Variabilní režie - přehled, typy a význam

Variabilní režie se týká fluktuace výrobních nákladů spojených s provozem podniků. Aby společnosti fungovaly nepřetržitě, musí utrácet peníze za výrobu a prodej zboží a služeb Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vzniká z toho generovat příjmy pro jejich podnikání. Celkové provozní náklady obvykle zahrnují platy manažerů, zaměstnanců prodeje a marketingu, kteří jsou součástí výrobních zařízení.

Variabilní režie

Výdaje spojené s provozem a údržbou podnikové kanceláře se nazývají režijní náklady. Režijní náklady jsou průběžné náklady, což znamená, že musí být průběžně placeny bez ohledu na to, zda společnost plní své prodejní nebo ziskové cíle.

souhrn

  • Variabilní režie se týká fluktuace výrobních nákladů spojených s provozem podniků.
  • Režijní náklady jsou buď fixní, nebo variabilní.
  • Je důležité vypočítat variabilní režijní náklady, abyste zabránili nadměrnému utrácení, správně nastavili ceny, vytvořili plány kapitálových požadavků a vytvořili rezervní účty.

Režijní náklady - typy

Režijní náklady jsou dvou typů - pevný a proměnná. Obvykle neexistuje volatilita Volatilita Volatilita je míra rychlosti fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby mohli posoudit minulé variace cen v režii se zvýšením nebo snížením produkce daného produktu. Považuje se tedy za fixní náklady. Běžné fixní náklady zahrnují platy pro vedoucí, manažery a administrativní pracovníky, nájemné za budovy a daňové závazky.

Na druhou stranu se variabilní režijní náklady pohybují společně se zvyšováním nebo snižováním produkce. To znamená, že kolísá s jednotkovou výrobou daného produktu v továrně. Na rozdíl od obecných režijních nákladů, které přicházejí s pevnými rozpočtovými požadavky, jsou variabilními režijními náklady výdaje spojené s funkcemi, jako jsou administrativní úkoly.

Klíčový rozdíl mezi těmito dvěma typy režijních nákladů spočívá v tom, že v případě zastavení výroby, což znamená, že výstup je 0, neexistuje žádná proměnná režie. Čisté režijní náklady v takových případech zahrnují pouze fixní režijní náklady.

Jaké náklady jsou zahrnuty do variabilních režijních nákladů?

Mezi příklady variabilních režijních nákladů patří nákup výrobních dodávek a surovin, výplata mezd spojených s manipulací a přepravou výrobků a výplata provizí z prodeje. , prodej určitého počtu produktů nebo služeb zaměstnancům. V případech, kdy je v továrnách vyžadován další personál z důvodu zvýšení výkonu, tvoří náklady spojené s dalšími pracovníky také část variabilních režijních nákladů, stejně jako placené hodiny navíc nebo mzdy přesčas.

Mezi další náklady, které mají tendenci kolísat s měnícími se úrovněmi výstupu, patří náklady na služby za zařízení. Využití elektrické energie, plynu a vody je přímo úměrné celkové produkci, zavádění nových produktových řad a sezónním změnám, které mají dopad na výrobní cykly stávajících produktů. Mezi další faktory patří údržba vybavení, materiálu, změny na pracovní síle. Trh práce Trh práce je místem, kde se setkává nabídka a poptávka po pracovních místech, přičemž pracovníci nebo pracovní síly poskytují služby, které zaměstnavatelé požadují. Pracovníkem může být kdokoli, kdo si přeje nabídnout své služby za úplatu, zatímco zaměstnavatelem může být jediný subjekt nebo organizace atd.

Důležitost výpočtu proměnných režijních nákladů

V důsledku fluktuace může být obtížné vyhodnotit a přesně stanovit rozpočet proměnných režijních nákladů. I přes takovou skutečnost je důležité vypočítat režijní náklady, aby nedocházelo k překročení výdajů, správně stanovovat ceny, vytvářet plány kapitálových požadavků, vytvářet rezervní účty atd.

K výpočtu celkových výrobních nákladů na současné úrovni produkce je od výrobců požadováno, aby kromě celkové režijní částky potřebné ke zvýšení budoucí výrobní výroby zahrnuli i variabilní režijní náklady. Výdaje jsou poté zahrnuty do výpočtů pro stanovení prodejní ceny produktu. Je to důležité, protože stanovení minimálních cenových hladin zajišťuje ziskovost společnosti.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Režijní náklady Režijní náklady jsou obchodní náklady, které souvisejí s každodenním provozem firmy. Na rozdíl od provozních nákladů nelze režijní náklady vysledovat ke konkrétní nákladové jednotce nebo obchodní činnosti. Místo toho podporují celkové obchodní činnosti generující příjmy.
  • Výrobní náklady Výrobní náklady se vztahují k celkovým nákladům podniku na výrobu konkrétního množství produktu nebo na nabídku služby. To může zahrnovat věci, jako je práce, suroviny nebo spotřební materiál. V ekonomii jsou výrobní náklady definovány jako vynaložené výdaje
  • Struktura nákladů Struktura nákladů Struktura nákladů odkazuje na typy nákladů, které podniku vzniknou, a obvykle se skládá z fixních a variabilních nákladů. Fixní náklady zůstávají nezměněny
  • Fixní a variabilní náklady Cena fixních a variabilních nákladů je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found