Kříž smrti - štíhlé, jak a kdy se stane kříž smrti

Kříž smrti je grafem. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. což naznačuje přechod z býčího trhu na medvědí. K tomuto technickému indikátoru dochází, když krátkodobý klouzavý průměr cenného papíru (např. 50denní) překročí shora dolů pod dlouhodobý klouzavý průměr (např. 200denní).

Níže uvedený graf ukazuje kříž smrti, k němuž došlo v indexu NASDAQ 100 během pádu Dotcom v roce 2000.

Indikátor dostává své jméno podle údajné síly modelu, protože medvědí býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. indikace. Stručně řečeno, obchodníci, kteří věří ve spolehlivost modelu, říkají, že jistota je „mrtvá“, jakmile dojde k medvědímu klouzavému průměru.

Napojení na Zlatý kříž

Kříž smrti je přesným opakem jiného grafického vzoru známého jako zlatý kříž.

Zlatý kříž nastane, když se kříží 50denní klouzavý průměr akcie výše jeho 200denní klouzavý průměr. Zlatý kříž, v přímém kontrastu s křížem smrti, je silný býčí tržní signál, označující začátek dlouhodobého uptrendu.

Tři fáze formování kříže smrti

Existují tři hlavní fáze formování modelu křížení smrti.

První fáze zahrnuje existující vzestup cenného papíru Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. , když začíná dosahovat svého vrcholu nákupem hybnosti. Poté cena začne klesat, jakmile prodejci získají na trhu převahu.

Druhou fází je pokles ceny cenného papíru do bodu, kdy nastane skutečný kříž smrti, přičemž 50denní klouzavý průměr klesne pod 200denní klouzavý průměr. Tento pokles 50denního průměru signalizuje nový, medvědí dlouhodobý trend na trhu.

Konečná fáze nastává s pokračováním pohybu dolů na trhu. Aby bylo možné předpokládat, že došlo ke skutečnému kříži smrti, je třeba udržovat nový klesající trend. Pokud je doba klesající hybnosti pouze krátkodobá a akcie se otočí zpět nahoru, pak je kříž smrti považován za falešný signál.

Určení síly křížového signálu smrti

Vzorec křížení smrti je pro analytiky trhu a obchodníky užitečnější, když je jeho signál potvrzen jinými technickými ukazateli. Jedním z nejoblíbenějších technických indikátorů pro potvrzení dlouhodobé změny trendu je objem obchodování. Medvědí křížový vzor je považován za spolehlivější signál, pokud k němu dojde spolu s velkým objemem obchodování. Vyšší objem obchodování naznačuje, že více investorů nakupuje do (nebo spíše prodejní do) myšlenka zásadní změny trendu.

K potvrzení lze také použít indikátory hybnosti, jako je MACD. Fungují dobře, protože hybnost dlouhodobého trendu často umírá jen o kousek dříve, než dojde na trh.

Indikátor zaostávání

Někteří analytici trhu a obchodníci spoléhají na křížový vzor smrti jen omezeně, protože se často jedná o velmi zaostávající ukazatel. Křížení klouzavého průměru dolů může nastat až významně po okamžiku, kdy se trend změnil z býčího na medvědí. Cena cenného papíru možná již před signálem o překročení smrti podstatně poklesla.

Někteří analytici k překonání této potenciální slabosti zpoždění cenové akce používají mírnou variaci vzorce. V této variantě se má za to, že došlo ke křížení smrti, když došlo k zabezpečení cena - spíše než krátkodobý klouzavý průměr - klesá pod 200denní klouzavý průměr. K této události často dochází v dostatečném předstihu před přechodem 50denního klouzavého průměru.

Další varianty

50denní a 200denní klouzavé průměry jsou nejčastěji používané k identifikaci křížku smrti. Někteří analytici trhu však upřednostňují použití jiných klouzavých průměrů. Jedna běžná variace signálu smrti je 20denní klouzavý průměr křížení 50denního klouzavého průměru. Další varianta nahrazuje 100denní klouzavý průměr namísto 200denního klouzavého průměru jako dlouhodobý průměr. Tyto variace mohou fungovat efektivněji, když je mezi 50– a 200denním klouzavým průměrem obzvláště široké oddělení. (Protože čím dále jsou dva průměry od sebe navzájem, tím více může crossover zaostávat za cenovou akcí.) Obchodníci také hledají vzor v kratších časových rámcích, používají spíše čtyřhodinové nebo hodinové grafy než denní grafy.

Závěrečné slovo o kříži smrti

I když u každého technického ukazatele existují kritici, kříž smrti je považován mnoha investory za významný graf. Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financování pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. Analýza ukazuje, že u primárních tržních indexů došlo k křížovému vzoru smrti, což přesně předpovídá mnoho hlavních poklesů medvědího trhu. Vzorec křížení smrti v průmyslovém průměru Dow Jones předcházel krachu v roce 1929. K úmrtí došlo v indexu S&P 500 v květnu 2008 - čtyři měsíce před krachem z roku 2008.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení kříže smrti. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • McClellan oscilátor McClellan oscilátor - technická analýza McClellan oscilátor je typ hybného oscilátoru. McClellanův oscilátor se počítá pomocí exponenciálních klouzavých průměrů a je navržen tak, aby spíše naznačoval sílu nebo slabost cenového pohybu než jeho směr.
  • Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry - technická analýza Rychlostní čáry jsou analytický nástroj používaný k určení úrovní podpory a odporu. Nejsou určeny k použití jako samostatný technický indikátor.
  • Technická analýza Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found