Šablona rozpočtu v hotovosti - Stáhněte si šablonu rozpočtu v hotovosti zdarma XLS

Šablona rozpočtu v hotovosti je rozpočet založený na skutečných přítokech a odtokech hotovosti, na rozdíl od účetních zásad, jako je uznání výnosů Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů určuje proces a načasování, podle kterého jsou výnosy zaznamenávány a uznávány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy. , párování a časové rozlišení, což může vést k velmi odlišným číslům. Hotovostní rozpočet je důležitý pro osobní a obchodní plánování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , protože udává, kolik finančních prostředků je požadováno nebo kolik přebytečné hotovosti se za určité období vyprodukuje.

Šablona rozpočtu v hotovosti

Příklad šablony rozpočtu v hotovosti

Níže je uveden příklad obecné šablony měsíčního peněžního rozpočtu v aplikaci Excel, kterou si můžete stáhnout a použít pro své vlastní účely.

Šablona obsahuje několik sekcí:

  • Hotovost z prodeje zboží / služeb
  • Hotovost za výdaje
  • Cash in / out pro investování
  • Hotovost / odchod z financování
  • Celková změna v hotovosti v každém období

Jak používat šablonu rozpočtu v hotovosti

Aby vám šablona fungovala, musíte v ní provést několik změn. První věcí je přidat název vaší společnosti a případně změnit data nebo časová období.

Dále změňte názvy všech zdrojů přílivu / odtoku hotovosti v provozní sekci a podle potřeby přidejte nebo odeberte řádky. Po provedení změn se ujistěte, že se součty správně sčítají.

Poté přidejte případné investiční a finanční peněžní toky. Běžným přístupem je ponechat financování až do konce a rozhodnout, zda je nějaké nutné, pokud lze investorům vrátit přebytečnou hotovost.

Nakonec se podívejte na čistá čísla v posledním řádku nazvaném „celkové zvýšení / snížení hotovosti“ a analyzujte svůj hotovostní rozpočet. Můžete se rozhodnout, že výdaje by měly být zvýšeny nebo sníženy a jsou nutné další změny k optimalizaci rozpočtu vaší společnosti.

Poznámka: Šablona rozpočtu v hotovosti slouží pouze pro vzdělávací účely a bez odborné rady by se na ni nemělo spoléhat.

Výhody a nevýhody hotovostního rozpočtu

Příprava rozpočtu na hotovostní bázi má několik výhod a nevýhod. Zde jsou některé klíčové výhody a nevýhody:

  • Poskytuje přesné načasování příchodu a odchodu hotovosti ze společnosti
  • Poskytuje jasný obraz o čisté finanční situaci podniku
  • Výzva k získání podrobností o tom, kdy budou v hotovosti obdrženy výnosy a kdy bude vyplacena každá faktura
  • Nesouvisí přesně s výkazem zisku a ztráty

V dokonalém světě finanční analytik Popis práce finančního analytika Níže uvedený popis práce finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, připravte provozní rozpočet, kapitálový rozpočet a vše spojte dohromady v plně propojeném finančním modelu se třemi výpisy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou 3 finanční výkazy propojeny? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Dodatečné zdroje

Finance jsou na misi, aby pomohly komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Další informace o rozpočtování, finančním modelování a oceňování najdete v následujících zdrojích:

  • Šablona provozního rozpočtu
  • Jak propojit 3 výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou 3 finanční výkazy propojeny? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek
  • Průvodce modelováním DCF Bezplatný průvodce tréninkem modelu DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti
  • Certifikační program pro finanční modelování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found