Omezené zásoby - definice, přehled a příklady

Omezené akcie se týkají přidělení akcií osobě, která podléhá podmínkám, které musí být splněny, než akcionář Akcionáři Akciové Akciové akcionáři (také známý jako Akciový kapitál) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku . Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva mohou uplatnit právo na převod nebo prodej akcií. Běžně se vydává vedoucím pracovníkům společnosti Struktura společnosti Struktura společnosti se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, jako jsou ředitelé a vedoucí pracovníci. Některé z podmínek mohou zahrnovat pokračování zaměstnání po stanovenou dobu, zisk na akcii Zisk na akcii (EPS) Zisk na akcii (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří ziskové cíle každé společné akcie nebo jiné předem dohodnuté cíle finanční výkonnosti. Podmínky se mohou vztahovat spíše na přidělení zásob než na právo na prodej nebo převod zásob, které již byly uděleny příjemci grantu.

Omezené zásoby

Omezené zásoby ve vztahu kupující-prodejce

Jako součást protiplnění lze použít omezené zásoby. Úvaha Pojem „protiplnění“ je v anglickém právu pojem, který se vztahuje k ceně zaplacené výměnou za splnění příslibu. Jeho hlavní charakteristikou je, že slibovatel musí dát slib něčeho, co má hodnotu, a slibovaný musí dát něco hodnotného výměnou. Jednoduše řečeno, cokoli hodnotného, ​​co slibuje jedna strana druhé, lze považovat za protihodnotu. mezi kupujícím a prodávajícím. Kupující firmy může udělit prodejci omezené zásoby ve společnosti, pokud splňují konkrétní požadavky na post-prodejní transakce.

Hladký přechod

Jedním z požadavků může být zajištění toho, aby řídící tým ze strany prodejce zůstal v podnikání po dohodnutou dobu. To pomáhá novému manažerskému týmu ze strany kupujícího snadno se přizpůsobit novému podnikání. Pokud některý z vedoucích pracovníků odejde před sjednaným obdobím, může kupující zrušit přidělení omezené zásoby.

Vymáhat dohodu o nekonkurování

Kupující může také udělit omezené zásoby vedoucímu týmu jako způsob vynucení dohody o zákazu soutěžit. Dohoda o nevyžadování dohody Nevyžádaná dohoda je smlouva, která omezuje jednotlivce (obvykle bývalého zaměstnance) v získávání zaměstnanců nebo zákazníků po něm. Nový kupující chce, aby prodejce získal jistotu, že po koupi podniku se prodejce nebude pouštět do stejného obchodního modelu, který mu přímo nebo nepřímo konkuruje. Omezené zásoby se stávají přenosnými po uplynutí dohodnuté doby.

Jednotky vs. ocenění

Omezené skladové jednotky a omezené ceny akcií jsou dvě z nejpopulárnějších struktur bonusů pro zaměstnance pro zaměstnance. Zde je vysvětlení toho, jak se obě varianty akcií vzájemně porovnávají.

Omezená skladová jednotka

Omezená skladová jednotka označuje příslib zaměstnanci poskytnout konkrétní počet akcií zaměstnávající společnosti. Zásoby se vydávají podle rozhodného plánu a zaměstnanec musí po určitou dobu pokračovat ve spolupráci se zaměstnavatelem, aby mohl získat plná práva k zásobám.

Někdy může být omezená zásoba pro vedoucí pracovníky na vysoké úrovni vázána na výkonnostní cíle buď na individuální, nebo podnikové úrovni. Zaměstnanec může mít možnost zvolit si příjem hotovosti, která se rovná celkové hodnotě akcií, místo toho, aby obdržel skutečnou zásobu. Držitelé tohoto typu akcií také obvykle nemají hlasovací práva.

Ocenění za omezené zásoby

Ocenění s omezeným počtem akcií sdílejí mnoho podobností s omezenými skladovými jednotkami. Společnosti tato ocenění využívají k tomu, aby zaměstnancům kromě pravidelného odškodnění poskytly i akcie společností. Jednou z funkcí, které odlišují ocenění omezených akcií od omezených akciových jednotek, je to, že první přichází s hlasovacími právy okamžitě po udělení.

Zaměstnanec však obvykle nemůže uplatnit omezené ocenění akcií za hotovost, na rozdíl od případů s omezenými skladovými jednotkami.

Omezené možnosti akcií vs. možnosti akcií

Zaměstnanci obvykle upřednostňují vlastnit omezené zásoby před opcemi na akcie z několika důvodů, včetně:

Motivující nástroj

Zaměstnanci mají motivaci jednat a myslet jako vlastníci společnosti, když jim bude přidělen omezený sklad. Důvodem je to, že když se omezené zásoby objeví, zaměstnanec se automaticky stává spolumajitelem společnosti a je oprávněn hlasovat během zvláštních a výročních valných hromad. Doufejme, že to motivuje zaměstnance, aby se více soustředili na dosažení celkových podnikových cílů společnosti.

Naproti tomu vlastnictví opcí na akcie má tendenci více se soustředit na to, aby se zaměstnanci soustředili na krátkodobé aktivity, které mohou zvýšit cenu akcií pro krátkodobé zisky, spíše než se zaměřit na dlouhodobé zisky, které společnosti pomohou růst.

Možnosti akcií se mohou snadno stát bezcennými

Možnosti akcií přicházejí s vysokou možností stát se bezcennými ve srovnání s omezenými cenami akcií. Pokud cena akcií zůstane pod nebo klesne pod cenu uplatnění opce, pak je opce v podstatě bezcenná, protože držitel opce nemůže opci se ziskem uplatnit. To je v rozporu s omezenými akciemi, které si zachovávají určitou vnitřní hodnotu bez ohledu na pohyb cen akcií.

Zdanění

Omezené zásoby se z hlediska zdanění považují za hrubý příjem. Kromě toho je tento příjem zaúčtován k datu nároku akcií. Rozhodným datem je datum, kdy může příjemce převést nebo prodat akcie.

Zaměstnanec platí daň z příjmu z celkové hodnoty skladu během období, ve kterém se nachází. Zaměstnanec také platí daň z kapitálových výnosů z veškerých zisků z hodnoty akcie, když je prodána. Množství omezeného skladu, které je zaměstnanec povinen deklarovat pro daňové účely, je reálná tržní hodnota akcie, minus původní realizační cena.

Držitel omezených zásob může uplatnit volbu podle oddílu 83-B, která mu umožňuje použít k výpočtu částky splatné daně z příjmu spíše cenu v den poskytnutí než cenu v datu nároku. To vyžaduje, aby byla daň zaplacena před datem nároku, ale pomáhá to minimalizovat výši daňové povinnosti, pokud je akcie poskytnuta za nižší cenu. Provedení této akce je však riskantní, protože pokud se omezené zásoby nikdy nenacházejí, daně, které již byly zaplaceny, jsou nevratné.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Cliff Vesting Cliff Vesting Cliff Vesting je proces, kdy zaměstnanci mají nárok na plné výhody z kvalifikovaných penzijních plánů jejich společnosti k danému datu
  • Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) Plán vlastnictví akcií zaměstnanců (ESOP) odkazuje na plán zaměstnaneckých výhod, který dává zaměstnancům vlastnický podíl ve společnosti. Zaměstnavatel alokuje procento akcií společnosti každému způsobilému zaměstnanci bez jakýchkoli poplatků předem. Rozdělení akcií může vycházet z platové stupnice zaměstnance, podmínek
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Akciová kompenzace Akciová kompenzace Akciová kompenzace (také nazývaná kompenzace vázaná na akcie nebo kapitálová kompenzace) je způsob vyplácení zaměstnanců a ředitelů společnosti podíly na vlastnictví podniku. Obvykle se používá k motivaci zaměstnanců nad rámec jejich běžné hotovostní odměny a k sladění jejich zájmů se zájmy společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found