Rizikový dluh - přehled, rozdělení a jak to funguje

Rizikový dluh je druh dluhového financování získaného společnostmi a začínajícími společnostmi v počátečním stadiu Metriky oceňování při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky oceňování při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat. Tento typ dluhového financování se obvykle používá jako doplňková metoda k financování rizikovým kapitálem. Rizikový dluh mohou poskytnout obě banky se specializací na rizikové půjčky a nebankovní věřitelé.

Rizikový dluh

Rizikový dluh může být životaschopnou alternativou k financování rizikovým kapitálem. Podobně jako u jiných metod dluhového financování je primárním přínosem zabránění dalšímu ředění kapitálového podílu stávajících investorů společnosti, včetně jejích zaměstnanců.

Prolomení rizikového dluhu

Na rozdíl od konvenčních metod financování dluhu rizikový dluh nevyžaduje žádnou formu zajištění. Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. protože začínající podniky obecně nevlastní podstatná aktiva, která lze použít jako kolaterál. Místo zajištění jsou věřitelé kompenzováni opčními listy společnosti Opční listy Opční listy jsou opce vydané společností, která obchoduje na burze a dává investorům právo (nikoli však povinnost) nakupovat akcie společnosti za konkrétní cenu ve stanoveném časovém období . Když investor uplatní zatykač, nakoupí akcie a výnosy jsou pro společnost zdrojem kapitálu. o společném kapitálu pro vysoce rizikovou povahu dluhových nástrojů.

Rizikový dluh se obvykle poskytuje začínajícím podnikům, které již úspěšně dokončily několik kol získávání finančních prostředků z rizikového kapitálu. Jsou to společnosti, které mají nějakou historii činnosti, ale stále nemají dostatečné pozitivní peněžní toky, aby byly způsobilé získat konvenční půjčky. Financování tyto společnosti využívají především k dosažení očekávaných milníků a k získání kapitálových aktiv, která jsou k jejich dosažení nezbytná.

Jak funguje financování rizikového dluhu?

Rizikový dluh funguje odlišně od konvenčních půjček. Dluh má krátkodobý až střednědobý charakter (až tři nebo čtyři roky). Hlavní částka dluhu se obvykle určuje na základě částky získané v posledním kole kapitálového financování. Běžně přijatelná výše jistiny je 30% z celkových prostředků získaných v posledním kole kapitálového financování.

Většina rizikových dluhových nástrojů zahrnuje splácení úroků. Platby jsou založeny buď na primární úrokové sazbě, nebo na jiném referenčním úrokovém sazbě, jako je LIBOR LIBOR LIBOR, což je zkratka pro London Interbank Offer Rate, označuje úrokovou sazbu, kterou britské banky účtují jiným finančním institucím za krátkodobý úvěr splatný jeden den až 12 měsíců v budoucnu. LIBOR slouží jako srovnávací základna pro krátkodobé úrokové sazby. V případě rizikového dluhového financování navíc věřitelé dostávají v rámci kompenzace za riziko vysokého selhání opční listy na kmenový kapitál společnosti. Celková hodnota distribuovaných warrantů obecně představuje 5% až 20% z jistiny úvěru.

V budoucnu lze opční listy převést na kmenové akcie za cenu za akcii posledního kola financování vlastního kapitálu. Opční listy často poskytují dlužníkům největší výnosy ve srovnání s potenciálem zhodnocení společných akcií společnosti.

V závislosti na věřiteli může dluhový proces zahrnovat smlouvy. Zatímco nebankovní věřitelé jsou v otázce dluhu extrémně flexibilní a obvykle obsahují jen několik smluv, některé banky mohou ke smlouvě o půjčce přidat řadu smluv, aby zajistily splacení.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání
  • Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Soukromý kapitál vs rizikový kapitál, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál proti Angel a seed investorům z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů
  • Financování zárodků Financování zárodků Financování zárodků (také známé jako počáteční kapitál, počáteční kapitál nebo počáteční financování) je nejranější fází procesu získávání kapitálu startupu. Počáteční financování je druh kapitálového financování. Jinými slovy, investoři zavazují svůj kapitál výměnou za majetkový podíl ve společnosti.
  • Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found