Neziskové organizace - přehled, typy, jak začít

Nezisková organizace je organizace, která se zaměřuje na konkrétní společenskou věc a všechny vydělané nebo darované peníze se používají při plnění jejích cílů a plnění provozních nákladů Náklady na pevné a variabilní náklady lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé. Na rozdíl od neziskových společností nerozdělují neziskové organizace své přebytky příjmů svým majitelům. Místo toho používají prostředky k hledání konkrétní sociální věci nebo k prosazování sdíleného úhlu pohledu.

Neziskové organizace

Neziskové organizace fungují jako charitativní organizace a jsou osvobozeny od placení daní za peníze, které vydělají, nebo jim je darují dobrodinci. Většina neziskových organizací se věnuje sociálním věcem v oblastech náboženství, vědy, výzkumu a vzdělávání.

souhrn

  • Nezisková organizace je typ organizace, která využívá své příjmy a dary k hledání konkrétní sociální věci.
  • Na rozdíl od neziskových organizací nejsou výnosy generované neziskovou organizací rozděleny mezi členy.
  • Neziskové organizace jsou osvobozeny od daně.

Typy neziskových organizací

Toto jsou hlavní typy neziskových organizací:

1. Organizace sociální advokacie

Organizace sociální advokacie jsou vytvářeny s cílem propagovat nebo lobovat za konkrétní sociální věc nebo politické úsilí. Mohou organizovat fundraising a další snahy informovat veřejnost o příčinách, které propagují, a povzbuzovat veřejnost, aby podporovala jejich příčiny.

Tyto organizace získávají prostředky prostřednictvím členských příspěvků a darů od členů veřejných a podnikových organizací, které podporují jejich věc. Pro daňové účely jsou klasifikováni podle 501 (c) (4) amerického daňového úřadu.

2. Obchodní organizace

Obchodní organizace vznikají s cílem zlepšit obchodní podmínky svých členů. Takové organizace získávají prostředky prostřednictvím členských příspěvků a také účtováním poplatků členům, kteří se zaregistrují do jejich vzdělávacích programů. Některé běžné typy obchodních organizací zahrnují obchodní komory, rady nemovitostí a organizace zdravotnických pracovníků.

3. Nadace

Nadace obvykle zakládají bohatí jednotlivci nebo podniky s cílem financovat neziskové organizace a akce, které podporují konkrétní sociální příčinu. Jsou povinni věnovat určitou část svého příjmu, aby si udrželi svůj status. Ve Spojených státech je nadacím zakázáno podporovat politické aktivity, přestože mohou poskytovat dary organizacím zapojeným do politického lobbování.

Nadace jsou rozděleny do obou soukromé nebo veřejnost základy. Soukromou nadaci zakládá jednotlivec, rodina nebo společnost. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. . Od nadací se vyžaduje, aby splňovaly požadavek na výplatu, a musí každoročně uvádět seznam všech vyplacených grantů.

Na druhé straně jsou veřejnými nadacemi charitativní organizace, které přijímají peníze z různých zdrojů, jako jsou jednotlivci, korporace nebo jiné nadace. Zapojují se do nějakého druhu přímých iniciativ, jako jsou přístřeší pro bezdomovce, a získávané prostředky používají na podporu svých vlastních aktivit.

Neziskové organizace - typy

Jak založit neziskovou organizaci?

Neexistuje žádné omezení, kdo může založit neziskovou organizaci. Kdokoli, kdo vidí v komunitě potřebu v oblastech náboženství, vědy nebo vzdělávání, může založit neziskovou organizaci. Jakmile v komunitě zjistíte potřebu, podrobně prozkoumejte problém, abyste získali více informací o problému a jeho řešení. Poté vytvořte obchodní plán s popisem problému, cílů a možných způsobů, kterými tyto cíle dosáhnete.

Po upevnění myšlenky vytvořte představenstvo a dobrovolníky, kteří budou mít na starosti provozování každodenního provozu podniku. Dalším krokem je stanovení proveditelnosti nápadu a vypracování podrobného obchodního plánu, který obsahuje prohlášení o poslání Prohlášení o poslání Prohlášení o poslání definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází, proč existuje nebo k jakému účelu slouží. , organizační plán, rozpočtové odhady a rozvoj finančních zdrojů.

Začněte proces začlenění ve vašem státě bydliště vyplněním státních registračních formulářů pro neziskové organizace. Měli byste také podat u IRS status osvobození od daně 501 (c) (4) a usilovat o uznání osvobozené od daně na státní a místní úrovni.

Ziskové vs. neziskové organizace

Ziskové a neziskové organizace se liší v tom, jak nakládají se zisky generovanými organizací. Neziskové organizace se mohou účastnit různých obchodních aktivit, které generují zisky, a získané zisky se rozdělí akcionářům podle jejich procentního podílu na vlastnictví. Jelikož se neziskové organizace zabývají ziskovými komerčními činnostmi, vytvářejí dostatek příjmů k vyplácení mezd zaměstnancům, manažerům a ředitelům na plný úvazek.

Neziskové organizace jsou povinny fungovat výlučně jako charitativní organizace zaměřené na konkrétní sociální účely v náboženských, vědeckých, vzdělávacích nebo veřejných bezpečnostních zařízeních. Všechny výnosy získané nebo darované neziskovým organizacím nejsou rozděleny mezi členy, ale místo toho jsou použity na podporu sociální věci. Většina neziskových organizací se také při dosahování svých cílů spoléhá na dobrovolníky, protože jim chybí dostatek finančních prostředků na zaměstnávání zaměstnanců na plný úvazek.

Neziskové vs. neziskové organizace

Neziskové a neziskové jsou výrazy, které se běžně používají zaměnitelně, ale neznamenají totéž. I když oba typy organizací nerozdělují své zisky členům, liší se v tom, jak využívají své prostředky, velikost a účel.

Neziskové organizace se zaměřují na větší a organizovanější aktivity v sociálním, politickém, environmentálním nebo ekonomickém spektru. Organizace mohou být také vytvořeny na podporu náboženských, kulturních nebo vzdělávacích cílů. Mezi příklady takových organizací patří UNICEF a americký Červený kříž.

Na druhé straně se neziskové organizace zaměřují na aktivity menších skupin ve společnosti nebo komunitě a zaměřují se na oblasti, jako je náboženství, vzdělávání, věda a veřejná bezpečnost. Mezi takové organizace mohou patřit kluby, obchodní organizace, náboženské skupiny, sociální společnosti atd.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Neziskový obchodní plán Neziskový obchodní plán Neziskový podnikatelský plán je jednoduše cestovní mapu neziskové organizace, která nastiňuje její cíle a cíle, jak může dosáhnout stanoveného účelu
  • Ziskový model Ziskový model Ziskový model odkazuje na plán společnosti, jehož cílem je zajistit, aby byl podnik ziskový a životaschopný. Stanovuje, co společnost plánuje vyrábět, jak
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found