Nová emise - Další informace o nových emisích dluhopisů a akcií

Nové číslo popisuje cenný papír - obvykle akciový nebo dluhový - který je poprvé registrován na veřejně obchodovaném trhu. Společné nové číslo je známé jako Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, ke kterému dochází, když podnik nebo společnost prodává cenné papíry na burze cenných papírů. Burza cenných papírů Burza cenných papírů označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo na přepážkách. . Akcie, známé také jako akcie, představují poprvé částečné vlastnictví ve společnosti. Společnosti vydávají nové akcie Sklad Co je to sklad? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo dluhopisy k získání kapitálu pro růst a expanzi. Společnost má dva hlavní způsoby, jak získat kapitál: jeden prostřednictvím dluhu - například vydávání dluhopisů a druhý prostřednictvím akcií vydávajících akcie. Dobrá směs obou typů nástrojů je důležitá pro dobré řízení kapitálu a minimalizaci WACC společnosti WACC WACC je vážená průměrná cena kapitálu společnosti a představuje její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak ji vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení.

Nové číslo vydání

Když podnik poprvé vydá dluh nebo akcie, distribuuje novou emise na primární trh. Primární trh Primárním trhem je finanční trh, kde jsou vydávány nové cenné papíry a jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh. . Na rozdíl od sekundárního trhu Sekundární trh Sekundární trh je místem, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). kde investoři mezi sebou obchodují, primární trh umožňuje společnostem prodávat přímo investorům. Primární trh umožňuje společnostem získávat dlouhodobý vlastní kapitál při zahájení nového podnikání, rozšíření jejich činnosti nebo zapojení do dalších kapitálově náročných aktivit. Po ukončení emisního období se dluhopisy nebo akcie obchodují na sekundárním trhu.

Jak zaznamenat nové číslo

Když společnost vydá nové akcie, akcie mohou být vydány za nominální hodnotu, nad nominální hodnotu nebo pod nominální hodnotu. Par Value Par Value je nominální nebo nominální hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu, jak je uvedeno na obligaci nebo certifikátu . Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá. . Pokud jsou vydány za nominální hodnotu, výnosy z emise jsou odepsány z peněžního účtu, zatímco je připsán účet splaceného kapitálu. Pokud jsou vydány nad nominální hodnotu, výnosy z emise jsou odepsány z peněžního účtu, splacený kapitál je připsán na nominální hodnotu (vynásobenou celkovým počtem vydaných akcií) a přebytek hotovosti nad nominální hodnotou na další splacený kapitálový účet.

Pokud jsou akcie vydávány pod nominální hodnotu, celková přijatá hotovost se odečte z peněžního účtu, zatímco splacený kapitál se připsá na celkovou nominální hodnotu. Sleva z vydaných akcií se odečte prostřednictvím slevy na kapitálovém účtu. Transakce se také zobrazí jako odpočet z kapitálových účtů v rozvaze. Nová emise akcií je v rozvaze zaznamenána jako splacený kapitál.

Pohled investorů na nový problém

Investoři mají smíšené názory na to, jak vnímají nové emise akcií a dluhopisů. Většina investorů dává přednost novým emisím, protože představují nové možnosti pro zhodnocení ceny. Zvýšení cen je často způsobeno obrovskou poptávkou po nových akciích, zejména pokud jsou prodávány známými společnostmi s dobrou pověstí u investorů. Když se tyto akcie obchodují na sekundárním trhu a poptávka pokračuje, investoři těží ze zvýšených cen, a tedy z větší návratnosti svých investic.

Na druhou stranu jsou nová čísla často velmi nestálá. Omezené počáteční období nabídky může mít za následek rychlé zvýšení a snížení ceny akcií. Investoři, kteří riskují, mohou těžit z krátkodobých zisků a současně čelit riziku krátkodobých a dlouhodobých ztrát v závislosti na tom, jak trh reaguje na akcie.

Při investování do nových akcií by si investoři měli být vědomi rizika spojeného s produkty, které nejsou na trhu dlouho. Měli by zkontrolovat prospekt emitenta Prospekt Prospekt je dokument s právními informacemi, který společnosti musí ukládat Komisi pro cenné papíry (SEC). Dokument poskytuje informace o společnosti, jejím manažerském týmu, nedávném finančním výkonu a další související informace, které by investoři rádi věděli. než se rozhodnete, zda koupit nebo nekoupit akcie nové emise.

Nové emise dluhopisů

Jedním ze způsobů, které společnosti používají k získávání velkých peněžních částek, je prodej dluhopisů na veřejném trhu. Prodejem dluhopisů si společnost v podstatě půjčuje peníze od investorů výměnou za pravidelné platby úroků.

Výhody nových emisí dluhopisů

Daňové výhody: Prodej dluhopisů na trhu může snížit výši daně, kterou společnost dluží daňovým úřadům. Je to proto, že úroky splatné věřitelům jsou daňově uznatelným nákladem, který snižuje celkovou daňovou povinnost.

Lze vydat kdykoli společnost potřebuje peníze: Společnost, která vyžaduje velkou částku peněz, může vydávat dluhopisy vícekrát. Tato praxe činí z dluhopisů upřednostňovanou možnost, protože emise více akcií ředí vlastnictví společnosti pokaždé, když jsou emitovány veřejnosti.

Nevýhody

Rizikovější než jiné zdroje kapitálu: I když má dluh své výhody, s sebou nese vyšší riziko, protože společnost nemusí být schopna dluhy obsluhovat později a skončit v bankrotu. Půjčit si příliš mnoho peněz bude vyžadovat, aby podnik vytvořil konkrétní plán, jak splácet jistinu a úroky věřitelům včas.

Nové emise akcií

Společnosti mohou také získat kapitál prodejem akcií na primárním a sekundárním trhu. Investoři, kteří kupují akcie společnosti, získají část společnosti v závislosti na počtu akcií, které vlastní.

Výhody

Levnější: Prodej akcií veřejnosti nepřináší společnosti další dluh. Místo toho umožňuje investorům, aby se stali vlastníky společnosti a získali podíl na ročním zisku. Investoři se rovněž podílejí na rozhodovacím procesu společnosti.

Žádný hvězdný úvěrový rating: Startupy a další společnosti bez známých výsledků nemusí mít přístup k úvěrovým nástrojům Revolvingový úvěr Revolvingový úvěr je úvěrová linka sjednaná mezi bankou a podnikem. Dodává se se stanovenou maximální částkou a částkou, která je k dispozici úspěšným společnostem. Je to proto, že věřitelé je mohou považovat za příliš riskantní a odepřít jim potřebný kapitál. Díky kapitálu však mohou tyto společnosti přilákat investory, kteří jsou ochotni počkat a zvýšit své investice do společnosti. Investoři se stávají skutečnými vlastníky podniku a mohou se podílet na dividendách a sdílení zisku.

Nevýhody

Zředit vlastnictví: Pokaždé, když společnost vytvoří novou emisi akcií, zředí vlastnictví stávajících akcionářů. Priorita akcionářů Priorita akcionářů je forma správy a řízení společnosti zaměřená na akcionáře, která se před zvážením zaměřuje na maximalizaci hodnoty akcionářů. Stávající podíl akcionářů a hlasovací pravomoci se snižují, když se noví členové připojují jako akcionáři a získávají vlastnické podíly ve společnosti.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Emitenti dluhopisů Emitenti dluhopisů Existují různé typy emitentů dluhopisů. Tito emitenti dluhopisů vytvářejí dluhopisy, aby si vypůjčili prostředky od držitelů dluhopisů, které mají být splaceny při splatnosti.
  • Trhy s dluhovým kapitálem Trhy s dluhovým kapitálem (DCM) Skupiny s dluhovým kapitálovým trhem (DCM) jsou odpovědné za poskytování poradenství přímo emitentům společností při zvyšování dluhu při akvizicích, refinancování stávajícího dluhu nebo restrukturalizaci stávajícího dluhu. Tyto týmy pracují v rychle se měnícím prostředí a úzce spolupracují s poradenským partnerem
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Sekundární nabídka Sekundární nabídka V oblasti financí se sekundární nabídkou rozumí situace, kdy se na sekundárním trhu prodává velké množství akcií veřejné společnosti od jednoho investora k druhému. V takovém případě veřejná obchodní společnost neobdrží žádnou hotovost ani nevydá žádné nové akcie.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found