Omezené fondy - Porozumění tomu, jak omezené fondy fungují

V neziskovém odvětví se omezené prostředky vztahují na rezervu peněz, kterou lze použít pouze pro konkrétní projekty. Rozpočet projektu Rozpočet projektu je nástroj, který používají manažeři projektu k odhadu celkových nákladů na projekt. Šablona rozpočtu projektu obsahuje podrobný odhad všech nákladů, které pravděpodobně vzniknou před dokončením projektu. nebo účely. Finanční prostředky lze omezit, protože dárce chce, aby peníze šly na konkrétní program, nebo aby byly peníze použity po určitém čase nebo události, například po výročí. Omezené finanční prostředky poskytují dárcům jistotu, že jejich peníze jsou použity způsobem, který si přejí.

Infografika omezených fondů

Když dárce dává peníze neziskové organizaci, může upřesnit, zda je jejich dar omezen, nebo zda je lze použít jakýmkoli způsobem, který organizace považuje za vhodný. Pokud dárce dočasně omezí způsob, jakým lze prostředky použít, musí organizace použít prostředky k určenému účelu. Pokud jsou prostředky trvale omezeny, dar se chová jako částka jistiny a pouze úroky splatné úroky splatné úroky jsou účty pasiv uvedené v rozvaze společnosti, které představují částku úrokových nákladů, které k dnešnímu dni vznikly, ale nebyly zaplaceno ke dni uvedenému v rozvaze. Představuje částku úroku, který je v současné době dlužen věřitelům, a je obvykle aktuálním vydělaným závazkem, který lze utratit za charitativní činnosti. Mohou také existovat omezení, jak lze částku úroku utratit. Pokud nezisková organizace nedodrží pokyny dárce, může dárce podniknout právní kroky proti organizaci nebo požadovat vrácení peněz v plné výši.

Určení omezeného fondu

Rozhodnutí o poskytnutí daru - omezeného nebo neomezeného - leží na dárci. Dárce toto označení provádí prostřednictvím dopisu doprovázejícího dar nebo prostřednictvím výslovné dohody s neziskovou organizací. Neziskové organizace se mohou vyhnout nejasnostem tím, že při výběru dárků přímou poštou nebo e-mailem nabízejí výběr označení. Toho lze dosáhnout přidáním doložky v tomto smyslu buď na darovacím formuláři, nebo v potvrzení o daru. Například americký Červený kříž nabízí dárcům možnost zvolit si dar na pomoc při katastrofách, místní Červený kříž nebo tam, kde je to nejvíce zapotřebí. Toto označení snižuje nejasnosti, pokud dárci výslovně neuvádějí své preferované označení fondů.

Většina neziskových organizací však při získávání darů požaduje neomezené finanční prostředky. Zahrnují prohlášení v žádosti o e-mail nebo přímou poštu, že dárce dává organizaci neomezený dárek. To jim dává flexibilitu při přidělování finančních prostředků konkrétním programům, kde jsou finanční prostředky nejvíce potřebné. Výjimkou je situace, kdy nezisková organizace získává finanční prostředky ke konkrétnímu cíli, jako je stipendijní fond nebo stavební fond.

Druhy omezených fondů

Označení, které určuje typ daru, je obsaženo v dokumentu nazvaném „dárkový nástroj“. Dárkovým nástrojem je dokument o ocenění, který sepisuje nadace nebo jednotlivý dárce a uvádí, jak budou finanční prostředky použity. Omezené prostředky jsou seskupeny do následujících dvou kategorií:

1. Dočasně omezeno

Dočasně omezený fond je obvykle časově omezený a může být použit pro konkrétní účel ve stanovené lhůtě. Po dokončení účelu, pro který byly určeny, nebo po uplynutí stanoveného času, se peníze stanou neomezenými nebo zastavenými. Například dar do stipendijního fondu je ukončen, když příjemce vystuduje univerzitní program. Podobně, pokud dárci přispívali na stavbu budovy, je fond ukončen, jakmile je dokončen stavební projekt.

2. Trvale omezeno

Trvale omezený fond investuje dar a poté získané úroky použije k financování konkrétních účelů určených dárcem. Prostředky jsou uloženy do nadačního fondu, který podporuje konkrétní projekty nebo obecně neziskovou organizaci. Nezisková organizace může používat úroky a výnosy z investic pouze na podporu konkrétních aktivit organizace. Trvale omezené prostředky nevyprší.

Účtování omezených prostředků

Zaznamenávání darů

Standardy Rady pro finanční účetní standardy (FASB) Standardy IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se v účetní závěrce musí vykazovat transakce a jiné účetní události. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě vydané pokyny týkající se zaznamenávání výnosů získaných neziskovými organizacemi v roce 1996. Pokyny jsou obsaženy v dokumentu FASB 116, který vyžaduje, aby všechny příspěvky obdržené od dárců byly seskupeny jako neomezené , dočasně omezeno nebo trvale omezeno. Klasifikace musí být rovněž zaznamenána samostatně do finančních výkazů organizace. To usnadňuje sledování každého daru a způsobu, jakým byl použit. Po splnění účelu nebo časových omezení se provede zápis do deníku a veškeré zbývající prostředky na těchto účtech lze převést na účet prostředků bez omezení.

Rozpočtování

Nezisková organizace by měla během procesu sestavování rozpočtu udržovat samostatné neomezené, dočasně omezené a trvale omezené prostředky. Pokud jsou fondy spravovány jako jeden fond, může nezisková organizace rozhodovat na základě většího počtu, než kolik přidělili dárci. Například pokud prostředky dosáhnou celkem 500 000 USD a omezené prostředky dosáhnou 300 000 USD, nezisková organizace nemůže tyto prostředky využít k neomezeným účelům.

Systém vnitřní kontroly

Nezisková organizace může implementovat interní kontrolní systém, který sleduje, jak jsou dary vynakládány, a upozorní správu, jakmile budou splněna časová a účelová omezení fondu. Prostředky jsou poté převedeny na neomezené účty fondů, protože přání dárce byla splněna. Organizace by měla také školit své zaměstnance v tom, jak identifikovat a zaznamenávat výdaje, které by měly být přiděleny omezeným fondům. Správné přidělení finančních prostředků ke správnému účelu udržuje dárce šťastnými a pomáhá organizaci vyhnout se právním problémům ohledně zneužití finančních prostředků.

Zákonné povinnosti omezených fondů

Při žádosti o dary musí neziskové organizace poskytnout dárcům možnost označit své příspěvky jako omezené nebo neomezené finanční prostředky. Pokud dárci uvedou, že jejich dary jsou omezeny, je organizace morálně zavázána respektovat přání dárce.

Existuje také zákonná povinnost, protože zákon vyžaduje, aby neziskové organizace využívaly dary k účelu, který dárci zamýšleli. Pokud nezisková organizace z jakéhokoli důvodu nesplní přání dárce a použije finanční prostředky k jiným nezamýšleným účelům, může dárce požadovat vrácení svého daru. Dárce má také svobodu žalovat organizaci za zpronevěru finančních prostředků nebo podat zprávu proti charitativní organizaci v kanceláři generálního prokurátora ve státě, kde se nezisková organizace nachází.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Angel Investor Angel Investor Angel investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál pro začínající podniky výměnou za majetkovou účast nebo převoditelný dluh. Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi.
  • Pohotovostní financování Pohotovostní financování Ve smlouvě o prodeji a koupi domu se pohotovostní financování týká klauzule, která vyjadřuje, že nabídka je podmíněna tím, že kupující zajistí financování nemovitosti. Pohotovostní financování poskytuje kupujícímu ochranu před potenciálními právními důsledky v případě, že se obchod nepovede uzavřít.
  • Mezaninový fond Mezaninový fond Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu za správu / pákový efekt. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu.
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found