Výplatní grafy vs diagramy zisků a ztrát - přehled, příklady

Investoři používají výplatní grafy vs. diagramy zisků a ztrát k určení výnosů z obchodování s opcemi. Výplaty opcí jsou jednoduše odměnou nebo výnosem, které lze očekávat od investování do obchodování s opcemi nebo zapojení do obchodování s opcemi. Z investované částky lze buď získat zisk, nebo v případě nepříznivých podmínek utrpět ztrátu. Výplata opcí je reprezentována buď graficky prostřednictvím grafu výplat, nebo schematicky prostřednictvím diagramu zisku a ztráty.

Stručné shrnutí:

  • Výplaty opcí odkazují na odměnu nebo návratnost realizovanou investováním do obchodování s opcemi nebo účastí v nich.
  • Výplatní grafy jsou grafické znázornění výplaty opcí. Často se také označují jako „rizikové grafy“.
  • Diagramy zisku a ztráty jsou schematické znázornění výplaty opcí, tj. Dosaženého zisku nebo ztráty z provedené investice.

Co jsou výplatní grafy?

Výplatní grafy jsou grafické znázornění výplaty opcí. Často se jim také říká „grafy rizik“. Osa x představuje spotovou cenu call nebo put stock opce Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď. zatímco osa y představuje zisk / ztrátu, které člověk získá z opcí na akcie. Graf výplat vypadá jako obrys grafu zobrazený níže:

Výplatní grafy

Co jsou diagramy zisku a ztráty?

Diagramy zisku a ztráty jsou schematické znázornění výplaty opcí, tj. Zisk nebo ztráta vzniklá z provedené investice. Níže uvedený diagram ukazuje diagram zisků a ztrát pro „opci s dlouhým voláním“.

Ziskové a ztrátové diagramy

Svislá osa označuje vydělaný nebo vzniklý zisk / ztrátu. Všechny částky nad nulovou úrovní představují vydělaný zisk a všechny částky pod nulovou úrovní představují vzniklou ztrátu. Vodorovná osa označuje pohyb ceny opce na akcie, který se zvyšuje s pohybem grafu doprava.

Obvykle je v diagramu zisku a ztráty s výplatou opcí modrá čára, jako je ta, která je zobrazena v diagramu výše, čára zisku a ztráty. Bod, kde linie zisku a ztráty protíná hranici ceny akcií, označenou červenou čarou ve výše uvedeném diagramu, se nazývá „bod zvratu Bod zvratu (BEP) Bod zvratu (BEP) je pojem v účetnictví, které odkazuje na situaci, kdy výnosy a náklady společnosti byly v konkrétním účetním období stejné. Znamená to, že pro společnost neexistovaly žádné čisté zisky ani žádné čisté ztráty - „zlomil se dokonce“. BEP může také odkazovat na výnosy, kterých je třeba dosáhnout, aby se nahradily vzniklé výdaje. “

Bod zvratu v diagramu zisků a ztrát je bod, kdy by opční strategie nevytvořila žádné zisky ani nevznikla ztráta. Kromě tohoto bodu je to buď zisk, nebo ztráta. Existují čtyři základní situace, které jsou obvykle zobrazeny pomocí diagramů zisků a ztrát. Jedním z nich, jak je uvedeno výše, je schéma opcí na dlouhé volání. Další tři situace jsou:

  • Long opční diagram
  • Diagram možnosti krátkého hovoru
  • Schéma možnosti zkrácené volby

Čtyři situace jsou základními formami diagramu zisku a ztráty spojeného s obchodováním s opcemi. Nejběžnějším příkladem takové situace je „strategie železného kondora“. Strategie je znázorněna na následujícím obrázku:

Strategie Iron Condor

Strategie železného kondoru Iron Condor Železný kondor je obchodní strategie pro opce, které používají dva spready, oba vertikální. Jeden je call (což je možnost nákupu) a druhý je put je kombinace prodeje opce call call a opce put stock a nákupu opce call call a opce put put, to vše současně . Zde je strategie opcí taková, že zisk se získává pouze do určitého limitu - jak je uvedeno červenými zaškrtnutími na výše uvedeném diagramu. Pokud se však cena opce na akcie výrazně zvýší nebo sníží nad limity, strategie začne mít ztrátu.

Další zdroje v grafech výplat vs grafech zisků a ztrát

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • London International Financial Futures & Options Exchange London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE) is a futures exchange located in London. Sir Brian Williamson založil LIFFE dne
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found