Ocenění vlastního kapitálu - přehled, typy uživatelů a proces

Ocenění vlastního kapitálu je obecný pojem a používá se k označení všech nástrojů a technik, které investoři používají ke zjištění skutečné hodnoty vlastního kapitálu společnosti. vypnuto. V účetnictví se vlastním kapitálem rozumí účetní hodnota vlastního kapitálu akcionářů v rozvaze, která se rovná aktivům mínus pasiva. Pojem „vlastní kapitál“ v oblasti financí a účetnictví přichází s konceptem spravedlivého a rovného zacházení. Často je považován za nejdůležitější prvek úspěšného investičního rozhodnutí. Investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch obvykle mají oddělení pro kapitálový výzkum, kde analytici výzkumu Analytik výzkumu Analytik výzkumu je odpovědný za výzkum, analýzu, interpretaci a prezentaci údajů týkajících se trhů, operací, financí / účetnictví, ekonomiky a zákazníků. vytváření zpráv o výzkumu vlastního kapitálu Zpráva o výzkumu vlastního kapitálu Zpráva o výzkumu vlastního kapitálu je dokument připravený analytikem, který poskytuje investorům doporučení ke koupi, držení nebo prodeji akcií společnosti. vybraných cenných papírů v různých průmyslových odvětvích.

Ocenění vlastního kapitálu

Kdo používá oceňování kapitálu?

Každý účastník na akciovém trhu implicitně nebo explicitně využívá při rozhodování o investicích ocenění akcií. Všichni, od malých individuálních investorů až po velké institucionální investory, používají k rozhodování o investování na akciových trzích ocenění akcií. Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnný systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a. Celková velikost globálního akciového trhu se odhaduje na přibližně 70 bilionů dolarů a každý účastník akciového trhu, od profesionálních manažerů fondů až po akademické výzkumníky, se snaží najít akcie s nesprávným oceněním.

Vstupy do procesu oceňování akcií

Skutečná hodnota jakéhokoli finančního aktiva Finanční aktiva Finanční aktiva se vztahují na aktiva, která vyplývají ze smluvních ujednání o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč je považován za dobrý indikátor toho, jak bude dané aktivum dlouhodobě fungovat. Na trzích s akciemi se očekává, že finanční aktivum s relativně vysokou vnitřní hodnotou bude mít vysokou cenu, a finanční aktivum s relativně nízkou vnitřní hodnotou Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zabezpečení) je současná hodnota všechny očekávané budoucí peněžní toky diskontované příslušnou diskontní sazbou. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného. se očekává, že bude mít nízkou cenu.

Z krátkodobého hlediska může dojít ke zkreslení, tj. Finanční aktiva s relativně nízkou vnitřní hodnotou mohou mít vysokou cenu a naopak, ale očekává se, že taková zkreslení v průběhu času zmizí. Z dlouhodobého hlediska skutečná hodnota akcie (a tím i tržní cena této akcie) závisí pouze na základních faktorech ovlivňujících akci. Faktory lze obecně rozdělit do čtyř kategorií.

  1. Makroekonomické proměnné
  2. Řízení podniku
  3. Finanční zdraví podniku
  4. Zisky z podnikání

Jednotliví investoři

Jednotliví investoři tvoří drtivou většinu investorů na akciových trzích, k čemuž přispívá rostoucí bohatství domácností ve 20. století a růst průměrné úrovně vzdělání domácností. Domácnost Domácnost označuje sociální jednotku lidí, kteří žijí společně pod jednou střechou a sdílet zdroje, i když spolu nesouvisí. Ve Spojených státech, .

V poslední době se mnoho rozvinutých zemí na světě odklonilo od přístupu definovaných výhod k financování odchodu do důchodu a od přístupu definovaného příspěvku k financování odchodu do důchodu. Tento krok dále zvýšil počet jednotlivých investorů na akciových trzích.

V rámci přístupu definovaného ke správě důchodů se zaměstnavatelé zavazují vyplácet svým zaměstnancům stanovenou částku důchodových dávek. Za účelem splnění těchto potřeb budou zaměstnavatelé investovat vklady svých penzijních fondů.

Podle přístupu s definovanými příspěvky přispívají zaměstnavatelé v každém období na důchodový účet každého zaměstnance určitou částkou. Zaměstnanci jsou poté vyzváni, aby peníze investovali na různých finančních trzích (nejčastěji vládní nástroje s pevným výnosem a indexy akciových trhů).

Institucionální investoři

Institucionální investoři jsou ekonomické subjekty, které agregují kapitál a investují na finančních trzích jménem řady menších ekonomických subjektů. Například soukromé penzijní fondy agregují kapitál od milionů jednotlivců a poté investují agregovaný kapitál na finančních trzích.

Institucionální investoři mohou využívat úspory z rozsahu a nižší správní poplatky ve srovnání s jednotlivými investory. Mezi takové investory patří zajišťovací fondy, penzijní fondy, banky a vlády.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Peněžní tok z investiční činnosti Peněžní tok z investiční činnosti Peněžní tok z investiční činnosti je část výkazu peněžních toků společnosti, která zobrazuje, kolik peněz bylo použito (nebo vygenerováno) při investování během určitého časového období. Investiční aktivity zahrnují nákup dlouhodobého majetku, akvizice podniků a investice do obchodovatelných cenných papírů
  • Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA) Průmyslový průměr Dow Jones (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a široce uznávaných akciové indexy
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found