Reverse Morris Trust - strategie, jak se vyhnout dani z prodeje majetku

Reverse Morris Trust je forma vyhýbání se daňovým povinnostem využívaná společnostmi. Tato taktika umožňuje společnosti odprodat nežádoucí aktiva, aniž by jí vznikly daňové povinnosti ze zisků z prodeje těchto aktiv. Technika Reverse Morris Trust funguje následujícím způsobem: mateřská společnost oddělí dceřinou společnost, do které převádí nežádoucí aktiva; sloučením dceřiné společnosti vzniká nová společnost, která není ve spojení. Dceřiná společnost Dceřiná společnost (sub) je obchodní subjekt nebo společnost, která je plně vlastněna nebo částečně ovládána jinou společností označovanou jako mateřská nebo holdingová společnost. Vlastnictví je určeno procentem akcií držených mateřskou společností a vlastnický podíl musí činit alespoň 51%. se společností třetí strany; nová společnost vydá alespoň 50,1% svých hlasovacích akcií (a tedy kontrolu) akcionářům původní mateřské společnosti.

Reverse Morris Trust

Více o Reverse Morris Trust

Nově sloučená společnost drží nežádoucí aktivum, které mateřská společnost skutečně prodala bez daně.

Spin-off dceřiné společnosti Spin-Off Firemní spin-off je operační strategie používaná společností k vytvoření nové obchodní dceřiné společnosti z její mateřské společnosti. K odštěpení dochází, když mateřská společnost odděluje část svého podnikání na druhou veřejně obchodovanou entitu a distribuuje akcie nové entity svým současným akcionářům. nabízí mateřské společnosti příležitost získat kapitál, zpeněžit její zájem o odštěpený segment a tím snížit dluh. Společnosti se uchylují k obchodům Trust Reverse Morris Trust, protože nabízejí kombinované výhody fúzí a spin-off.

Naučte se více o fúzích a akvizicích v kurzu bezplatného úvodu Finance do podnikových financí.

Historie společnosti Reverse Morris Trust

Jediným nebo primárním obchodním účelem spin-off je často zbavit se nechtěného podniku, a tím usnadnit plánovanou akvizici „hledaného“ podniku.

Ve věci Commissioner v. Mary Archer W. Morris Trust, 697 F.2d 794 (4. cir. 1966) („Morris Trust“), se distribuční společnost („Distribuující“) zabývala dvěma podniky: bankovnictvím a pojišťovnictvím. Distribuce převedla pojišťovací činnost na novou společnost a roztočila akcie Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nové společnosti svým akcionářům. Distribuce byla poté z platných, nedaňových obchodních důvodů sloučena s jinou bankou. Soud rozhodl, že požadavek na kontinuitu zájmu akcionářů byl splněn, protože historičtí akcionáři společnosti Distributing obdrželi 54% akcií sloučené společnosti a v důsledku toho byl převod nezdanitelným vedlejším produktem. Objevilo se představa, že kvůli nedostatku trvalého zájmu ze strany historických akcionářů bylo pravidlo Morris Trust používáno jako prostředek k převodu nechtěného podnikového majetku, aniž by na podnikové úrovni byla zavedena daň.

Pravidla Trustu proti Morrisovi

Nějakou dobu poté společnosti pokračovaly v provádění tohoto typu transakcí vyhýbajících se daňovým povinnostem, ale Kongres se v roce 1997 rozhodl jej eliminovat přijetím takzvaných předpisů „anti-Morris Trust“, které mezeru konkrétně uzavřely. Pravidla jsou uvedena v oddíle 355 (e) zákona o interních příjmech a v nařízeních o pokladnách 1.355-7.

Podle těchto pravidel bude spin-off zdanitelný na podnikové úrovni (ale potenciálně ne na akcionářské úrovni), pokud je distribuce součástí plánu (nebo série souvisejících transakcí), podle kterého jedna nebo více osob získá 50% nebo více akcií distribuční společnosti nebo odštěpené společnosti.

Výsledkem je, že i když je stále možné provést transakci Morris Trust (distribuce) nebo transakci Reverse Morris Trust (spin-off), akcionáři partnera pro fúzi musí obdržet méně než 50% akcií kombinované společnosti (což znamená že fúzní partner musí být menší než společnost, se kterou se spojuje).

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce pro Reverse Morris Trust a daňové efektivní fúze a akvizice. Abychom vám pomohli stát se skvělým analytikem investičního bankovnictví, důrazně doporučujeme tyto další finanční zdroje:

  • Přehled procesu fúzí a akvizic Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady
  • Bez daně reorganizace Bez daně reorganizace Aby se transakce mohla osvobodit od daně, musí splňovat určité požadavky, které se velmi liší v závislosti na formě transakce.
  • Spin off a slit off Spin-Off Firemní spin-off je operační strategie používaná společností k vytvoření nové obchodní dceřiné společnosti z její mateřské společnosti. K odštěpení dochází, když mateřská společnost odděluje část svého podnikání na druhou veřejně obchodovanou entitu a distribuuje akcie nové entity svým současným akcionářům.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found