Příjmy příštích období - přehled, předběžné podmínky a obchodní výkonnost

Časově rozlišené výnosy jsou výnosy, které byly získány poskytnutím zboží nebo služeb, ale za které dosud nebyla přijata žádná platba. Jinými slovy, označuje platbu, která by měla být přijata po poskytnutí zboží a služeb, kterých se týká.

Příjmy příštích období

Jelikož jde o budoucí závazek zákazníka platit, objeví se v rozvaze naběhlý výnosový účet, jakmile se související výnosy poprvé zaúčtují do výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich ztráta po určitou dobu. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. .

Při přijímání plateb se kreditní účet snižuje o částku přijaté hotovosti, což nemá žádný další dopad na výkaz zisku a ztráty.

Předpoklady pro nashromážděné výnosy z rezervace

Aby nedocházelo ke zneužívání a aby byla správně uvedena činnost společnosti na jejích finančních výkazech Poznámky k finančním výkazům Poznámky k finančním výkazům jsou doplňkové poznámky, které se přidávají k zveřejněné účetní závěrce společnosti. Poznámky slouží k vysvětlení, regulační orgány vyžadují, aby byly před zaúčtováním naběhlého výnosu splněny určité podmínky:

  • Společnost musí doručit výrobky nebo služby (nebo jejich část) svým zákazníkům. Pokud byla dodána pouze část produktů nebo služeb, je společnost obecně schopna zaúčtovat pouze výnos za dodanou část;
  • Společnost má přiměřenou jistotu, že bude schopna platbu inkasovat;
  • Existují přesvědčivé důkazy o ujednání ve formě písemné dohody, závazného nákupu nebo jiné formy digitálních důkazů;
  • Cena prodaného zboží nebo služeb je pevná nebo snadno stanovitelná.

Kdy dochází k nashromážděným výnosům?

Podle pravidel akruálního účetnictví by měly být výnosy zaúčtovány do výkazu zisku a ztráty, jakmile jsou získány, a nikoli až po přijetí související platby. Potenciální nesoulad mezi okamžikem, kdy je platba provedena, a okamžikem, kdy související zboží nebo služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vyplývá z jsou dodávány, může vytvořit situaci, kdy je třeba zaúčtovat nashromážděné výnosy.

Pokud jsou splněny diskutované předběžné podmínky, může k tomu dojít v několika případech. Například:

  • Když společnost půjčuje peníze jiným společnostem nebo jednotlivcům;
  • Když je společnost zapojena do dlouhodobých projektů a výnosů z knih pomocí metody procenta dokončení;
  • Když společnost pracuje na velké objednávce a výnosy z knih na základě milníků byly splněny.

Podívejme se na případy trochu podrobněji.

Nashromážděné příjmy z půjček

Když banka nebo jiná společnost půjčuje peníze za účelem zisku, získává úrokové výnosy po dobu trvání půjčky, zatímco platba se obvykle provádí v konkrétních časových okamžicích. Společnost proto může vykazovat naběhlé výnosy každý měsíc nebo čtvrtletí, a to i v případě, že je úroková platba přijata pouze jednou ročně.

Například společnost A může půjčit společnosti B 100 000 $ v jednoročním úvěru se 6% úrokovou sazbou Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. bude vyplacena na konci roku spolu s úplnou splátkou jistiny. Každé čtvrtletí roku společnost A vykáže ve výkazu zisku a ztráty výnos 1 500 $ a v rozvaze stejnou částku jako aktivum, ačkoli není hlášen žádný peněžní příliv. Teprve na konci roku je přijata plná částka 6 000 USD a související aktivum v rozvaze je sníženo o částku do té doby nashromážděného výnosu.

Níže uvedený diagram vysvětluje různé kroky procesu:

Příjmy příštích období - půjčky

Příjmy příštích období pro dlouhodobé projekty

Pokud společnost pracuje na dlouhodobém projektu, může to být příjem z rezervace podle procenta metody dokončení. V této situaci může společnost zaúčtovat výnosy na základě nákladů vynaložených na dokončení projektu.

Vezměme si příklad společnosti A, která pracuje na určitém projektu v hodnotě 1 800 000 $. Pro dokončení projektu společnost odhaduje, že ponese náklady za 1 200 000 USD a očekává, že projekt bude dokončen za dva roky.

  • Po prvním roce společnost nese náklady ve výši 800 000 USD, což jsou dvě třetiny z celkového počtu. V tomto scénáři může společnost A rezervovat dvě třetiny hodnoty kontraktu (1 200 000 USD) jako výnos za rok.
  • Ve druhém roce nese společnost zbývající třetinu nákladů (400 000 USD) a může si zaúčtovat zbývající třetinu hodnoty kontraktu jako výnos za rok (600 000 USD).
  • Společnost obdrží celou platbu za projekt až ve třetím roce. To vytváří peněžní příliv a snížení aktiv v rozvaze bez jakéhokoli dopadu na výsledovku.

Níže uvedený diagram vysvětluje různé kroky:

Dlouhodobé projekty

Nashromážděné příjmy za milníky

Když společnost pracuje na objednávce více položek, může zaúčtovat tržby podle milníkové metody. Po dokončení těchto milníků může společnost identifikovat konkrétní milníky a účetní výnosy.

Může to být například případ společnosti, která vyrábí letadla pracující na hromadnou objednávku. Uvažujme společnost A, výrobce letadel, která obdržela objednávku čtyř letadel od letecké společnosti. Celková hodnota kontraktu je 800 milionů USD nebo 200 milionů USD na letadlo. Společnost A obdrží platbu, jakmile bude doručena celá objednávka, ale stanovila dokončení každého letounu jako milník pro výnosy z rezervace.

  • Na konci roku 1 společnost A dokončila dva letouny a pracuje na zbývajících dvou. Podle stanovených milníků si společnost A může v 1. roce rezervovat tržby ve výši 400 milionů USD.
  • Na konci roku 2 společnost A dokončila zbývající letadla a nyní si může rezervovat zbývající částku 400 milionů USD, přičemž obdrží platbu od letecké společnosti.

Níže uvedený diagram ukazuje jednoduché kroky:

Milníky

Získané příjmy a obchodní výkon

Časově rozlišené příjmy jsou zvláště důležité pro společnosti, které poskytují půjčky (například banky) nebo které pracují na dlouhodobých projektech nebo hromadných objednávkách komplexního zboží.

Vzhledem k tomu, že odhady a uvážení vedení hrají v těchto situacích důležitou roli, je důležité analyzovat způsob, jakým se odhadují a zaúčtují akumulované výnosy. Akruální účetnictví může být předmětem zneužívání ze strany manažerských týmů, které chtějí zveličit výkonnost podniku, a analytici a investoři musí rozumět logice použité při zaúčtování akumulovaných výnosů.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Zásada časového rozlišení Zásada časového rozlišení je účetní koncept, který vyžaduje, aby byly transakce zaznamenávány v časovém období, během kterého k nim dochází, bez ohledu na časové období, kdy jsou přijímány skutečné peněžní toky z transakce. Princip akruálního principu spočívá v tom, že finanční události zahrnují odpovídající výnosy
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Časově rozlišené náklady Časově rozlišené náklady Časově rozlišený náklad je pojem v časově rozlišeném účetnictví, který odkazuje na typ nákladů, které jsou uznány v okamžiku jejich vzniku, ale ještě nejsou zaplaceny.
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found