Variační marže - přehled, volání marže a pravidla

Termín variační marže označuje maržovou platbu provedenou zúčtovacím členem clearingovému ústavu na základě cenových pohybů futures kontraktů futures kontrakt futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu. v držení členů clearinghouse.

Zúčtující členové jsou povinni platit variační marže na každodenní nebo vnitrodenní bázi, aby se snížilo vystavení riziku vysoce rizikových pozic zúčtovacích středisek. Shromažďování variační marže od jejích členů tak umožňuje clearingovému středisku udržovat celkovou expozici vůči riziku na vhodné úrovni, aby se usnadnily řádné platby pro všechny obchodníky.

Variační marže

Variační marže se používá ke zvýšení přílivu kapitálu na maržový účet až na předem stanovenou úroveň marže. Je známá jako udržovací marže Udržovací marže Udržovací marže je celková částka kapitálu, která musí zůstat na investičním účtu, aby bylo možné držet investiční nebo obchodní pozici a vyhnout se a je důležitým faktorem, který je třeba vzít v úvahu při výpočtu variační marže. Částka je obvykle menší než počáteční marže potřebná k uskutečnění obchodů. Musí být udržována v likvidních fondech, aby mohla být použita jako zajištění v případě budoucích ztrát. Zajišťuje hladké fungování tohoto clearingového systému.

Variační marže závisí na mnoha faktorech, jako je typ aktiva, převládající tržní podmínky a očekávané cenové pohyby. Platba variační marže je považována za nezbytnou, jakmile prostředky na obchodním účtu klesnou níže než marže údržby. Výzva k získání dalších finančních prostředků je známá jako výzva k dodatkové úhradě. Maržové volání je požadavek makléřské firmy.

souhrn

  • Variační marže se týká platby marže provedené clearingovým členem clearingovému systému na základě cenových pohybů futures kontraktů držených clearingovými členy.
  • Variační marže závisí na mnoha faktorech, jako je typ aktiva, převládající tržní podmínky a očekávané cenové pohyby.
  • Pokud makléř potřebuje, aby jeho investor přispěl na svůj obchodní účet dalšími prostředky, aby splnil minimální kritéria pro výši marže, provede se výzva k marži.

Co jsou zúčtovací členové a zúčtovací střediska?

Člen clearingového systému je makléřská společnost, která splňuje následující kritéria: musí být členem jakékoli samoregulační organizace Samoregulační organizace (SRO) Samoregulační organizace nebo SRO je organizace, která je založena za účelem regulace určitých profesí nebo odvětví . Obvykle jsou nevládní a musí mít jedno nebo více členů na jakékoli významné americké burze cenných papírů. Makléř futures by byl příkladem člena clearingového systému.

Zúčtovací středisko je zprostředkující organizace, která zajišťuje, aby obě strany transakce, tj. Kupující a prodávající, dodržovaly závazky vyplývající ze smlouvy. Clearinghouse může působit jako třetí strana futures kontraktů a opčních kontraktů a vykonávat několik funkcí, jako je clearing obchodů, vypořádání obchodních účtů, hlášení obchodních údajů, shromažďování maržových peněz a regulace dodávek čerstvě zakoupených nástrojů.

Příklad variační marže

Zvažte situaci, kdy obchodník kupuje futures kontrakt. Ve smlouvě je počáteční marže, což je minimální kapitál požadovaný k provedení obchodu, 5 000 USD. Udržovací marže může být 4 000 $. To znamená, že pokud celkový zůstatek účtu klesne na 4 000 $, je obchodník povinen navýšit účet zpět až na 5 000 $. Je to proto, že výše rezervy na účtu obchodníka byla snížena na úroveň, která je nepřijatelná.

Rozdíl mezi počáteční marží a udržovací marží, tj. 1 000 $, je variační marží. Variační marže tedy představuje množství finančních prostředků potřebných k zajištění minimální úrovně účtu, aby se zajistily budoucí obchody.

Co je to Margin Call?

Pokud makléř potřebuje, aby jeho investor přispěl na svůj obchodní účet dalšími prostředky, aby splnil minimální kritéria pro výši marže, provede se výzva k marži. Potřeba výzvy k dodatkové úhradě obvykle nastává, když zůstatek vlastního kapitálu na účtu klesne pod minimální požadovanou částku, například když účet ztratí peníze nebo zaujme další pozice.

V případě, že investoři nejsou schopni splnit výzvu k dodatkové úhradě, musí makléř buď snížit riziko na přijatelnou úroveň, nebo prodat část cenných papírů na účtu.

Pravidla týkající se variační marže

Podle úřadu Financial Industry Regulation Authority (FINRA) Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) The Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) vystupuje jako samoregulační organizace pro společnosti zabývající se obchodováním s cennými papíry působící ve Spojených státech. , u zásob musí být udržovací marže nastavena na 25% nebo více. Ostatní makléři si mohou ponechat vyšší minima po zvážení míry rizika a podílu investora.

Převod variační marže pod určitou částku není nutný. Částka se nazývá minimální částka převodu (MTA). Podle předpisů Evropské unie (EU) činí částka 500 000 eur.

Zvažte například situaci, kdy obchodník koupí 100 akcií za 50 USD. Makléř stanoví počáteční marži pro nákup na 50%. To znamená, že makléř je povinen neustále udržovat fond ve výši 2 500 $ (50% ze 100 * 50).

Předpokládejme, že udržovací marže je 2 000 $. Pokud cena akcie klesne na 30 $, pak 2 000 $ sníží zůstatek na 500 $, což je o 1 500 $ méně než udržovací marže. Nová počáteční částka marže se stane 1 500 $ (50% ze 100 * 30). To znamená, že k doplnění účtu na novou úroveň marže by bylo zapotřebí volání marže ve výši 1 000 $.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) Výbor pro bankovnictví a průmysl cenných papírů (BASIC) byl založen v roce 1970 s cílem standardizovat, automatizovat a zefektivnit zpracování
  • Eurozóna Eurozóna Všechny země Evropské unie, které přijaly euro jako svou národní měnu, tvoří geografický a ekonomický region známý jako Eurozóna. Eurozóna tvoří jeden z největších hospodářských regionů na světě. Devatenáct z 28 zemí v Evropě používá euro
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found