Tržní hodnota šablony dluhu - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato šablona tržní hodnoty dluhu vám ukáže, jak vypočítat tržní hodnotu dluhu na základě FV celkového dluhu, úrokových nákladů, nákladů na dluh a váženého průměru splatnosti.

Níže je uveden náhled na tržní hodnotu šablony dluhu:

Screenshot tržní hodnoty šablony dluhu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Tržní hodnota dluhu odpovídá tržní ceně, za kterou by investoři byli ochotni koupit dluh společnosti, která se liší od účetní hodnoty v rozvaze. Pro odhad tržní hodnoty dluhu může analytik myslet na celkový dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou výnos, který společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. v účetnictví jako jeden kupónový dluhopis, přičemž kupón se rovná úrokovým nákladům Úrokový náklad Úrokový náklad vzniká ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo leasingu kapitálu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní části dluhu, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením celkového dluhu a splatnosti jako váženého průměru splatnosti dluhu.

Vzorec pro stanovení cen dluhopisů pro výpočet tržní hodnoty dluhu je:

C [(1 - (1 / ((1 + Kd) ^ t))) / Kd] + [FV / ((1 + Kd) ^ t)]

Kde C je úrokový náklad (v dolarech)

Kd je aktuální cena dluhu (v procentech)

T je vážený průměr splatnosti (v letech)

FV představuje celkový dluh

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found