Co je úschova? - Definice a jednoduché příklady

Podmíněná úschova je ujednání o držení aktiv třetí stranou. Druhy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a dočasná transakce. Aktiva jsou vedena na účtu třetí strany a jsou uvolněna, pouze pokud všechny podmínky smlouvy Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti. byly splněny. Použití účtu úschovy v transakci Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy. přidává stupeň bezpečnosti pro obě strany.

Hlavním účelem úschovy je zajistit, aby se každý držel svého konce smlouvy. Lze jej považovat za prostředníka transakce. Tvrdí, že k převodu aktiv dochází až po splnění všech závazků transakce.

Úschova

Proč používat úschovu?

Podmínka se běžně používá pro smlouvy, které mají následující vlastnosti:

  • Velká hodnota transakce - například nákup domu
  • Kupující musí před zaplacením potvrdit kvalitu práce
  • Prodejce nechce vykonávat obrovské množství práce bez záruky platby.

Podmíněné úschovy jsou také výhodné, když je třeba transakci provést v krocích. Poskytovatel služeb může potřebovat finanční prostředky na pokračování projektu, ale může být nerozumné, aby kupující zaplatil celou částku před dokončením. Fondy lze proto částečně uvolnit, jakmile budou dokončeny předem stanovené milníky.

Používání úschovy

Online

Při provádění online transakce existuje malá transparentnost, s kým máme co do činění. Z tohoto důvodu existují online licencované třetí strany, které nabízejí služby internetového úschovy k ochraně kupujícího. Typy kupujících Typy kupujících jsou souborem kategorií, které popisují stravovací návyky spotřebitelů. Chování spotřebitele ukazuje, jak oslovit lidi s různými zvyky a prodejci. Podmínky jsou dohodnuty a předloženy třetí straně, které zahrnují částku nákupu, čas do doručení zboží a povolenou lhůtu pro vrácení. Jakmile jsou splněny všechny podmínky a obě strany se na tom dohodnou, poskytovatel úschovy online dokončí transakci převodem finančních prostředků prodejci.

Kdykoli dojde k neshodám, vstoupí v platnost protokol k řešení sporů, aby byla zajištěna spravedlnost transakce. Rozhodne, kdo si ponechá peníze na transakci. Se vzestupem počítačové kriminality se zvýšily falešné online služby. Člověk musí být opatrný a ujistit se, že poskytovatel služeb je důvěryhodný a ne někdo se zlým úmyslem.

Nemovitost

Podmíněná úschova se běžně používá v oblasti nemovitostí. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšení a přírodním zdrojům, jako jsou nákupy nerostů, rostlin, zvířat, vody atd. To chrání kupujícího, který bude moci zkontrolovat, zda kupovaná nemovitost odpovídá standardu, který byl inzerován, a že nedojde k škodlivému pokusu prodávajícího o podvod. Bez této služby kupující podstupuje značné riziko v tom, že prodejci nic nebrání v proplacení šeku Jak napsat šek I když digitální platby neustále získávají větší podíl na trhu, je stále důležité vědět, jak napsat šek šek. Tato příručka vás okamžitě krok za krokem ukáže, aniž by kupující věděl, zda byly nebo nebyly vyřešeny všechny obavy týkající se transakce.

Jak to funguje

Kupující nemovitosti převádí finanční prostředky poskytovateli úschovy. Pokud jsou splněny všechny požadavky a podmínky transakce, budou prostředky dále převedeny na prodejce nemovitosti. Pokud ne, pak se buď částečné prostředky převedou na prodejce, nebo se všechny vrátí kupujícímu.

Fúze a akvizice

Podmíněné účty se také používají při fúzích a akvizicích (M&A), Proces fúzí a akvizic M&A Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady pro snížení rizika v transakcích držením procentní hodnoty obchodu . To umožňuje kupujícímu uplatňovat nároky vůči prodejci a získávat finanční prostředky, pokud prodávající nesplňuje určité podmínky dohody.

M&A používá mechanismus, který je známý jako zadržení úschovy, kdy je část kupní ceny vložena na účet třetí strany, aby sloužila jako záruka pro kupujícího. Používá se pro prodej aktiv i akcií.

Výhody zadržovací úschovy jsou dvojí:

  1. Umožňuje odehrání neshod v hodnotě během trvání účtu úschovy
  2. Umožňuje zmírnění rizika zajištěním přístupu ke kapitálu u problémů, které mohou nastat po uzavření obchodu, jako jsou úpravy pracovního kapitálu, daňové problémy a zkreslení účetní závěrky

Studie 250 obchodů s oddělením úschovy JP Morgan odhalila následující hlavní charakteristiky:

  • Průměrná částka umístěná na zadrženém účtu úschovy byla 9%.
  • Průměrná doba trvání zadrženého účtu úschovy byla 18 měsíců.
  • Čtvrtina svěřeneckých smluv skončila s nárokem jedné strany proti druhé straně.

Zdroj

Dodatečné zdroje

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, které vás naučí dovednosti, které vám pomohou zlepšit vaši kariéru. Pokud se chcete dozvědět více o dalších podobných podmínkách, podívejte se na následující finanční zdroje:

  • Finanční modelování nemovitostí
  • Finanční modelování pro začínající podniky
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Nemovitost Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva udělují vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found