Nejlepší banky na Tchaj-wanu - přehled a průvodce po 10 nejlepších tchajwanských bankách

Čínská centrální banka (Tchaj-wan) byla založena v roce 1924. Je spravována výkonným jüanem vlády ROC. Centrální banka reguluje činnost finančních institucí a bank na Tchaj-wanu, aby zajistila účinné prosazování svých politik.

Banky na Tchaj-wanu

Hlavní funkce tchajwanské centrální banky jsou:

  • Spravuje měnovou politiku a platební systémy země
  • Vydává měnu
  • Působí jako fiskální agent vlády a vyřizuje emise, registrace, splácení a splátky úroků státních dluhopisů a pokladničních poukázek
  • Spravuje devizy

Podle agentury Moody’s je tchajwanský bankovní systém stabilní. Ratingová agentura očekává, že kreditní metriky bank na Tchaj-wanu zůstanou většinou stabilní, a to navzdory utlumenému domácímu operačnímu prostředí a slabé poptávce po klíčových elektronických produktech.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře na Tchaj-wanu, je tento seznam nejlepších bank na Tchaj-wanu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky na Tchaj-wanu jsou:

CTBC Bank

CTBC Bank, založená v roce 1966, je jednou z největších soukromých bank na Tchaj-wanu. Dříve známá jako China Securities and Investment Corporation, se banka v roce 2002 stala dceřinou společností společnosti CTBC Financial Holding Co. Ltd.

Společnost má centrálu v Tchaj-pej a zaměstnává přibližně 11 000 zaměstnanců a provozuje celkem 150 poboček na Tchaj-wanu a 108 zámořských prodejen v USA, Kanadě, Japonsku, Indonésii, Filipínách, Indii, Thajsku, Vietnamu, Malajsii, Hongkongu, Singapuru, Číně , Myanmar a Austrálie.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 120,98 miliardy USD a čistý zisk 793,49 milionu USD.

německá banka

Deutsche Bank byla založena v roce 1980 a působí jako dceřiná společnost Deutsche Bank AG. Banka poskytuje spotřebitelské půjčky, hypotéky, směnárny, půjčky, fúze a akvizice, upisování cenných papírů, financování obchodu, důvěryhodné služby, zprostředkování cenných papírů, správu aktiv, soukromé bankovnictví a pojistné produkty a služby. S přibližně 178 zaměstnanci má sídlo v Tchaj-pej.

Od roku 2016 činil čistý příjem banky 84,16 miliardy USD.

Banka Hua Nan Com

Hua Nam Com Bank poskytuje produkty a služby komerčního bankovnictví na Tchaj-wanu i v dalších zemích. Banka byla založena v roce 1919 a dohlíží na síť 186 poboček v zemi, jednu offshore bankovní jednotku a 12 zámořských poboček. Zaměstnává přibližně 7 000 zaměstnanců působících mimo Tchaj-pej.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 85,50 miliardy USD a čistý zisk ve výši 469 milionů USD.

Bank of Taiwan

Bank of Taiwan byla založena v roce 1946 a je první z vládních bank na Tchaj-wanu. Banka nyní provozuje dceřinou společnost Taiwan Financial Holdings. Spravuje síť 163 poboček v zemi, 10 zámořských poboček, jednu pobočku, dvě zastupitelské kanceláře, jednu offshore bankovní jednotku a tři přípravné kanceláře. S přibližně 8 000 zaměstnanci má sídlo v Taipei City.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 163,85 miliardy USD a čistý zisk 606,21 milionu USD.

Šanghajská komerční a spořitelna

Společnost Shanghai Commercial and Savings Bank se sídlem v Tchaj-pej nabízí bankovní služby retailovým a korporátním klientům na Tchaj-wanu. Byla založena v roce 1915 a v současné době zaměstnává 2 400 osob a provozuje 69 poboček. Spravuje také sedm zámořských poboček v Šanghaji, Shenzhenu, Šanghajské pilotní zóně volného obchodu, Londýně, New Yorku, San Francisku a Los Angeles, USA.

Od roku 2016 činila aktiva banky 56,54 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 7,08 milionu USD.

Pozemková banka Tchaj-wanu

Land Bank of Taiwan byla založena v roce 1945. Banka provozuje síť 150 domácích poboček, sedmi zámořských poboček a pobočky mezinárodního finančního obchodu. S přibližně 5 703 zaměstnanci má ústředí v Tchaj-pej.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 91,78 miliard USD a čistý zisk ve výši 357,82 milionu USD.

Tchaj-wanská družstevní banka

Taiwan Cooperative Bank je dceřinou společností společnosti Taiwan Cooperative Financial Holding Company, Ltd. Společnost byla založena v roce 1946 a poskytuje produkty a služby podnikového a retailového bankovnictví na Tchaj-wanu a dalších zemích. Svou činnost provozuje prostřednictvím sekce vkladů a půjček, úvěrové sekce, sekce financování, sekce důvěry a pojištění a dalších segmentů.

Družstevní banka se sídlem v Taipei City spravuje 288 domácích a zámořských poboček a zaměstnává kolem 8 100 osob.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 443,20 miliardy USD a čistý zisk 94,67 miliardy USD.

Citibank Tchaj-wan

Citibank Taiwan byla založena v roce 1964 a poskytuje finanční produkty a služby spotřebitelům, společnostem, vládám a institucím. Banka působí jako dceřiná společnost Citibank Overseas Investment Corporation. Její ústředí v Tchaj-peji zahrnuje přibližně 4 000 zaměstnanců.

Taipei Fubon Bank

Taipei Fubon Bank byla založena po fúzi mezi dvěma dalšími bankami na Tchaj-wanu - Fubon Bank a TaipeiBank v roce 2005. Banka zahrnuje segmenty Personal Finance Group, Corporate Banking Group a Overseas Subsidiary. Spravuje síť 127 poboček, pěti zámořských poboček a offshore bankovní jednotky.

Banka je dceřinou společností společnosti Fubon Financial Holdings Co. Ltd a sídlí v Tchaj-pej s 6 769 zaměstnanci.

Od roku 2016 činila celková aktiva banky 218,16 miliardy USD a čistý zisk dosáhl 1,66 miliardy USD.

Sun Commercial Bank

Společnost E.Sun Commercial Bank, která byla založena v roce 1992, v současné době působí jako dceřiná společnost společnosti E.Sun Financial Holding Company, Ltd. Banka poskytuje vklady, půjčky, správu kreditních karet, směnárny a další finanční služby. Se sídlem v Tchaj-pej, spravuje síť 137 domácích poboček a 24 prodejen v Číně, Hongkongu, Singapuru, Los Angeles, Vietnamu, Kambodži, Myanmaru a Austrálii.

V roce 2016 banka vykázala celková aktiva ve výši 64,23 miliardy USD a čistý zisk ve výši 455,48 milionu USD.

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o kariéru v bankovnictví, budete mít oproti konkurenci kurzů finančního modelování Finance značnou výhodu.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce nejvyšších bank na Tchaj-wanu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Singapuru Nejlepší banky v Singapuru V Singapuru působí více než 200 bank. Seznamte se s nejlepšími bankami v Singapuru a naplánujte si svou kariéru v bankovnictví. Singapur je mezinárodní finanční centrum, jehož vládní praktiky pro-obchodní politiky z něj dělají bankovní uzel v jihovýchodní Asii. Prozkoumejte přehled Finance těchto bank
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found