Investice do brownfieldů - definice, výhody a nevýhody

V ekonomii je brownfield investice (BI) druh přímých zahraničních investic (FDI) Přímé zahraniční investice (FDI) Přímé zahraniční investice (FDI) jsou investice strany v jedné zemi do podniku nebo korporace v jiné zemi s záměr vytvořit trvalý zájem. Trvalý úrok odlišuje PZI od zahraničních portfoliových investic, kde investoři pasivně drží cenné papíry ze zahraničí. kde společnost investuje do stávajícího zařízení, aby zahájila svoji činnost v zahraničí. Jinými slovy, investicí do brownfieldu je pronájem nebo nákup již existujícího zařízení v cizí zemi.

Investice do brownfieldu

Pochopení investice do brownfieldu

Investice do brownfieldu se často provádí, když chce společnost investovat a zahájit provoz v nové zemi, ale nechce nést vysoké počáteční náklady spojené s investicí na zelené louce Investice na zelené louce V ekonomii se investice na zelené louce (GI) vztahuje na typ přímé zahraniční investice, kdy společnost zakládá nové operace v cizí zemi (investice na zelené louce je přímá zahraniční investice, kde místo využití stávajících podniků v cizí zemi si tam investor otevře vlastní nové podnikání - v zásadě „od přístup od základu). Základním důvodem investice do brownfieldu je vstup na nový zahraniční trh prostřednictvím podniků, které tam již působí.

V investicích do brownfieldu společnost investuje buď do stávajících zařízení a infrastruktury prostřednictvím fúze a akvizice (fúze a akvizice) fúzí a akvizic proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady nebo leasingy stávajících zařízení v zahraničí.

Výhody investice do brownfieldu

Investice do brownfieldu nabízí několik výhod, včetně následujících:

  • Schopnost rychle získat přístup na nový zahraniční trh
  • Nižší fixní náklady Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění s nárůstem / poklesem v jednotkách objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé kvůli používání již zavedených zařízení, infrastruktury a sítě
  • Nižší náklady na zaměstnance a školení v důsledku přítomnosti již zaměstnaných pracovníků v zařízení
  • Může zahrnovat stávající schválení a licence od vlády nebo regulačních orgánů
  • V závislosti na tom, zda je zařízení přizpůsobeno, zda existují úpravy, nebo zda lze zařízení využívat bez větších úprav a modernizací, může být investice do brownfieldu ve srovnání s investicí na zelené louce velmi nákladově efektivní možností.

Nevýhody investice do brownfieldu

Investice do brownfieldu má několik potenciálních nevýhod, mimo jiné:

  • Zařízení nebo infrastruktura může vyžadovat velké upgrady, což by zvýšilo náklady na zahraniční investice
  • Zařízení může být staré, a proto vyžaduje vysoké náklady na údržbu a údržbu
  • Pokud nelze zařízení přizpůsobit novým výrobním potřebám, může dojít k provozní neefektivnosti
  • Může existovat škálovatelnost Škálovatelnost Škálovatelnost může klesat v kontextu finanční i obchodní strategie. V obou případech to znamená schopnost účetní jednotky odolat tlaku a problémům s expanzí související s používáním již vybudovaných zařízení
  • Lokální omezení
  • Mohou nastat nepředvídané daňové a regulační problémy

Příklad investice do brownfieldu

Společnost A má v současné době sídlo ve Spojených státech a snaží se rozšířit své aktivity do Indie. Kvůli nejistotě jejich produktů na zámoří se generální ředitel rozhodl provést investici do brownfieldu, aby „otestoval vodu“.

Kromě toho existuje mnoho schválení a licencí, které je třeba získat v Indii, a bylo zjištěno, že tyto časově náročné činnosti lze eliminovat získáním místní společnosti s již schválenými licencemi.

Společnost A poté identifikuje potenciální cílovou společnost v Indii. Investicí do brownfieldu získáním cílové společnosti je společnost A schopna rychle expandovat na trh. Prostřednictvím investice do brownfieldů je navíc schopen vyhnout se významným zahraničním investičním nákladům, jako je budování vlastních zařízení nebo náklady na najímání a školení nových zaměstnanců.

Reálné příklady investic do brownfieldu

1. Vodafone v Indii

Vodafone je telekomunikační společnost se sídlem v Londýně a Newbury v Berkshire. V roce 2007 dokončila telekomunikační společnost akvizici většinového podílu v indické společnosti Hutchison Essar v Bombaji za 10,9 miliardy dolarů v hotovosti. Akvizicí se společnosti Vodafone podařilo proniknout do rychle rostoucího indického telekomunikačního průmyslu, který v té době přidával téměř šest milionů předplatitelů měsíčně.

2. Tata Motors ve Velké Británii

Tata Motors byla největší automobilová společnost v Indii během 2007-08. V té době byl indický výrobce automobilů lídrem ve výrobě užitkových vozidel a byl druhým a čtvrtým největším světovým výrobcem autobusů a nákladních vozidel.

V červnu 2008 získala Tata podniky Jaguar Land Rover v hotovostní transakci v hodnotě 2,3 miliardy USD. Díky této akvizici mohla indická automobilka získat práva duševního vlastnictví, výrobní závody, dvě designová centra ve Velké Británii a světově proslulou síť národních prodejních společností.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období.
  • PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů
  • Project Finance Project Finance - Primer Primátor financování projektu. Financování projektu je finanční analýza úplného životního cyklu projektu. Analýza nákladů a přínosů se obvykle používá
  • Regulační riziko Regulační riziko Regulační riziko je riziko, že změna předpisů nebo legislativy ovlivní zabezpečení, společnost nebo průmysl. Předpisy mohou zvýšit provozní náklady, zavést právní a správní překážky a někdy dokonce omezit společnost v podnikání.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found