Odchod do důchodu (ARO) - přehled, účel, pravidla

Závazek týkající se vyřazení aktiv (ARO) je právní závazek, který je spojen s vyřazením dlouhodobého hmotného aktiva. To je obecně použitelné, když je společnost odpovědná za odstranění zařízení nebo vyčištění nebezpečných materiálů k určitému budoucímu dohodnutému datu.

Odchod do důchodu

Společnost musí realizovat ARO pro dlouhodobé aktivum v okamžiku, kdy dojde k závazné události, takže její finanční výkazy přesně odrážejí hodnotu společnosti.

Účel závazků k vyřazení majetku

Účelem závazků k vyřazení aktiv je chovat se jako reálná hodnota právní povinnosti, které se společnost zavázala, když instalovala infrastrukturní aktiva, která musí být v budoucnu demontována (spolu s nápravnými opatřeními k obnovení původního stavu). Reálná hodnota ARO musí být uznána okamžitě, aby nedošlo k narušení současné finanční situace společnosti; musí to však být provedeno spolehlivě.

Jedná se o řešení problému nepříznivého výběru, který může na trhu existovat. V reálném světě jsou ARO využívány hlavně společnostmi, které obvykle ve svých provozech používají infrastrukturu. Dobrým příkladem jsou ropné a plynárenské společnosti Rozvahy ropných a plynárenských společností Jedinečné položky v rozvahách ropných a plynárenských společností zahrnují prokázané rezervy, nevyzkoušené rezervy, povinnost vyřazení aktiv a reálnou hodnotu derivátu. .

Rozhodující pravidla pro ARO

Výpočty ARO se řídí pravidlem 143. Board of Financial Accounting Standards Board. Pravidlo v zásadě stanoví, že společnost má zákonnou povinnost aktivum odebrat a účetní musí dodržovat určitá pravidla výpočtu.

Výpočet ARO

Když společnost nainstaluje dlouhodobé aktivum s budoucími úmysly jej odstranit, dojde k ARO. K uznání reálné hodnoty závazku používají CPA celou řadu metod; nejběžnější je však použít techniku ​​očekávané současné hodnoty. Chcete-li použít techniku ​​očekávané současné hodnoty, budete potřebovat následující:

1. Diskontní sazba

Získejte úvěrově upravenou bezrizikovou sazbu a diskontujte peněžní toky na jejich současnou hodnotu. Úvěrový rating Kreditní hodnocení Kreditní hodnocení je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vláda, podnik nebo jednotlivec) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka. podniku může ovlivnit diskontní sazbu.

2. Rozdělení pravděpodobnosti

Při výpočtu očekávaných hodnot musíme znát pravděpodobnost výskytu určitých událostí. Například pokud existují pouze dva možné výsledky, můžete předpokládat, že každý výsledek má 50% pravděpodobnost, že k němu dojde. Doporučuje se použít metodu rozdělení pravděpodobnosti, pokud není nutné vzít v úvahu další informace.

Poté můžete podle pokynů vypočítat očekávanou současnou hodnotu ARO:

1. Odhadněte načasování budoucích nákladů na odchod do důchodu (peněžní toky) spolu s jejich příslušnými částkami.

2. Určete vhodnou diskontní sazbu na základě úvěrového hodnocení podniků a podkladové bezrizikové sazby. Můžete použít model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) Model oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je model, který popisuje vztah mezi očekávaným výnosem a rizikem zabezpečení. Vzorec CAPM ukazuje, že návratnost cenného papíru se rovná bezrizikovému výnosu plus riziková prémie, založená na beta verzi tohoto cenného papíru pro nalezení vhodné diskontní sazby.

3. Uznávejte případná zvýšení účetní hodnoty ARO mezi obdobími (je to jako akreční náklady). Můžete to udělat vynásobením počátečního zůstatku závazku původní bezrizikovou sazbou upravenou o úvěr.

4. Uznávejte vzestupné revize závazků - diskontujte veškeré náklady, které by vám mohly v budoucnu vzniknout a které jste původně neúčtovali.

5. Uznávejte revize závazků směrem dolů - odstraňte diskontovaný účinek veškerých nákladů, které by ve vašem původním odhadu mohly být nadhodnoceny.

Hledáte-li hrubý odhad, můžete jej obvykle získat zohledněním pouze inflace. Například pokud máte 40letý leasing na pozemku, náklady na ARO jsou dnes 10 000 $ a očekáváte, že inflace bude běžet na 2% ročně, pak:

Odchod do důchodu - výpočet vzorku

22 080,40 USD je přibližná reálná hodnota, kterou bude společnost muset utratit při vyřazení aktiva za 40 let.

Následné měření ARO

Společnost by měla pravidelně kontrolovat své ARO, aby zohlednila revize závazků směrem nahoru nebo dolů. Během kontroly by společnost měla použít aktualizovanou diskontní sazbu, která odráží aktuální tržní podmínky. Postupujte podle níže uvedených kroků, abyste pomohli s uznáním jakýchkoli dodatečných nákladů, které ARO vynaloží od původního uznání:

1. Vykázejte budoucí náklady (závazek) v reálné hodnotě.

2. Přiřaďte závazek ARO na dobu životnosti dlouhodobého aktiva.

3. Změny ARO (závazek) změřte s odstupem času pomocí původní diskontní sazby, když byla uznána každá vrstva závazků. Odráží se to v odlišném zůstatku v rozvaze.

4. Postupem času se pravděpodobnosti a množství spojené s ARO zlepší v prediktivní přesnosti. Proto byste se měli neustále dívat na to, zda upravit závazek nahoru nebo dolů.

Pokud se nastavíte směrem nahoru, použijte aktuální bezrizikovou sazbu upravenou o kredit, abyste ji slevili. Pokud se nastavíte dolů, použijte původní úvěrově upravenou bezrizikovou sazbu Bezriziková sazba Bezriziková míra návratnosti je úroková sazba, kterou může investor očekávat, že vydělá na investici, která s sebou nese nulové riziko. V praxi se bezriziková sazba běžně považuje za úrok zaplacený za tříměsíční vládní pokladniční poukázku, což je obecně nejbezpečnější investice, jakou může investor provést. .

Jednotlivec obvykle provede následné opatření ARO, když musí být část závazku splacena před odchodem aktiva. Pokud s vyřazením aktiva nejsou spojeny žádné výdaje, mohou ARO odepsat na 0.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Metody odpisování Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti.
  • Diskontní sazba Diskontní sazba V podnikových financích je diskontní sazba míra návratnosti použitá k diskontování budoucích peněžních toků zpět na jejich současnou hodnotu. Tato sazba je často váženou průměrnou kapitálovou cenou společnosti (WACC), požadovanou návratností nebo překážkovou sazbou, kterou investoři očekávají v poměru k riziku investice.
  • Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení označuje ztrátu hodnoty nemovitosti v důsledku fyzického opotřebení budovy. Lze jej také popsat jako
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found