice opcí pro téměř jakoukoli opci pomocí opcí volání Volba opce Volba opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která kupujícímu opce call dává právo, ale ne povinnost koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. put opce Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. a podkladové aktivum. Mezi základní syntetické pozice patří: syntetické dlouhé akcie, syntetické krátké akcie, syntetické dlouhé hovory, syntetické krátké hovory, syntetické dlouhé pozice a syntetické krátké pozice. Následující grafy ukazují, jak lze tyto syntetické pozice vytvořit pomocí podkladového aktiva a opcí Možnosti: Hovory a výplaty Opce je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze s podkladovým aktivem uplatnit kdykoli.

# 1 Syntetický dlouhý sklad

Obchodníci vytvoří syntetickou dlouhou pozici akcií vstupem do dlouhé pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). na kupní opci a krátká pozice Dlouhá a krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). na prodejní opci. Níže uvedený graf ukazuje, jak se výplata dlouhého hovoru a krátkého putu rovná dlouhé pozici na skladě.

Možnost syntetiky - dlouhé zásoby

# 2 Syntetický krátký sklad

Místo přímého zkratování akcií může investor vytvořit syntetickou krátkou pozici akcií tak, že vstoupí do krátké pozice na výzvu a dlouhé pozice na pozici. Níže uvedený graf ukazuje, jak se toto portfolio rovná krátkému prodeji Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). podkladové akcie.

Syntetický krátký sklad

# 3 Syntetický dlouhý hovor

Syntetická dlouhá call pozice Call Option Call call, běžně označovaný jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu call opce právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje na konkrétní cena - realizační cena opce - ve stanoveném časovém rámci. je vytvořen držením podkladové akcie a vstupem do pozice s dlouhým prodejem Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (také známou jako realizační cena) ) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Níže je uvedeno, že výplata ze zadržení syntetického hovoru se rovná vstupu na pozici dlouhého hovoru.

Syntetický dlouhý hovor

# 4 Syntetický krátký hovor

Syntetická pozice krátkých hovorů je vytvořena krátkým prodejem Dlouhé a Krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). akcie a vstup do krátké pozice u prodejní opce. Níže uvedený graf ukazuje, jak se tyto dvě transakce rovnají vstupu na pozici krátkého hovoru.

Syntetický krátký hovor

# 5 Syntetické dlouhé putování

Syntetická pozice s dlouhým prodejem je vytvořena krátkým prodejem podkladové akcie a vstupem do dlouhé pozice u kupní opce. Níže uvedený graf ukazuje, že tyto dvě pozice se budou rovnat držení pozice pozice s dlouhým putem.

Syntetické dlouhé putování

# 6 Syntetický krátký put

Syntetická pozice s krátkým prodejem je vytvořena držením podkladové akcie a vstupem do krátké pozice na kupní opci. Níže ukazuje, že výplata těchto dvou pozic se bude rovnat krátké pozici u prodejní opce.

Graf výplaty s krátkým vývodem

K čemu se syntetické doplňky používají?

Syntetické opce lze použít z mnoha důvodů. Jedním z důvodů, proč investor Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a vstoupí do syntetické pozice, je změnit již existující pozici, když se změní očekávání. To umožňuje změnu polohy bez uzavření již existující polohy. Například pokud již držíte dlouhou pozici Dlouhá a Krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice investory směrové sázky, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). na akcii a obáváte se negativního rizika Riziko Ve financích je riziko pravděpodobnost, že se skutečné výsledky budou lišit od očekávaných výsledků. V modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je riziko definováno jako volatilita výnosů. Koncept „rizika a výnosu“ spočívá v tom, že rizikovější aktiva by měla mít vyšší očekávané výnosy, aby kompenzovala investory za vyšší volatilitu a zvýšené riziko. , zakoupením prodejní opce můžete vstoupit na pozici syntetické opce na volání.

Vytvořením syntetického volání můžete stále držet podkladovou akcii. To může být důležité, pokud existují další úvahy, jako je potřeba vlastnit společnost.

Použití syntetických pozic může také snížit počet transakcí, které musíte provést, abyste mohli změnit svou pozici. Vezměme si například výše uvedenou situaci změny dlouhé pozice na akci na pozici syntetického volání Call Option Call call, běžně označovaný jako „call“, je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu call opce právo , ale nikoli povinnost koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. nákupem prodejní opce Prodejní opce Prodejní opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo v předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Pokud jste byli obchodníkem a chtěli byste změnit svou pozici z dlouhé pozice na pozici call bez použití pozice syntetické, museli byste akci prodat a koupit call opci. To využívá dvě transakce, nikoli jen nákup prodejní opce.

V účinných obchodních strategiích může být důležité použít méně transakcí. Každá transakce bude obecně nákladná, proto má smysl chtít snížit počet transakcí, kdykoli je to možné.

Dalším důvodem, proč lze použít syntetické možnosti, je použití arbitráže Arbitráž Arbitráž je strategie využití výhod cenových rozdílů na různých trzích pro stejné aktivum. Aby k tomu mohlo dojít, musí existovat situace nejméně dvou rovnocenných aktiv s různými cenami. V podstatě je arbitráž situací, kdy obchodník může těžit z obchodních strategií. Pokud můžete identifikovat syntetickou pozici, která je nesprávně oceněna skutečnou pozicí, pak existuje příležitost k zisku. Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu. Pokud například kupní opce stojí více než syntetická opce, můžete ji zkrátit a koupit syntetickou opci a zisk Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu.

Dodatečné zdroje

Děkujeme za přečtení článku Finance o syntetických opcích. Pokud se chcete dozvědět více o souvisejících konceptech, podívejte se na další zdroje Finance:

  • Krátké krytí Krátké krytí Krátké krytí, nazývané také „nákup na krytí“, označuje nákup cenných papírů investorem za účelem uzavření krátké pozice na akciovém trhu. Tento proces úzce souvisí s krátkým prodejem. Krátké krytí je ve skutečnosti součástí krátkého prodeje
  • Směrové obchodní strategie Směrové obchodní strategie Směrové opční strategie jsou obchody, které sázejí na pohyb trhu nahoru nebo dolů. Pokud například investor věří, že trh roste,
  • Strategie opce límce Strategie opce límce Strategie opce límce omezuje ztráty i zisky. Pozice je vytvořena s podkladovou akcií, ochranným putem a krytým hovorem.
  • Možnost Řekové Možnost Řekové Možnost Řekové jsou finanční měřítka citlivosti ceny opce na její základní určující parametry, jako je volatilita nebo cena podkladového aktiva. Řekové jsou využíváni při analýze portfolia opcí a při analýze citlivosti opce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found