Nejlepší banky v Dánsku - přehled top 10 bank v Dánsku

Pro dánský bankovní sektor je charakteristické mnoho malých institucí a několik mezinárodních skupin. V roce 2016 bylo v Dánsku 110 bank, z toho 81 domácích bank a 29 bank pod zahraniční kontrolou.

nejlepší banky v dánsku

Struktura bank v Demarku

Dánský bankovní sektor je relativně velký. Na základě poměru konsolidovaných bankovních aktiv k HDP je sektor třikrát větší než národní ekonomika. Domácí banky v Dánsku drží 87,52% celkových aktiv odvětví, zatímco zahraniční banky pouze 12,48%.

V bankovním sektoru existuje vysoká koncentrace, přičemž tři největší banky v Dánsku - Danske Bank, Nykredit Realkredit a Realkredit Danmark - ovládají 50% celkových bankovních aktiv v zemi.

Dánské banky lze rozdělit na:

Systémové banky v Dánsku

Jedná se o banky, které provádějí činnosti důležité pro celkovou dánskou ekonomiku. Každý rok se identifikují na úrovni skupiny. Banka je považována za systémově důležitou, pokud je po dobu dvou po sobě následujících let splněno alespoň jedno z následujících kritérií:

  • Velikost rozvahy v procentech HDP je větší než 6,5%
  • Úvěry banky jako procento z celkových úvěrů sektoru jsou vyšší než 5%
  • Celkové vklady banky jako procento z celkových sektorových vkladů jsou vyšší než 5%

Hypoteční banky v Dánsku

Hypoteční banky jsou specializované banky v Dánsku, které poskytují půjčky zajištěné nemovitostmi. Tyto banky nepřijímají vklady od veřejnosti a půjčky jsou financovány hypotékami zajištěnými hypotékami. V současné době v Dánsku působí sedm takových bank. Celková aktiva těchto hypotečních bank se přibližně rovnají celkovým aktivům systémových bank.

Nejlepší banky v Dánsku jsou:

Danske Bank A / S

Společnost Danske Bank, založená v roce 1871, má sídlo v Kodani. Banka zaměstnává přibližně 19 000 zaměstnanců a působí v 16 zemích. Danske Bank v současné době obsluhuje 2,7 milionu osobních zákazníků, 236 000 malých a středních podniků a 1 800 firemních a institucionálních zákazníků.

Je to jedna z největších retailových bank v Dánsku, která se specializuje na bankovní produkty, pojišťovnictví, hypotéční financování, realitní makléřství, správu majetku, inovace, privátní bankovnictví, podnikové bankovnictví, osobní bankovnictví, obchodní bankovnictví, mobilní platby, důchody, leasing, nemovitosti Financování a finanční služby.

V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 7 miliard USD a celková aktiva 550 miliard USD.

Nykredit Bank A / S

Banka byla založena v roce 1851, čímž se stala jednou z nejstarších bank v Dánsku a poskytuje služby v oblasti hypoték, maloobchodu a investičního bankovnictví. Nabízí obchodování s cennými papíry a deriváty, správu majetku a aktiv, leasing, realitní kanceláře, zprostředkování pojištění, penzijní produkty a služby v oblasti správy investic a dluhů. Zabývá se také správou a správou investičních fondů.

Banka zaměstnává 3 560 zaměstnanců a její ústředí je v Kodani. V roce 2016 činil celkový příjem banky 1 miliardu USD a celková aktiva dosáhla 221 miliard USD.

Arbejdernes Landsbank

Se sídlem v København V poskytuje banka produkty a služby retailového bankovnictví fyzickým a právnickým osobám se sídlem v Dánsku. Banka byla založena v roce 1919 a zaměstnává 1 063 zaměstnanců. Od roku 2016 činil jeho celkový příjem 289 milionů USD a jeho celková aktiva byla oceněna na 7 miliard USD.

Jyske Bank

Banka byla založena v roce 1967 a nabízí produkty a služby retailového, soukromého a podnikového bankovnictví jednotlivcům i obchodním zákazníkům. S 3 987 zaměstnanci má sídlo v Silkeborgu a je přítomna také ve Francii, Dánsku, Gibraltaru, Německu, Švýcarsku a Nizozemsku. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem ve výši 1 miliardy USD a celková aktiva ve výši 92,7 miliardy USD.

Sydbank

Společnost Sydbank, založená v roce 1970, nabízí soukromé, komerční a retailové bankovnictví. Banka vznikla sloučením čtyř místních bank v Dánsku. Sydbank působí v celém Dánsku, v severním Německu a ve Švýcarsku. Banka zaměstnává 2 037 zaměstnanců. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 701 milionů USD a celková aktiva byla oceněna na 23 miliard USD.

Nordea Kredit Realkreditaktieselskab

Nordea Kredit Realkreditaktieselskab je dceřinou společností švédské banky Nordea Bank AB. Banka poskytuje hypoteční úvěry. Zaměstnává 103 zaměstnanců v Dánsku a ústředí má v Kodani. V roce 2016 banka vykázala celkový příjem 408,34 milionu USD a celková aktiva 69,06 miliardy USD.

DLR Kredit A / S

Banka byla založena v roce 1960 a poskytuje služby hypotečních úvěrů. Banka zaměstnává 173 zaměstnanců a její ústředí je v Kodani. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 199 milionů USD a celková aktiva byla oceněna na 25 miliard USD.

Spar Nord Bank A / S

Další z nejstarších bank v Dánsku, Spar Nord, byla založena v roce 1824 a nabízí produkty a služby retailového bankovnictví jednotlivcům a malým a středním podnikům, včetně půjček, platebních karet, správy hotovosti a také širokou škálu spořících, pojišťovacích a penzijních produktů. Banka zaměstnává 1350 zaměstnanců a její ústředí je v Aalborgu. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 500 milionů USD a celková aktiva dosáhla 1 225 miliard USD.

Saxo Bank A / S

Saxo Bank byla založena v roce 1992 a je investiční bankou. Banka zaměstnává 1 500 zaměstnanců a její ústředí je v Hellerupu. Od roku 2016 činil celkový příjem banky 463 milionů USD a celková aktiva byla oceněna na 6,89 miliardy USD.

Realkredit Danmark A / S

Banka byla založena v roce 1851 a sídlí v Kodani. Poskytuje služby financování nemovitostí osobním i obchodním zákazníkům v Dánsku, Švédsku a Norsku. Funguje prostřednictvím dvou segmentů: hypotečního financování a proprietárního portfolia.

Realkredit Danmark A / S s 235 zaměstnanci je dceřinou společností Danske Bank A / S. V roce 2016 vykázala banka celkový příjem 1 miliardu USD a celková aktiva 221 miliard USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví Jobs Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkum kapitálu, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu….

Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank v Dánsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Top 10 bank v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru Více než 200 bank působí v Singapuru. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Top 10 bank v Austrálii Nejlepší australské banky V této příručce bude uvedeno 10 nejlepších bank v Austrálii. Australský bankovní systém hraje ve finančním systému země hlavní roli. Kromě tradičních bankovních služeb poskytují banky také obchodní bankovnictví, obchodování na finančních trzích, obchodování s cennými papíry, pojištění a správu fondů.
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found