Analýzy dopadů zúčastněných stran - přehled, rámce, ilustrace

Analýzy dopadu zúčastněných stran nebo analýzy zúčastněných stran odkazují na použití analytických nástrojů a technik k analýze dopadu obchodních rozhodnutí na zúčastněné strany.

Analýzy dopadů zúčastněných stran

Porozumění analýze dopadů zúčastněných stran

Analýza dopadu zúčastněných stran využívá analytické nástroje a techniky ke kvantifikaci a analýze dopadu obchodních rozhodnutí na zúčastněné strany v podnikání. Je to klíčový úkol pro řízení společnosti. Používá se k formulování obchodní strategie Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii a přijímání rozhodnutí o výrobě, distribuci a konečném prodeji. Mezi běžné rámce používané k hodnocení analýz dopadů zúčastněných stran patří následující:

  1. Mendelowova síť Power-Interest
  2. Kruh zúčastněných stran Bourne a Kasprczyk
  3. Murray-Webster Simon 3D kostka

Mendelowova síť Power-Interest

Analýzy dopadu zúčastněných stran - Mendelowova síť Power-Interest

Mendelow's Power-Interest Grid kategorizuje zúčastněné strany na základě dvou klíčových charakteristik: Napájení nad obchodem a Zájem v podnikání. Moc lze definovat jako schopnost zúčastněné strany ovlivnit základní strukturu podnikání. Zahrnuje schopnost činit klíčová obchodní rozhodnutí, jako je celková strategie a alokace zdrojů.

Zájem lze definovat jako stupeň korelace mezi cíli a ambicemi zúčastněných stran a cíli a ambicemi podniku. Například CEO CEO A CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postavený jedinec ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce podniku, který má velký zájem o podnikání a také má nad ním velkou moc. Vláda může mít o podnikání velmi malý zájem, ale může nad ním mít velkou moc.

Kruh zúčastněných stran od Bournea a Kasprczyka

Analýzy dopadu zúčastněných stran - kruh zúčastněných stran od Bournea a Kasprczyka

Cyklus zúčastněných stran Bourne-Kasprczyk se snaží nejprve definovat celkovou kulturu společnosti a poté ji pomocí této kultury analyzuje, jaký dopad bude mít rozhodnutí na akcionáře společnosti.

Zavádění postupů a procesů řízení vztahů se zúčastněnými stranami v organizaci může být ovlivněno čtyřmi typy kultur, které zahrnují organizační, profesionální nebo průmyslové, národní / regionální a generační kultury.

Murray-Webster-Simon 3D kostka

Analýzy dopadů zúčastněných stran - 3D krychle Murray-Webster-Simon

Murray-Webster-Simon Power-Interest-Attitude Cube je rozšířením Mendelowovy Power-Interest Cube. Murray-Simon-Webster Cube aplikuje Mendelowovo mapování na konkrétní obchodní projekt, přičemž zahrnuje další dimenzi postoje.

Přístup Murray-Simon-Webster Cube kategorizuje zúčastněné strany na základě tří klíčových charakteristik: Napájení, Zájem, a přístup. Moc, jak již bylo uvedeno výše, je definována jako schopnost zúčastněné strany ovlivňovat základní strukturu podnikání. Zahrnuje schopnost činit klíčová obchodní rozhodnutí, jako je celková strategie a alokace zdrojů.

Zájem je definován jako stupeň korelace mezi cíli a ambicemi zúčastněných stran a cíli a ambicemi podniku. Postoj je opatření související s projektem, které lze definovat jako postoj zúčastněné strany ke konkrétnímu projektu.

Murray-Webster-Simon 3D Cube - interpretace

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Konkurenční výhoda Konkurenční výhoda Konkurenční výhoda je atribut, který společnosti umožňuje překonat konkurenci. Konkurenční výhody umožňují společnosti dosáhnout
  • Řízení provozu Řízení provozu Řízení provozu je oblast podnikání zabývající se správou obchodních postupů s cílem maximalizovat efektivitu v organizaci. To
  • Zainteresovaná strana vs akcionář Zainteresovaná strana vs. akcionář Termíny „stakeholder“ a „shareholder“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem.
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found