Kompozitní index NYSE - přehled, jak to funguje a milníky

NYSE Composite Index je index, který sleduje akcie obchodované na newyorské burze. Měří také investiční fondy do nemovitostí Realitní investiční trust (REIT) Investiční fond do nemovitostí (REIT) je investiční fond nebo cenný papír, který investuje do nemovitostí vytvářejících příjem. Fond provozuje a vlastní společnost akcionářů, kteří přispívají penězi na investice do komerčních nemovitostí, jako jsou kancelářské a bytové domy, sklady, nemocnice, nákupní centra, bydlení studentů, hotely, americké depozitní poukázky a zahraniční kotace. deriváty, ETF a uzavřené fondy.

Složený index NYSEObr.1: Kompozitní index NYSE - leden 1985 - červen 2020

souhrn

  • NYSE Composite Index je index, který sleduje všechny akcie obchodované na newyorské burze.
  • Index uvádí více než 2 000 akcií, které zahrnují americké společnosti a zahraniční společnosti, které jsou kótovány na NYSE.
  • Kompozitní index NYSE se počítá na základě celkového výnosu a cenového výnosu akcií.

Index pokrývá více než 2 000 akcií, z toho 1 600 akcií od amerických společností, zatímco ostatní akcie jsou zahraniční.

Ke dni uzavření trhu 31. prosince 1965 byla NYSE Composite Index přidělena hodnota 50. Je vážena na základě počtu akcií kótovaných na emise. V lednu 2003 byl index znovu zaveden s hodnotou 5 000 bodů.

Porozumění NYSE Composite

NYSE Composite Index obsahuje samostatné indexy pro čtyři průmyslové kategorie - průmyslové, veřejné, dopravní a finanční korporace. Váhy indexu se počítají na základě cenové návratnosti a celkové návratnosti, s výjimkou dividendových částek.

Pro investory do kompozitního indexu NYSE jsou přínosem dva způsoby.

The vysoká kvalita Díky indexu je atraktivní pro investory. Korporace Corporation Corporation je právnická osoba vytvořená fyzickými osobami, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. uvedené v indexu jsou povinny splňovat přísné požadavky na výpis, který odděluje potenciálně rizikové společnosti od ziskových společností.

The globální diverzifikace NYSE Composite Index je atraktivní pro investory, kteří chtějí rozšířit své portfolio mezi společnosti se sídlem v různých geografických lokalitách.

Alespoň jedna třetina tržní kapitalizace indexu je spojena s neamerickými společnostmi ze zemí, jako je Japonsko, Mexiko, Kanada, Čína a Spojené království. Zahraniční společnosti kótované na burze působí v nejméně 38 různých zemích po celém světě.

Jak funguje složený index NYSE

NYSE Composite Index byl založen v roce 1966 se základnou 50 bodů, což se rovnalo závěru prosince 1965. Byla vytvořena tak, aby odrážela hodnotu všech akcií obchodovaných na newyorské burze cenných papírů, namísto několika nejvýkonnějších akcií, jak je tomu v případě průmyslového průměru Dow Jones Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average ( DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných indexů akciových trhů, které uvádějí nejlepších 330 akcií.

V roce 2003 byl index znovu zaveden novou metodikou, která je aplikována na další populární americké indexy. Zvýšila základní hodnotu z 50 bodů na 5 000 bodů, což se rovnalo roční uzávěrce roku 2002.

Podle současné metodiky index vylučuje uzavřené fondy Uzavřené podílové fondy Uzavřené podílové fondy jsou podílové fondy, které získávají pevné množství kapitálu od investorů prostřednictvím počáteční veřejné nabídky a uvádí své akcie na, svěřenecké jednotky, omezené partnerství, deriváty a preferované akcie.

Milníky pro kompozitní index NYSE

Složený index NYSE - milníky

Jak funguje tržní kapitalizace

Kompozitní index NYSE používá tržní kapitalizaci. Tržní kapitalizace. Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnotou nesplacených akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností k výpočtu vah složek indexu. Tržní kapitalizace funguje vynásobením zbývajícího počtu akcií, které společnost vlastní, tržní cenou za akcii.

Například společnost s 20 miliony akcií v oběhu a současnou tržní cenou 100 USD za akcii vykazuje tržní kapitalizaci ve výši 2 miliard USD. Investoři používají toto číslo k určení hodnoty společnosti, místo aby se dívali na kumulativní hodnotu aktiv nebo roční tržby.

Použití tržní kapitalizace bývá pro investory výhodnější při rozhodování o investicích do akcií, do nichž investují, a při diverzifikaci investic do akcií více společností s různou tržní kapitalizací.

Kategorizace společností podle tržní kapitalizace

Investoři a analytici používají tržní kapitalizaci ke kategorizaci společností na základě jejich velikosti. Například společnosti kótované na burze s tržní kapitalizací 10 miliard USD nebo více jsou považovány za společnosti s velkým kapitálem. Tyto společnosti jsou obvykle klíčovými hráči ve svých konkrétních odvětvích.

Zatímco společnosti s velkou tržní kapitalizací krátkodobě neposkytují velké výnosy, jsou tyto společnosti považovány za stabilní a odměňují investory důslednými výplatami dividend a postupným zvyšováním hodnoty akcií.

Střední společnosti jsou menší než velké společnosti a jejich tržní kapitalizace se pohybuje od 2 miliard do 10 miliard dolarů. Tyto společnosti jsou považovány za rizikovější než společnosti s velkou tržní kapitalizací, protože nejsou tak zavedené jako společnosti druhé.

Společnosti se střední tržní kapitalizací nabízejí vysoký růstový potenciál, protože sídlí v odvětvích s rychlým růstem. Společnosti s nízkou úrovní tržní kapitalizace jsou společnosti s malou tržní kapitalizací a tržní kapitalizací 300 až 2 miliardy dolarů.

Mikroprocesory jsou obvykle staré několik let nebo slouží novým průmyslovým odvětvím. Jsou považováni za vysoce rizikové kvůli svému mladému věku a velikosti a jsou citlivější na ekonomické otřesy.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace Index vážený podle kapitalizace (index vážený podle kapitalizace, CWI) je typ indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena vzhledem k její celkové tržní kapitalizaci. V indexu váženém podle kapitalizace mají větší dopad na hodnotu indexu společnosti s větší tržní kapitalizací.
  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite je index více než 3 000 běžných akcií kótovaných na akciovém trhu NASDAQ. Index je jedním z nejvíce sledovaných indexů v
  • Cenově vážený index Cenově vážený index Cenově vážený index je druh indexu akciového trhu, ve kterém je každá složka indexu vážena podle aktuální ceny akcií. V cenově vážených indexech mají společnosti s vysokou cenou akcií větší váhu než společnosti s nízkou cenou akcií.
  • Volume of Trade Volume of Trade

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found