Nadhodnocené - definice, vnitřní hodnota, poměry nadhodnocených investic

Nadhodnocené aktivum je investice, která se obchoduje za více, než je jeho skutečná hodnota. Například pokud společnost s vnitřní hodnotou 7 USD za akcii obchoduje za tržní hodnotu 13 USD za akcii, považuje se to za nadhodnocené.

Nadhodnocené

Vnitřní hodnota

Investice je ve srovnání se svou vnitřní hodnotou podhodnocena nebo nadhodnocena. Jelikož je vnitřní hodnota investice subjektivní, je tomu tak i u její oceňované značky „nad / pod“.

Jako osvěžení je skutečnou hodnotou investice cena, kterou by za investici zaplatil racionální investor. Koncept je nejčastěji představován Čistou současnou hodnotou (NPV) Čistou současnou hodnotou (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu životnosti diskontované do současnosti . Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investice a všech budoucích peněžních toků, které investice vyprodukuje. Rekapitulaci tohoto tématu naleznete v příručce Finanční metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako aktivního podniku se používají tři hlavní metody oceňování: analýza DCF, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, výzkumu vlastního kapitálu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, odkupu a financích s využitím pákového efektu, stejně jako průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tento průvodce finančním modelováním zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel předpoklady, hnací síly, předpovídání, propojení tří výroků, analýza DCF, další a typy finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: model 3 výkazů, model DCF, model fúzí a akvizic, model LBO, model rozpočtu. Objevte top 10 typů.

Podhodnocený vs. nadhodnocený

Pokud se hodnota investice (tj. Akcie) obchoduje přesně ve své vnitřní hodnotě, pak je považována za spravedlivě oceněnou (v přiměřené marži). Pokud se však aktivum obchoduje mimo tuto hodnotu, je považováno za podhodnocené nebo nadhodnocené.

Hodnota vs. růstové investice

Investoři, kteří se přihlásili k konceptu hodnotového investování, nebudou nakupovat akcie, které jsou nad jejich skutečnou hodnotou. Místo toho hledají pouze příležitosti k nalezení „levných“ akcií. Opakem hodnotového investora je růstový investor, což je někdo, kdo věří, že akcie ve skutečnosti nejsou příliš drahé a přinese více růstu, než trh (tj. Ostatní investoři) očekávají.

Krátké vs. dlouhé strategie

Pokud je akcie nadhodnocena, představuje příležitost „zkrátit“ prodejem svých akcií. Pokud je akcie podhodnocena, představuje příležitost jít „dlouho“ nákupem jejích akcií. Hedgeové fondy a akreditovaní investoři někdy používají kombinaci krátkých a dlouhých pozic k hraní pod / nadhodnocených akcií. Chcete-li se dozvědět více o obchodování, podívejte se na průvodce technickou analýzou společnosti Finance Technická analýza - příručka pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. .

Poměry nadhodnocených investic

Existuje mnoho nástrojů, které mohou investoři použít k objevování aktiv (obvykle akcií), jejichž hodnota je nižší než cena, kterou za ně musí zaplatit. Zde je několik příkladů běžně používaných poměrů pro posouzení, zda je akcie podhodnocena nebo ne:

Cena vs. čistá současná hodnota (P / NPV)

Price-to-NPV je nejúplnější metoda oceňování investice. Chcete-li provést analýzu P / NPV, finanční analytik vytvoří v aplikaci Excel finanční model pro předpovídání výnosů, výdajů, kapitálových investic a výsledných peněžních toků podniku do budoucnosti za účelem stanovení čisté současné hodnoty (NPV) Čistá současná hodnota (NPV) ) Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků (kladných i záporných) po celou dobu trvání investice diskontovaných do současnosti. Analýza NPV je formou vlastního ocenění a používá se značně napříč financemi a účetnictvím pro stanovení hodnoty podniku, zabezpečení investic,.

Dále finanční analytik porovná výslednou hodnotu z analýzy diskontovaných peněžních toků (DCF) s tržní hodnotou aktiva. Podívejte se na bezplatnou příručku finančního modelování od Finance. Průvodce zdarma k finančnímu modelování Tato příručka k finančnímu modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a další, abyste se dozvěděli více.

Více poměrů ocenění

Pokud finanční analytik nemá dostatek času nebo informací k vytvoření finančního modelu od nuly, může k ocenění společnosti použít jiné poměry, například:

  1. Hodnota podniku k výnosům
  2. Hodnota podniku na EBITDA
  3. Cena k výdělku
  4. Cena za účetní hodnotu
  5. Cena za hotovostní tok
  6. Výnos dividendy a / nebo poměr výplaty dividendy

Při použití výše uvedených finančních ukazatelů je důležité vyvarovat se pádu do „nadhodnocené pasti“. Vzhledem k tomu, že společnosti mohou pravidelně vykazovat výkyvy ve svých finančních výkazech, mohou se ukazatele jevit jako nepříznivější, než by měly být dlouhodobě.

Společnost může často vynakládat jednorázové výdaje na výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn příjmů, výdajů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky. nebo zahrnout odpis majetku do své rozvahy, pokud takové účetní postupy automaticky nepředstavují dlouhodobý očekávaný výkon společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí certifikační program Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce modelem DCF Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found