Prozkoumání závěti - definice, jak to funguje a význam

Důsledek je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a aktivy jednotlivce. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžný, dlouhodobý, fyzický, nehmotný, provozní a jiný provozní. Správně identifikovat a. Prozkoumání závěti může být časově náročný proces a obvykle zahrnuje soudní vystoupení a spoustu papírování.

Prozkoumat

Mezi mnoha věcmi vyřešenými během zkušební doby jsou:

  • Předložení soudu o tom, že závěť fyzické osoby je platná
  • Vytvoření katalogu majetku zesnulého a zajištění toho, aby každé položce byla přiřazena správná hodnota
  • Platba všech dluhů a daní spojených s fyzickou osobou
  • Rozdělení aktiv, jak bylo určeno závětem nebo soudy

Většina rodin si najímá právního zástupce pro řešení všech výše uvedených problémů. Advokát však mohl být k případu přidělen před předáním osoby, jejíž záležitosti se řeší. Všechny poplatky spojené s dědickým procesem - konkrétně udržovací poplatek Udržovací poplatek Udržovací poplatek je počáteční cena, kterou platí jednotlivec za služby poradce, konzultanta, právníka, nezávislého pracovníka nebo jiného odborníka. a poplatky za právníka - jsou obvykle hrazeny z pozůstalosti zesnulého.

Jak funguje prozkoumání závěti

Proces prozkoumání závěti může být zdlouhavý, ale obvykle je ponechán na profesionálech. Ve většině případů je exekutor jmenován do závěti zesnulého. I když mohou být soukromými osobami, je to obvykle právník Průvodce platem právníků V tomto průvodci platem právníků uvádíme přehled několika pracovních míst právníků a jejich odpovídajících mezd ve středním platu pro rok 2018. Právník, nazývaný také právník, je profesionál, který praktikuje zákon. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání. . Exekutor je odpovědný za shromáždění a odeslání nezbytných dokumentů potřebných pro zahájení a dokončení procesu prozkoumání závěti.

Pokud není vůle nebo není jmenován exekutor, může jako exekutor sloužit rodinný příslušník nebo jednotlivec jmenovaný rodinou zesnulého. Soudce však musí určit, že jmenovaná osoba je pro tento úkol vhodná, a dát jí právo vykonávat funkci exekutora.

V případě, že nejsou nutné formální kroky dědické činnosti - což znamená, že nejsou vyžadována soudní jednání - se role exekutora ujme člen rodiny nebo nejbližší příbuzný zesnulého a obvykle se zapojí právník, aby si byl jist, že všechny kroky vhodně následoval.

Je-li závěť jasně vysvětlena, neexistují žádné spory a jmenovaný exekutor je schopen a ochoten, proces prozkoumání závěti jednoduše znamená, že zvolený exekutor je odpovědný za rozdělení a rozdělení majetku, splácení dluhů Revolvingový dluh Revolvingový dluh revolver “, někdy také známý jako úvěrová linka nebo LOC), neobsahuje pevné měsíční platby. Liší se od fixní platby nebo termínované půjčky, která má zaručený zůstatek a platební strukturu. Místo toho jsou platby revolvingového dluhu založeny na zůstatku úvěru každý měsíc. , a ujistěte se, že pozůstalost zesnulého byla ponechána podle plánu.

Důležitost závěti

Zatímco proces prozkoumání závěti - zejména pokud se jedná o právníky - odebírá pouze to, co příjemci dostávají z vůle osoby, proces může být omezen a poměrně jednoduchý. K předání závěti není nutná veškerá vlastnost.

S určitým množstvím majetku - obvykle měřeným částkou v dolarech - lze nakládat a distribuovat jej bez nutnosti použití závěti. Pokud zbývá nějaká významná vlastnost, existují zjednodušené postupy, které mohou rychle a snadno převést vlastnost na zamýšleného nebo požadovaného vlastníka.

Prozkoumání závěti je zvláště vhodné a nezbytné pro jednotlivce s významným množstvím majetku nebo bohatství a ještě více potřebné, pokud existují nebo budou pravděpodobně ti, kteří zpochybňují vůli jednotlivce a způsob, jakým budou příslušná aktiva rozdělena.

Proces prozkoumání závěti je běžný a obzvláště užitečný v případech, kdy zesnulý vlastní značné množství majetku nebo majetku, stejně jako v případě, že existuje velká šance, že bude vůle napadena. Pro jednotlivce s menším majetkem nebo pevně stanovenými plány vypořádat se se svými věcmi, jakmile projdou, může být proces prozkoumání závěti - pokud je to dokonce nutné - poměrně rychlý a bezbolestný.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Odškodnění Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany, která stanoví, že druhá strana je bez viny - bez odpovědnosti - za potenciální ztráty nebo škody.
  • Osobní finanční výkaz Osobní finanční výkaz Osobní finanční výkaz je dokument nebo sada dokumentů, které popisují finanční situaci jednotlivce v daném časovém okamžiku.
  • Safe Harbor Safe Harbor Safe Harbor je ustanovení v zákoně nebo nařízení, které poskytuje ochranu před odpovědností nebo pokutou nebo snižuje odpovědnost, pokud jsou splněny určité podmínky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found