Portfolio bullet Bullet Bond - přehled, jak to funguje, funkce

Portfolio bullet bullet, běžně označované jako bullet bullet, se skládá z řady bullet obligací, od krátkodobých až po dlouhodobé bullet obligace. Kuličkový dluhopis je nevyvolatelný dluhopis Nevyvolatelný dluhopis Nevyvolatelný dluhopis je dluhopis, který je vyplacen až při splatnosti. Emitent nevyvolatelného dluhopisu nemůže dluhopis před datem splatnosti zavolat. Liší se od splatného dluhopisu, což je dluhopis, kdy společnost nebo subjekt, který dluhopis vydává, má právo splatit nominální hodnotu dluhopisu, přičemž celková částka jistiny nebo její celková hodnota se platí jednorázově na dluhopis datum splatnosti.

Portfolio bullet Bullet Bond

Souhrn:

  • Kuličkový dluhopis je druh nevypověditelného dluhopisu, kdy se celková částka jistiny nebo celková hodnota vyplácí jednorázově k datu splatnosti dluhopisu.
  • Portfolio bullet bullet, běžně označované jako bullet bullet, je tvořeno krátkodobými a dlouhodobými bullet obligacemi.
  • Bullet obligace obecně mají relativně nižší úrokovou sazbu. Je to důsledek vystavení vysokému riziku ze strany emitenta dluhu.

Jak funguje strategie investování do bulletů?

Investiční strategie bullet obligací je zaměřena na vytvoření portfolia bulletů, tj. Nákup řady dluhopisů se stejným datem splatnosti. Když dluhopisy splatné ke stejnému datu, portfolio generuje značné výnosy najednou na horním konci výnosové křivky.

Portfolio kulka se sice skládá z dluhopisů nakoupených tak, že všechny dluhopisy přicházejí se stejným datem splatnosti, je však důležité si uvědomit, že dluhopisy nejsou nakupovány současně. Portfolio kulka je vytvořeno nákupem dluhopisů v různých časech, ale se stejným datem splatnosti. Děje se to s myšlenkou diverzifikace portfolia na základě doby nákupu a následného rozložení rizika úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. fluktuace v různých dobách nákupu.

Portfolio bullet Bullet Bond - Funkce

1. Hodnota jistiny zaplacená jednorázově

Celková hodnota jistiny bullet obligace se vyplácí jednorázově k datu splatnosti. To je v rozporu s obecnou praxí amortizace hlavní hodnoty dluhopisu po celou dobu jeho životnosti.

2. Nelze odvolat

Znamená to, že emitent dluhopisu nemůže „zavolat“ nebo předčasně splácet emitenta dluhopisů. Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti. .

3. Vyšší úroveň rizika pro emitenta dluhu

Dluhopis obecně nese větší riziko pro emitenta dluhu, protože vyžaduje splacení celé jeho částky jistiny najednou, na rozdíl od obecné praxe amortizace hodnoty dluhopisu po celou dobu jeho životnosti. To má za následek velmi vysokou povinnost splácení ze strany emitenta dluhu.

4. Relativně nižší úroková sazba

Bullet obligace obecně mají relativně nižší úrokovou sazbu. Je to důsledek vystavení vysokému riziku ze strany emitenta dluhu.

Skutečné aplikace

Obecně platí, že investoři přijmou investiční strategii s bullet obligacemi, když v budoucnu potřebují značné množství kapitálu. Tuto strategii lze použít v několika reálných aplikacích, včetně:

  • Koupě domu nebo velké nemovitosti
  • Přestavba domu
  • Financování vysokoškolského vzdělávání
  • Koupě auta
  • Platba za hypotéku Hypotéka Hypotéka je půjčka poskytovaná hypotečním věřitelem nebo bankou, která umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu.

Ilustrativní příklad

Investor chce zaplatit vysokoškolské vzdělání své 15leté dcery. V očekávání vysokých nákladů na vysokoškolské vzdělávání na plný úvazek se investor rozhodne implementovat strategii investování do kuliček pomocí dluhopisů. Vytváří své portfolio dluhopisů s ohledem na čtyřleté období splatnosti, protože tehdy jeho dcera odjíždí na univerzitu. Investor nakupuje dluhopisy v různých časech, tj. V 1., 2. a 3. roce, všechny splatné v 4. roce.

Provádění takové strategie si klade za cíl dosáhnout „bullet boost“ fondů ve 4. roce na financování vysokoškolského vzdělávání. Vzhledem k tomu, že investor používá strategii bullet bond, která zahrnuje nákup dluhopisů v různých časech se stejným datem splatnosti, nemusí investor pociťovat náhlý obrovský odliv prostředků. V 4. roce získá investor zpět celkovou částku jistiny, což pomáhá financovat vysokoškolské vzdělání své dcery.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období.
  • Portfolio s pevným výnosem Portfolio s pevným výnosem Portfolio s pevným výnosem zahrnuje investiční cenné papíry, které platí pevný úrok až do data splatnosti. Po splatnosti je jistina částky
  • Doba do splatnosti Doba do splatnosti Doba do splatnosti je zbývající životnost dluhopisu nebo jiného typu dluhového nástroje. Doba trvání se pohybuje mezi dobou, kdy je dluhopis vydán, do jeho splatnosti
  • Cena dluhopisu Cena dluhopisu Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found