Balanced Scorecard - přehled, čtyři perspektivy

Vyvážený scorecard je rámec strategického plánování, který společnosti používají k přiřazení priority svým produktům, projektům a službám; komunikovat o svých cílech nebo cílech; a plánovat jejich rutinní činnosti. Výsledková listina umožňuje společnostem sledovat a měřit úspěšnost svých strategií a určit, jak dobře si vedly.

Balanced Scorecard

Vyvážený scorecard funguje jako strukturovaná zpráva, která měří výkonnost vedení společnosti. Manažerský tým lze hodnotit na základě klíčových ukazatelů výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti, aby se ukázal jejich příspěvek ke strategii a dosažení stanovených cílů. Úspěch se měří na základě stanovených cílů nebo cílů, aby se určila míra růstu firmy a její srovnání s konkurencí.

Ostatní zaměstnanci v organizační hierarchii se mohou spolehnout na vyvážený scorecard, aby ukázali svůj příspěvek k růstu firmy, nebo na vhodnosti pro povýšení do zaměstnání a kontrolu platů. Mezi klíčové rysy vyváženého bodového přehledu patří zaměření na strategické téma relevantní pro organizaci a využití finančních i nefinančních údajů k vytváření strategií.

Rychlé shrnutí

  • Vyvážený scorecard se používá k pomoci při strategickém řízení organizací.
  • Vyvážený scorecard je zakotven ve čtyřech perspektivách, které zahrnují finanční, obchodní proces, zákaznickou a organizační kapacitu.
  • Umožňuje entitám objevit jejich nedostatky a přijít se strategiemi, jak je překonat.

Čtyři perspektivy Balanced Scorecard

Níže jsou uvedeny klíčové oblasti, na které se vyvážený scorecard zaměřuje:

1. Finanční výhled

Z finančního hlediska je cílem společnosti zajistit návratnost provedených investic a správu klíčových rizik spojených s provozem podniku. Cíle lze dosáhnout uspokojením potřeb všech hráčů zapojených do podnikání, jako jsou akcionáři Stakeholder vs. Shareholder Pojmy „stakeholder“ a „shareholder“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem. , zákazníky a dodavatele.

Akcionáři jsou nedílnou součástí podnikání, protože jsou poskytovateli kapitálu; měli by být šťastní, když společnost dosáhne finančního úspěchu. Chtějí mít jistotu, že společnost neustále generuje výnosy a že organizace plní cíle, jako je zvyšování ziskovosti a vývoj nových zdrojů příjmů. Kroky podniknuté k dosažení těchto cílů mohou zahrnovat zavedení nových produktů a služeb, zlepšení nabídky hodnoty společnosti Value Proposition Hodnota nabídky je příslibem hodnoty stanovené společností, která shrnuje výhody produktu nebo služby společnosti a způsob, jakým jsou dodávány a snižování nákladů na podnikání.

2. Pohled na zákazníka

Perspektiva zákazníka sleduje, jak účetní jednotka poskytuje hodnotu svým zákazníkům, a určuje úroveň spokojenosti zákazníků s produkty nebo službami společnosti. služba je nehmotný předmět, který vzniká z. Spokojenost zákazníků je ukazatelem úspěchu společnosti. To, jak dobře se společnost chová ke svým zákazníkům, může zjevně ovlivnit její ziskovost.

Vyvážený bodový přehled zohledňuje reputaci společnosti oproti jejím konkurentům. Jak vidí vaši společnost vaši společnost vůči vašim konkurentům? Umožňuje organizaci vystoupit ze své komfortní zóny, aby se viděla spíše z pohledu zákazníka, než jen z vnitřní perspektivy.

Mezi strategie, na které se společnost může zaměřit na zlepšení své reputace u zákazníků, patří zlepšování kvality produktů, zlepšování zážitků zákazníků při nakupování a úprava cen jejích hlavních produktů a služeb.

3. Perspektiva interních obchodních procesů

Interní procesy firmy určují, jak dobře účetní jednotka běží. Vyvážený bodový přehled uvádí do perspektivy opatření a cíle, které mohou pomoci podnikání běžet efektivněji. Výsledkový list také pomáhá vyhodnotit produkty nebo služby společnosti a určit, zda odpovídají standardům, které si zákazníci přejí. Klíčovou součástí této perspektivy je snaha odpovědět na otázku: „V čem jsme dobří?“

Odpověď na tuto otázku může společnosti pomoci formulovat marketingové strategie a usilovat o inovace, které vedou k vytváření nových a vylepšených způsobů uspokojování potřeb zákazníků.

4. Perspektiva organizační kapacity

Organizační kapacita je důležitá při optimalizaci cílů a cílů s příznivými výsledky. Pracovníci v odděleních organizace jsou povinni prokázat vysoký výkon, pokud jde o vedení, kulturu účetní jednotky, aplikaci znalostí a sady dovedností.

Aby mohla organizace poskytovat podle očekávání managementu, vyžaduje řádnou infrastrukturu. Organizace by například měla používat nejnovější technologii k automatizaci činností a zajištění plynulého toku činností.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Obchodní plán Obchodní plán Obchodní plán je souhrnný dokument, který nastiňuje, jak a proč vzniká nový podnik. Nové podnikatelské podniky musí připravit formální písemné dokumenty, které nastíní jejich dlouhodobé cíle a prostředky, které mají být použity k dosažení těchto cílů.
  • Firemní strategie Firemní strategie Firemní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • KPI pracovní síly KPI pracovní síly Jak můžeme sledovat pracovní sílu? Vlády a ekonomové obvykle hodnotí sílu pracovní síly v zemi na tři hlavní klíčové ukazatele výkonu (KPI)
  • Prohlášení o poslání Prohlášení o poslání Prohlášení o poslání definuje, v jakém oboru podnikání společnost je, proč existuje nebo k jakému účelu slouží.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found