Arbitrageur - Přehled, Jak arbitráž funguje, co arbitr dělá

Arbitr je jedinec, který vydělává na zisku tím, že využívá neefektivnosti na finančních trzích New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě, kde také hostí 82% S&P 500. jako 70 z největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej. Arbitrážní příležitosti se objevují, když má aktivum rozdílnou cenu mezi více trhy současně. Takové cenové rozdíly jsou neúčinnosti vyplývající z nedostatků na trhu.

Arbitr

Úspěšný arbitr profituje z toho, že současně nakupuje finanční aktiva za nižší cenu a prodává je za vyšší cenu, přičemž do kapsy ukládá rozdíl. Využitím neefektivnosti mohou arbitři vydělávat bezrizikové zisky, protože obchodovaná finanční aktiva jsou rovnocenná. Akce arbitra zase vedou k větší efektivitě trhu tím, že způsobí vyrovnání cen aktiv.

souhrn

  • Arbitr je fyzická osoba, která profituje z neefektivity na finančních trzích.
  • Arbitrážové obchody jsou obecně bezrizikové, protože transakce probíhají současně, aby se zajistilo, že se ceny nezmění.
  • Když se provede dostatek arbitrážních obchodů, nesprávně oceněná aktiva mezi dvěma trhy se vyrovnají, aby se maximalizovala efektivita trhu.

Jak funguje arbitráž?

Koncept arbitráže je docela jednoduchý. Využitím cenových rozdílů v ekvivalentních aktivech může arbitr dosahovat bezrizikových zisků nákupem nízkých a vysokých prodejů.

Předpokládejme, že si můžete koupit avokádo z farmy za 1,00 $ za kus. Brzy poté prodáte avokádo místní restauraci po 1,50 $. V tomto případě získáte zisk 50 centů za každé prodané avokádo.

Finanční arbitráž je podobná, ale ceny finančních aktiv se mohou okamžitě změnit. Využijte cenové rozdíly v aktivech, jako jsou akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. , transakce musí probíhat současně, aby se zajistilo, že se ceny během transakce nezmění.

Jak funguje arbitráž

Co dělá arbitr?

Arbitr používá obchodní strategie určené k zisku z malých rozdílů v ceně ekvivalentních aktiv. Aktivy mohou být akcie, dluhopisy, měny, komodity nebo jakékoli jiné finanční nástroje, které lze koupit a prodat. Nedostatky na finančních trzích, jako například zpoždění při aktualizaci cen akcií, mohou mít pro arbitra hlavní příležitost.

Aby provedl arbitráž, investor nakupuje akcie na jedné burze a současně prodává stejné akcie na jiné burze. Pokud k transakci dojde současně, není šance, že se cena akcie během transakce změní. Prodejem stejné akcie za vyšší cenu může arbitr vydělat bezrizikový zisk rovný rozdílu mezi nesprávně oceněnými aktivy.

Vzhledem k přírůstkovým cenovým rozdílům a časově citlivé povaze zahrnuje většina arbitrážních obchodů institucionální investory, jako jsou zajišťovací fondy Hedge Fund Hedge Fund, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně, nebo banky. Pro většinu retailových investorů, kteří obchodují s akciemi na svých smartphonech, jsou arbitrážní obchody obtížné kvůli významným technickým zdrojům potřebným k současnému obchodování mezi různými burzami.

Cenový rozdíl mezi těmito dvěma finančními aktivy může být také nepatrný. K tomu, aby se zajistilo, že arbitrážní obchody budou ziskové a užitečné, jsou zapotřebí velké částky peněz, aby se využily malé cenové rozdíly.

Účinky arbitráže

Využitím neefektivnosti trhu pomáhají arbitři finančnímu systému tím, že vyrovnávají ceny prostřednictvím systému nabídky a poptávky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích je dodávané množství zboží požadované množství tohoto zboží se navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. . Když arbitr koupí aktivum z levnějších trhů a prodá stejné aktivum na dražších trzích, vzroste poptávka po aktivu na levnějším trhu, což způsobí růst cen. Naopak dražší trh zaznamená nárůst nabídky, což způsobí pokles cen.

Pokud bude provedeno dostatečné množství arbitrážních obchodů, ceny aktiv mezi těmito dvěma trhy se vyrovnají a maximalizují celkovou efektivitu. Když jsou tržní ceny vyrovnány bez možnosti arbitráže, je to známé jako arbitrážní rovnováha.

Příklad arbitra

Rozdíly v cenách akcií jsou obvykle výsledkem společností, které jsou uvedeny na dvou burzách cenných papírů. Řekněme, že akcie společnosti XY mají na newyorské burze cenných papírů (NYSE) cenu 165,40 USD za akcii. Na burze v Torontu (TSX) jsou akcie společnosti XY oceněny na 165,75 USD za akcii (všechny ceny jsou převedeny na USD).

V takovém případě může arbitr vydělat zisk 0,35 USD za každou akcii, s níž může obchodovat. Pokud arbitr může od TSX koupit 50 000 akcií, může vydělat zisk 17 500 $ prodejem akcií na NYSE.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Spread kalendáře Spread kalendáře Spread kalendáře je obchodní technika, která zahrnuje nákup derivátu aktiva za jeden měsíc a prodej derivátu stejného aktiva za
  • Institucionální investor Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Spread Trading Spread Trading Spread Trading - také známý jako obchodování s relativní hodnotou - je metoda obchodování, která zahrnuje investora, který současně kupuje jeden cenný papír a prodává

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found