Devizové rezervy - definice, složení, americký dolar

Devizové rezervy se vztahují na zahraniční aktiva držená centrální bankou země. Zahraniční aktiva zahrnují aktiva, která nejsou denominována v domácí měně dané země. Například americké vládní dluhopisy Treasury Bills (T-Bills) Treasury Bills (or T-Bills for short) are a short-term financial instrument that is emited the US Treasury with splatties range from several days up to 52 týdnů ( jeden rok). Jsou považovány za nejbezpečnější investice, protože jsou podpořeny plnou vírou a důvěrou vlády Spojených států. v držení Bank of Japan jsou pro Japonsko zahraniční aktiva.

Devizové rezervy

Pro většinu centrálních bank Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu. (nebo ústřední měnové orgány), devizové rezervy sestávají z cizí měny (hotovosti), která negeneruje žádný příjem, a zahraničních vládních dluhopisů (nástroje s pevným výnosem), které generují příjem ve formě úrokových plateb. Zahraniční aktiva generují příjem v cizí měně. Například americké vládní dluhopisy platí úroky v amerických dolarech a japonské vládní dluhopisy platí úroky v japonských jenech.

Souhrn:

  • Devizové rezervy se vztahují na zahraniční aktiva držená centrální bankou země. Zahraniční aktiva zahrnují aktiva, která nejsou denominována v domácí měně dané země.
  • Veškerý příjem generovaný zahraničním aktivem je vyjádřen v cizí měně. Například vládní dluhopisy USA platí úroky v amerických dolarech a japonské vládní dluhopisy platí úroky v japonských jenech.
  • Dvě nejoblíbenější zahraniční aktiva jsou aktiva v amerických dolarech a aktiva v eurech. Přibližně 61,5% všech devizových rezerv je drženo v amerických dolarech a 26,2% všech devizových rezerv je drženo v eurech.

Americký dolar a devizové rezervy

Americký dolar je de facto „globální měna“ a používá se pro většinu mezinárodních transakcí. Ve skutečnosti většina mezinárodních transakcí používá americký dolar, i když Spojené státy nejsou jednou z transakčních stran. Kromě toho většina komoditních trhů Typy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Markets zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce (například ropa a zlato) používají americký dolar.

Jedním z důvodů, proč je americký dolar považován za globální měnu, je to, že USA jsou domovem dobře rozvinutých finančních trhů a silných právních a politických institucí. Výsledkem je, že americký dolar je relativně stabilní měna. To znamená, že transakční strany se nemusí obávat, že hodnota jejich plateb bude divoce kolísat.

Držitelé vládních dluhopisů USA se navíc nemusí obávat, že vláda USA neplní splátky úroků z dluhopisů. Americký dolar je také široce používán pro přeshraniční investice. Téměř 58% všech mezinárodních půjček poskytovaných bankami je poskytováno v americké měně.

Složení devizových rezerv

Dvě nejoblíbenější zahraniční aktiva jsou aktiva v amerických dolarech a aktiva v eurech. Podobně jako americký dolar nabízí euro svým držitelům přístup na velký společný trh (oblast eurozóny), který tvoří dobře rozvinuté právní a politické instituce.

Podle Banky pro mezinárodní platby (BIS) Banky pro mezinárodní platby (BIS) Banka pro mezinárodní platby (BIS) začala v roce 1930 a je vlastněna centrálními bankami různých zemí. Slouží jako banka pro členské centrální banky a její úlohou je podporovat mezinárodní měnovou, finanční stabilitu a finanční korporace. Banka pro mezinárodní platby vychází z toho, že 63% veškerého obchodování s cizími měnami v roce 2010 bylo provedeno pomocí amerického dolaru nebo eura. Z 63% bylo přibližně 42% obchodování provedeno pomocí amerických dolarů a přibližně 21% bylo provedeno pomocí eur. Další nejobchodovanější cizí měnou byl japonský jen, který se používal na zhruba 10% veškerého obchodování s cizími měnami. (Zdroj)

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Výpočet rozpětí směnných kurzů Výpočet rozpětí směnných kurzů Směnný kurz směnného kurzu (nebo rozpětí poptávky / poptávky) se týká rozdílu v nabídkové a poptávkové ceně pro daný měnový pár. Nabídková cena se vztahuje k maximální částce, kterou je devizový obchodník ochoten zaplatit za nákup určité měny, a nabídková cena je minimální cena, kterou je měnový obchodník ochotný za měnu přijmout.
  • Kurzy FX - měny Kurzy FX - měny V následující tabulce jsou uvedeny kurzy FX pro hlavní měny ve srovnání s USD. USD je nejobchodovanější měna na světě a podílí se na více než 81% veškerého forexového obchodování. USD je populárně označován jako dolar, kvůli své směnné barvě.
  • Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby.
  • Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Arbitráž je prováděna postupnou výměnou jedné měny za jinou, pokud se vyskytnou nesrovnalosti v kótovaných cenách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found