Angel Investor - Zjistěte více o zdrojích Angel Investments

Andělský investor je osoba nebo společnost, která poskytuje kapitál Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnává private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení . Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů pro začínající podniky výměnou za vlastnictví vlastního kapitálu ekvity vs fixního příjmu ekvity vs fixního příjmu. Akciové produkty a produkty s pevným výnosem jsou finanční nástroje, které mají velmi důležité rozdíly, které by každý finanční analytik měl znát. Akciové investice se obvykle skládají z akcií nebo akciových fondů, zatímco cenné papíry s pevným výnosem se obecně skládají z podnikových nebo státních dluhopisů. nebo konvertibilní dluh Mezaninový fond Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování pro akvizice, růst, rekapitalizaci nebo správu / splacení výkupů. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu. . Mohou poskytnout jednorázovou investici nebo průběžnou kapitálovou injekci, aby pomohly podnikům projít obtížnými počátečními fázemi. Na rozdíl od bankovních institucí, které investují do již ziskových podniků, investují andělští investoři do podnikatelů, kteří podnikají první kroky v podnikání. Ve většině případů hrají aktivní roli v řízení nového podniku jako způsob ochrany jejich investic a pomoci majiteli vybudovat prosperující podnik. Někteří pasivní investoři také investují prostřednictvím fondu nebo memoranda o soukromém umístění a nejsou do podnikání přímo zapojeni.

Angel Investor

Existují tři způsoby, jak může andělský investor poskytnout finanční prostředky na zahájení podnikání. Nejběžnějším způsobem je nabídnout podniku půjčku, kterou lze po převzetí společnosti převést na kapitálovou pozici ve společnosti. V takové situaci bude andělský investor vyžadovat 20% - 30% podíl na vlastním kapitálu, který jim dá hlas v představenstvu společnosti. Druhou možností je poskytnout prostředky prostřednictvím konvertibilní upřednostňované opce na akcie a být stále členem představenstva společnosti. Investor poté odloží výplatu dividend za akcie do budoucího data. Třetí možností je získat přímo kapitálovou pozici, například 20% - 30% podíl ve společnosti. V zájmu ochrany svého zájmu může investor jmenovat jednoho nebo dva spolupracovníky, kteří mu pomohou při řízení obchodu.

Původ andělského investora

Termín „anděl“ pochází z divadla na Broadwayi, kde bohatí jednotlivci poskytovali peníze na divadelní produkce. Bohatí jednotlivci poskytli prostředky, které byly splaceny v plné výši plus úroky, jakmile produkce začala generovat příjmy. Zakladatel Centra pro výzkum rizik a také profesor na univerzitě v New Hampshire William Wetzel vytvořil termín „Angel Investor“ v roce 1978 poté, co dokončil studii o tom, jak podnikatelé získávají kapitál pro podniky. Termín použil k popisu investorů, kteří podporovali začínající podniky počátečním kapitálem.

Silicon Valley je domovem moderních andělských investorů a také domovem největšího počtu začínajících podniků ve Spojených státech. Silicon Valley obdržela 39% všech investic ve výši 7,5 miliardy USD do společností se sídlem v USA ve 2. čtvrtletí roku 2011. Celkové financování dosáhlo 22,5 miliardy USD v roce 2011, což je o 2,4 miliardy více než investice v roce 2010. S platformami jako AngelList, začínajícími společnostmi mohou přímo oslovit potenciální andělské investory a zajistit financování jejich podnikání. Každý rok se také konají desítky výcvikových táborů a konferencí, kde se podnikatelé setkávají s investory každý s každým a prezentují své nápady.

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, většina andělských investorů není milionářem. Existují andělští investoři, kteří vydělávají 60 000 až 100 000 USD. Někteří z nich jsou podnikatelé v důchodu, lékaři, právníci a úspěšní lidé v podnikání, kteří hledají způsoby, jak zůstat informováni o dění v podnikání a vydělávat si na straně. Kromě toho využívají své podnikatelské dovednosti, zkušenosti a sítě, aby pomohly novým podnikatelům zahájit podnikání. Na rozdíl od investorů rizikového kapitálu se andělští investoři nespoléhají pouze na peněžní výnosy jako motivaci. Jsou motivováni vytrvalostí mladých podnikatelů uspět a vybudovat si říši pro sebe a doufají, že peníze budou následovat.

Zdroj fondů

Na rozdíl od investorů rizikového kapitálu Private Equity vs Venture Capital porovnávají Angel / Seed Investors private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů, kteří investují pomocí peněz od jiných investorů, andělští investoři financují podnikatele pomocí svých vlastních peněz. Prostředky mohou pocházet od společnosti s ručením omezeným, obchodního, svěřenského nebo investičního fondu. Angel investoři většinou přicházejí během druhého kola start-up financování, poté, co získali prostředky od rodiny a přátel. Finanční prostředky od andělských investorů se mohou pohybovat od několika tisíc do několika milionů dolarů, v závislosti na povaze podnikání. Vedoucími odvětvími z hlediska andělských investic jsou technologie, zdravotnictví, software, biotechnologie a energetika. Ve Spojených státech musí mít andělský investor minimální čisté jmění 1 milion USD a roční příjem 200 000 USD, jak to požaduje Komise pro cenné papíry (SEC).

Zdroj Angel Investments

Nejběžnějšími zdroji andělských investic jsou bohatí jednotlivci, crowdfunding a andělské syndikáty. Investice mohou dosáhnout až 500 000 USD nebo i více. Takové investory najdete prostřednictvím doporučení, místních právníků a sdružení, jako je obchodní komora.

Angel investoři se také mohou seskupit do syndikátu a získat potenciální investice pro skupinový fond. Investoři pak mohou jmenovat profesionální tým pro správu syndikátu, aby identifikovali začínající podniky pro možné investice. Tým bude také pověřen odpovědností za sledování investic a převzetí aktivní role managementu v podnikání, aby byla zajištěna bezpečnost fondů.

Nejnovějším zdrojem andělských investic je crowdfunding. Crowdfunding je online forma investování, kdy velká skupina jednotlivců přispívá prostředky do fondu. Mohou investovat pouhých 1 000 $. Peníze se poté použijí na financování několika podnikatelských podniků zaměřených na zisk. V roce 2015 existovalo po celém světě více než 2 000 crowdfundingových platforem, které získaly více než 34 miliard dolarů.

Andělský investor bude hledat nejen investiční příležitost, ale také osobní příležitost. Mají cenné obchodní zkušenosti a mohou chtít mít aktivní roli v řízení podniku. Než přijmete andělskou investici, měli byste pochopit, co investor přináší společnosti kromě peněz.

Angel vs Venture Capital vs Private Equity

Angel investoři investují v nejranější fázi, zatímco společnosti rizikového kapitálu (VC) investují později a soukromé kapitálové investice (PE) investují poslední (obecně řečeno).

Chcete-li se dozvědět více, přečtěte si našeho průvodce společnostmi Angles, VC a PE Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnejte private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice , metriky, správa. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů.

soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs anděl investoři diagram Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnejte private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů

Kde najít andělské investory

Nejlepším místem, kde začít při hledání andělského investora, je podívat se blízko domova nebo na weby andělských investorských sítí. Většina investorů bude chtít investovat do místních začínajících podniků, protože bude snazší sledovat jejich postup.

AngelList, Angelsoft, MicroVentures a Angel Capital Association mají online seznam andělských investorů, kteří jsou členy v dobrém stavu a chtějí investovat do potenciálních rychle rostoucích podniků. Podívejte se na andělské investory uvedené na těchto webech a zjistěte, co potřebujete, abyste dosáhli smoly. Některé weby umožňují odeslat hřiště online za poplatek. Většina investorů však vyžaduje, abyste před rozhodnutím, zda do podnikání investovat, či nikoli, učinili prezentaci do 20 minut nebo méně. Sledujte také andělské investiční konference ve vašem státě, které můžete navštívit a setkat se s potenciálními investory.

Zjistit více

Chcete-li se učit a rozvíjet svou kariéru, Finance navrhuje následující zdroje.

  • Vnitřní míra návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici.
  • Soukromý kapitál v Číně - proces, příležitosti a výzvy Soukromý kapitál v Číně - proces, příležitosti a výzvy Soukromý kapitál v Číně roste a představuje novou příležitost pro investory. Čínská lidová republika je nejoblíbenější destinací pro investování soukromého kapitálu v Asii. Soukromý kapitál v Číně tvoří dvě třetiny celkových investičních fondů přijatých v Asii.
  • Návratnost investice (ROI) - vzorec ROI Vzorec (návratnost investice) Návratnost investice (ROI) je finanční poměr používaný k výpočtu výhody, kterou investor získá ve vztahu k jejich investičním nákladům. Nejčastěji se měří jako čistý příjem dělený původními kapitálovými náklady investice. Čím vyšší je poměr, tím větší je získaná výhoda.
  • Soukromý kapitál, rizikový kapitál a andělští investoři Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnejte soukromý kapitál vs rizikový kapitál vs andělský a počáteční investor z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found