Fixní poplatky - přehled, pohyblivý poplatek, FCCR

Fixní poplatky jsou typem obchodních výdajů, které se vyskytují pravidelně a jsou nezávislé na objemu obchodů. Fixní poplatek je zastřešujícím termínem pro různé výdaje, včetně splátky jistiny jistiny. Splátka jistiny je platba k původní částce půjčky, která je dlužena. Jinými slovy, splátka jistiny je splátka provedená z půjčky, která snižuje zbývající částku splatné půjčky, místo aby se vztahovala na splácení úroků účtovaných z půjčky. a platby úroků za půjčku, pojištění, daně, veřejné služby, platy a platby za nájem a leasing.

Fixní poplatky

Existují určité výdaje, které jsou stanoveny dohodami, například příspěvky do penzijních fondů, které jsou také zahrnuty do pevných poplatků. Věřitelé často zkoumají fixní výdaje, aby určili schopnost dlužníka splácet půjčku.

Souhrn:

  • Fixní poplatky jsou typem obchodních výdajů, které se vyskytují pravidelně a jsou nezávislé na objemu obchodů.
  • Fixní poplatek je zastřešujícím termínem pro různé výdaje, včetně plateb jistiny a úroků za půjčku, pojištění, daní, veřejných služeb, platů a plateb nájmu a leasingu.
  • Fixní výdaje se liší od variabilních výdajů, protože ty závisí na objemu obchodu. Fixní náklady závisí na výrobní kapacitě společnosti a nikoli na její skutečné úrovni produkce, zatímco variabilní náklady jsou přímo úměrné objemu prodeje.

Fixní vs variabilní náklady

Fixní náklady se liší od variabilních výdajů, protože ty závisí na objemu obchodu. Fixní výdaje závisí na výrobní kapacitě Využití kapacity Využití kapacity se týká výrobních a výrobních schopností, které jsou v daném okamžiku využívány národem nebo podnikem. Jedná se o vztah mezi výstupem produkovaným s danými zdroji a potenciálním výstupem, který lze vyprodukovat, pokud byla kapacita plně využita. společnosti, a nikoli její skutečné úrovni produkce, zatímco variabilní náklady jsou přímo úměrné objemu prodeje.

Například příjem prodejce může být určen objemem produktů prodaných společností nebo konkrétním prodejcem. Přestože jsou fixní náklady nezávislé na objemu podnikání, neúměrně ovlivňují výsledek společnosti na základě počtu variant produktů nabízených společností.

Plovoucí poplatek

Do běžného podnikání patří určitá aktiva, která lze považovat za dynamická. Týká se to rozdílů v dostupnosti zboží, které se denně obchoduje. Na taková aktiva se vytváří pohyblivý poplatek, který věřitelům uděluje vlastnictví veškerého zboží, které zbylo po dokončení běžných obchodních transakcí společnosti.

Vytvoření pohyblivého poplatku se provádí za účelem zmírnění omezení činností společnosti generujících příjmy. Dotyčná aktiva nejsou pevně daná a neexistují ani příslušná vlastnická práva. Pokud se například budova používá k zajištění půjčky, vytvoří se pro věřitele pevná částka. Pokud je však skladová část inventáře skladiště použita jako zástava Kolaterál Kolaterál je aktivum nebo vlastnost, kterou jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. , je pro věřitele vytvořen pohyblivý poplatek.

Poměr pokrytí fixního poplatku

Poměr pokrytí pevnou částkou (FCCR) Poměr pokrytí pevnou částkou (FCCR) Poměr pokrytí pevnou částkou (FCCR) je měřítkem schopnosti společnosti dostát závazkům s pevnou sazbou, jako jsou úroky a leasingové náklady. předpovídá schopnost splácet dlužníka pomocí zisku před úroky a zdaněním (EBIT) a vydělením této částky celkovými pevnými poplatky společnosti. Další variantou je situace, kdy zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním a odpisy je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady je čitatel a fixní poplatek je jmenovatel.

Například FCCR 1,5 znamená, že za každý vzniklý 1 $ dluh má společnost k dispozici příjem 1,50 $. FCCR odráží peněžní tok, který má společnost k dispozici za účelem splacení dluhu. Je zřejmé, že čím vyšší je FCCR, tím nižší je zátěž pevným nábojem a tím lépe.

Pokud současný objem podnikání není dostatečný k pokrytí stálých aktiv, bude podnik mít problémy s věřiteli, kteří drží kolaterál. Je to proto, že pokles výnosů může být pro společnost nepříznivý a vyvolat paniku mezi jejími investory. Banky, analytici a účetní podnikových financí často zvažují FCCR při hodnocení schopnosti splácet potenciální dlužníky.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétní časové období.
  • Šablona poměru pokrytí fixního poplatku šablony FCCR Tato šablona poměru pokrytí fixního poplatku vám ukáže, jak vypočítat poměr pokrytí fixního poplatku pomocí ročních výdajů a údajů EBIT.
  • Krokové náklady Krokové náklady, nazývané také náklady na schody, jsou náklady, které se nemění přímo úměrně s rostoucí úrovní aktivity. Jinými slovy, náklady na krok jsou konstantní na určité úrovni aktivity, ale zvyšují se nebo klesají, když je splněna prahová hodnota aktivity.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found