Defeasance - přehled, jak to funguje, výhody

Defeasance je ustanovení v obchodním právu, které za určitých podmínek činí dohodu neplatnou. V případě smlouvy o dluhu Smlouva o komerčním zapůjčení Smlouva o komerčním půjčce označuje dohodu mezi dlužníkem a věřitelem, pokud je půjčka určena pro obchodní účely. Pokaždé, když je vypůjčeno značné množství peněz, musí jednotlivec nebo organizace uzavřít smlouvu o půjčce. Věřitel poskytuje peníze, pokud dlužník souhlasí se všemi ustanoveními o půjčce, ustanovení o deficitu nastiňují potřeby, které musí věřitel splnit, než je dlužník povinen uvolnit svůj podíl na konkrétním aktivu nebo majetku. Defeasance účty umožňují dlužníkovi vyčlenit prostředky na splácení půjčky a funkčně odstranit dluh z jeho rozvahy.

Anulování

Rychlé shrnutí

  • Defeasance účty umožňují dlužníkovi vyčlenit prostředky na splácení půjčky a funkčně odstranit dluh z jeho rozvahy.
  • Umožňuje dlužníkovi vyhnout se riziku pokuty za předčasné splacení.
  • Účet je výhodný pouze tehdy, když si vypůjčovatel může dovolit platit právníky, účetní a poradce v oblasti defeasance.

Jak fungují účty defeasance?

Dlužník musí obvykle vyčlenit dostatek finančních prostředků ve formě hotovosti nebo dluhopisů, aby mohl pokrýt související dluh. Fond zahrnuje částku dlužnou věřiteli a částku „vyčleněnou“ za účelem krytí jejich vyrovnání dluhu. Defeasance je obvykle proces, jehož prostřednictvím nárok věřitele na kolaterál kolaterál kolaterál je aktivem nebo majetkem, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. je vyloučeno.

Dlužník nahradí kolaterál jiným cenným papírem, který je relativně bez rizika, například státní pokladniční poukázky (státní pokladniční poukázky) státní pokladniční poukázky (nebo zkráceně státní pokladniční poukázky) jsou krátkodobý finanční nástroj vydávaný americkou státní pokladnou. s dobami splatnosti od několika dnů do 52 týdnů (jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států. , nebo s portfoliem nízkorizikových cenných papírů. Poskytuje účetní metodu pro funkční odstranění obou částek z rozvahy dlužníka.

Podobný princip se uplatňuje v případě párování závazků, které používají experti penzijních fondů. Při párování závazků jsou budoucí závazky spojené s aktivem spojeny s budoucími toky příjmů spojenými s tímto aktivem.

Ustanovení o vzdání se práva převládají v dohodách týkajících se nákupu nemovitostí. V případě hypotečních úvěrů slibuje klauzule o vzdání se nároku na vlastnictví kupujícího až po úplném splacení dluhu (tj. Jak jistiny, tak úroků). Do data splácení je vlastníkem věřitele.

Výhody vytváření účtů defeasance

1. Snižuje složitost účetnictví

Neguje potřebu zaznamenávat vše, co souvisí s danými transakcemi. Jakmile je dluh funkčně odstraněn z rozvahy dlužníka, snižuje to složitost účetnictví.

2. Snižuje riziko pokuty za platbu předem

Obvykle, když dlužník splácí půjčku v den splatnosti, zejména během prvních pěti let, je mu vystavena pokuta za předčasné splacení. Pokuty jsou vybírány za účelem ochrany investora před budoucími ztrátami na příjmech ve formě výplat úroků.

Pokutu lze uložit také na základě zbývajícího zůstatku hypotéky. Tím, že se dlužník odvoláním na klauzuli o vzdání se práva vyhne, nebude muset platit pokuty za předčasné platby. Takové platby jsou riskantní, protože modely plateb předem jsou obecně subjektivní.

3. Vyhýbá se vysokým úrokovým sazbám

Defeasance je extrémně přínosná v ekonomice, kde se očekává růst budoucích úrokových sazeb. Umožňuje dlužníkovi vyhnout se povinnosti platit vyšší úroky.

Nevýhody vytváření defeasance účtů

1. Vysoké náklady

Účtování defeasance je extrémně komplikované a vyžadovalo to praktikující účetní a právníci. Proto stojí za to sledovat ji pouze v případech, kdy příslušná pokuta za platbu předem přesáhne částku vynaloženou na poplatky za zprostředkování a konzultace.

2. Kapitálové požadavky

Dlužník musí mít dostatek kapitálu, aby nahradil náklady na kolaterál, který je uvolněn z důvodu vymazání závazku z rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Dodatek Dodatek Dodatek je něco přidané k dříve existujícímu písemnému dokumentu - obvykle smlouva.
  • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
  • Smlouva o mlčenlivosti (NDA) Smlouva o mlčenlivosti (NDA) Smlouva o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem v počátečních fázích fúze a akvizice.
  • Žádné ustanovení o obchodě Žádné ustanovení o obchodě Žádné ustanovení o obchodě je klauzule obsažená v dohodě o fúzích a akvizicích mezi prodejcem a kupujícím, která prodejci brání požadovat po určitou dobu návrhy na nákup od jiných stran. Toto ustanovení v zásadě omezuje prodejce a chrání kupujícího.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found