Funkce DURATION - vzorec, příklady, způsoby použití v aplikaci Excel

Funkce DURATION je zařazena do kategorie Finanční funkce aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Pomáhá vypočítat Macauleyovu dobu trvání. Funkce vypočítá dobu trvání cenného papíru, který pravidelně platí úroky s nominální hodnotou 100 USD.

DURATION běžně používají správci portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí procesu správy portfolia v šesti krocích. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. kteří používají imunizační strategii. Kromě toho je tato funkce užitečná i při finančním modelování, zejména při předpovídání budoucích peněžních toků. Valuation Free oceňovací příručky pro osvojení nejdůležitějších konceptů vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti oceňování podniků a jak hodnotit společnost pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálových investic.

Vzorec

= DURATION (vypořádání, splatnost, kupón, výnos, frekvence, [základ])

Funkce DURATION používá následující argumenty:

  1. Vyrovnání (povinný argument) - Toto je datum vypořádání cenného papíru nebo datum zakoupení kupónu.
  2. Splatnost (povinný argument) - Datum splatnosti cenného papíru nebo datum, ke kterému kupón vyprší.
  3. Kupón (povinný argument) - Toto je kupónová sazba cenného papíru.
  4. Výtěžek (povinný argument) - roční výnos cenného papíru.
  5. Frekvence (povinný argument) - Toto je počet výplat kupónů za rok. U ročních plateb je frekvence = 1; pro pololetní je frekvence = 2; a pro čtvrtletní frekvenci = 4.
  6. Základ (volitelný argument) - Toto je typ základu počtu dní, který se má použít. Možné hodnoty základny jsou:

ZákladDen počítat základ
0 nebo vynechánoUSA (NASD) 30/360
1Skutečné / skutečné
2Skutečné / 360
3Aktuální / 365
4Evropská 30/360

Nezapomeňte, že argumenty data by měly být zakódovány do funkce DURATION buď jako:

  • Odkazy na buňky obsahující data
  • Data vrácená ze vzorců

Pokud se pokusíme zadat textové reprezentace dat do funkcí aplikace Excel, mohou být interpretovány odlišně, v závislosti na datovém systému a nastavení interpretace data v našem počítači.

Jak používat funkci TRVÁNÍ v aplikaci Excel?

Jako funkce listu lze DURATION zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

V tomto příkladu vypočítáme dobu trvání kupónu zakoupeného 1. dubna 2017 s datem splatnosti 31. března 2025 a kupónovou sazbou 6%. Výnos je 5% a platby se provádějí čtvrtletně.

Funkce DURATION

Funkce vrací trvání 6,4 6831 let.

Funkce DURATION - Příklad

Protože jsme vynechali základní argument, funkce DURATION brala počet dní jako USA (NASD) 30/360. Protože používá Macaulayovu dobu, používá se vzorec:

Macaulayova doba trvání

Důležité informace o funkci DURATION:

  1. # ČÍSLO! error - Vyskytuje se, pokud:
    1. Dodané datum vypořádání je ≥ datum splatnosti; nebo
    2. Pro argumenty kupón, yld, frekvence nebo [základ] jsou uvedena neplatná čísla, tj. Pokud buď: kupón <0; yld <0; frekvence se nerovná 1, 2 nebo 4; nebo [základ] je dodáván a nerovná se 0, 1, 2, 3 nebo 4).
  2. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud:
    1. Libovolný z uvedených argumentů je nečíselný
    2. Jeden nebo oba z uvedených dat vypořádání nebo splatnosti nejsou platnými daty aplikace Excel.
  3. Vypořádání, splatnost, frekvence a základ jsou zkráceny na celá čísla.
  4. V MS Excel jsou data ukládána jako pořadová pořadová čísla, takže je lze použít při výpočtech. Ve výchozím nastavení je 1. ledna 1900 pořadové číslo 1 a 18. ledna 2018 je pořadové číslo 43118, protože je to 43 118 dnů po 1. lednu 1900.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně zlepšíte své finanční modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. . Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz pokročilých funkcí Excel
  • Seznam pokročilých funkcí aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Certifikace analytika finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found