Cliff Vesting - Pochopte, jak fungují plány Cliff Vesting

Cliff Vesting je proces, při kterém mají zaměstnanci nárok na plné výhody vyplývající z kvalifikovaných penzijních plánů a penzijních politik jejich společnosti. Penzijní účetnictví Průvodce penzijním účetnictvím a jeho příklady. Kroky zahrnují záznam příspěvku společnosti, záznam nákladů na důchod a úpravu důchodového závazku na reálnou hodnotu. Důchodový fond je právnická osoba, která drží penzijní investice a v případě potřeby prostředky vyplácí později. Penzijní fondy jsou spravovány správci k určitému datu, na rozdíl od penzijních plánů, kde vlastnictví zaměstnanců k fondům náleží postupně. Ve většině případů obvykle existuje čtyřletý plán rozhodného plánu s ročním útesem. Po dokončení období útesu obdrží zaměstnanec plné výhody ve srovnání s plánem plánu nároku, kde je částka uvolněna během plánovaného období.

Cliff Vesting

Výhody společnosti a Cliff Vesting

Společnost, která zaměstnává zaměstnance, může zaměstnanci poskytovat různé výhody. Výhody se pohybují od důchodů po penzijní plány, jako je 401 (k) nebo 403 (b), opce na akcie Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo kupovat nebo prodávat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie. nebo jakoukoli jinou specifikovanou výhodu. Plán nároku musí splňovat minimální standardy nároku, které stanoví IRS.

Přijatelná dohoda umožňuje zaměstnavateli udržovat se zaměstnancem srdečný vztah a zároveň odměňovat loajalitu. Takový scénář vytváří situaci pro všechny zaměstnance i zaměstnavatele. Zaměstnanec dostane příslib, že po určitém období získá nějaké pobídky, zatímco cíle zaměstnavatele jsou splněny a odstupňovány na kvantifikovatelném měřítku Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonu organizace k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti. K dosažení tak vysokých standardů musí zaměstnanci prokázat skutečný závazek a společnost na oplátku musí prokazovat trvalou podporu zaměstnanců.

Příklad (Cliff Vesting)

Předpokládejme, že Joe se svým zaměstnavatelem uzavře plán rozhodování o útesu. Přijímá proto se společností čtyřletou smlouvu. Na oplátku mu společnost slibuje 2 400 jednotek po úspěšném dokončení prvního roku. Zbytek jednotek poté bude postupovat podle plánu časového rozvrhu 50 jednotek ročně. Joe je spokojený, podepisuje smlouvu a první rok se potí. Jedenáctý měsíc - téměř po - vedení se rozhodne, no, Joe je pracovitý zaměstnanec, ale zdá se, že nesměřuje dostatek energie na vizi organizace. Takže vyhodili Joea v pátek večer - týden před jeho prvním rokem výročí. Výsledkem je, že Joe ztrácí všechny výhody, na které má nárok, protože období nároku na útes je neúplné.

Jak fungují plány nároku

Proces přiznávání plánů je uzamčen uvnitř bubliny neodvolatelných práv na pobídky zaměstnavatele během doby funkčního období zaměstnance ve společnosti. Nároková práva mohou zahrnovat akcie nebo příspěvky zaměstnavatele na účet zaměstnaneckého penzijního plánu nebo penzijní plán v pravidelných intervalech.

Příklad (časové rozvrhy)

Společnost A zaměstnává vysoce ceněného pracovníka jménem Joe a společnost si ho plánuje udržet. K dosažení tohoto cíle mu musí společnost nabídnout pobídku, aby i nadále poskytoval své nepopiratelně cenné příspěvky k úspěchu společnosti. Společnost se může rozhodnout dát Joeovi při registraci 2 400 omezených skladových jednotek. Joe také obdrží 1/48 svého ředitele na další čtyři roky jako vděčnost za jeho trvalou podporu. Proto ve druhém, třetím a čtvrtém roce obdrží 50 jednotek. Pokud se však Joe v důsledku svého třetího ročníku rozhodne odejít ze společnosti, získá pouze nashromážděných 50 jednotek druhého roku. Společnost si ponechá zbývajících 100 jednotek.

Toto ujednání neznamená, že když je Joe plně svěřen, okamžitě vybere svou částku. Smlouva podléhá předpisům týkajícím se výběrů a dalším faktorům.

Důležitost Cliff Vesting

Pro začínající společnost poskytuje společnost cliff vesting ustanovení, které nabízí cenné výhody jejím cenným zaměstnancům. Systém zároveň poskytuje čas prověřit zaměstnance, než je plně zapojí do systému. Představuje gesto, které ukazuje, že společnost přisuzuje hodnotu svým zaměstnancům tím, že vrací zpět zisky, o které se tvrdě snažili - podstatná důchodová výhoda pro zahájení nového života nebo důchodový plán, aby zářily jasný sluneční paprsek na staré stáří. Takový scénář nabízí nezvratnou hodnotu pro obě zúčastněné strany - společnost i zaměstnance.

V případě vlastnictví akcií však mohou procesy sporu z dlouhodobého hlediska představovat významné výzvy. To platí, pokud jde o likvidaci, odškodnění nebo odchod některých vysoce hodnotných zaměstnanců do společnosti.

Proč Cliff Vesting někdy čelí odmítnutí

Pro nového zaměstnance se bohužel někdy může zdát, že převýšení útesu představuje hrozbu. V případě, že někdo vstoupí do uspořádání útesu, existují dvě možnosti. Buď ukončení smlouvy těsně před výročí, což znamená ztracenou energii, ztracenou investici nebo ztracený sen, nebo příznivé výročí, což znamená dobře vynaloženou energii, ziskový podnik nebo realizovaný sen.

Za jiných okolností, například v případě, že dojde k přechodu správy buď kvůli nepřátelským převzetím nebo odkoupením společnosti, útes nemusí být použitelný. Nové vedení může přijít s novou dohodou, která původní dohodu nahradí nebo ji úplně zruší.

Rozdíl mezi plány definovaných výhod a definovaných příspěvků

Jakmile se zaměstnanec stane svěřeným, mohou se zásady lišit v závislosti na zaměstnavateli, protože různé společnosti mají pro své zaměstnance různé nabídky penzijního plánu. Obsahují:

1. Plán definovaných výhod

Plán definovaných dávek, jako je důchod, je takový, kde zaměstnavatel poskytuje všechny peníze na tento plán. Zaměstnavatel musí bývalému zaměstnanci každoročně vyplácet konkrétní částku benefitu. Částka závisí na platu posledního roku zaměstnance, době služby zaměstnance ve společnosti a případně dalších faktorech, které musí být uvedeny v původní dohodě.

2. Plán definovaných příspěvků

V tomto typu plánu, například 401 (k), zaměstnanec přispívá do plánu během práce určitou částkou peněz, například 10% svého týdenního platu. Zaměstnavatel může nebo nemusí poskytnout odpovídající příspěvky. Výplata se liší podle výkonu investic, které si zaměstnanec vybere, obvykle jednoho nebo více z řady podílových fondů nabízených prostřednictvím plánu.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po převodu útesu. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na následující zdroje a podívejte se na oficiální globální finanční analytik Financial Modeling & Valuation Analyst Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci každému stát se světovou třídou finanční analytik.

  • Plán vlastnictví akcií zaměstnanců Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) označuje plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice zaměstnance, podmínek
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Hodnota akcií Hodnota akcií Hodnota akcií může být definována jako celková hodnota společnosti, kterou lze přiřadit akcionářům. Chcete-li vypočítat hodnotu vlastního kapitálu, postupujte podle této příručky z financí.
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found