Ekonomické zastarávání (nemovitosti) - přehled, běžné příčiny

Ekonomická zastaralost označuje ztrátu hodnoty nemovitosti, která je způsobena vnějšími faktory. Taková forma zastarávání je obvykle nevyléčitelná a vlastníci nemohou určit konkrétní příčinu odpisů Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. .

Ekonomické zastarávání

Ekonomické zastarávání vede k poklesu hodnoty nemovitosti, kde kauzální faktory nejsou pod kontrolou vlastníků nemovitosti. Někdy se jí říká vnější zastarávání.

Rychlé shrnutí

  • Ekonomická zastaralost označuje ztrátu hodnoty nemovitého majetku v důsledku faktorů, které jsou pro tento majetek vnější.
  • Mezi běžné příčiny ekonomické zastaralosti patří změna letových modelů letadel, zvýšená míra kriminality, výstavba frekventované dálnice, výstavba skládky v okolí atd.
  • Ekonomická zastaralost je nevyléčitelná, což znamená, že je mimo kontrolu vlastníků nemovitostí.

Běžné příčiny ekonomického zastarávání

Mezi běžné příčiny ekonomické zastaralosti patří:

1. Změny ve vzorcích letu letadel

Nemovitosti mohou být ovlivněny nadměrným hlukem z letadel, když se jejich letové vzorce změní, aby přeletěly nemovitost. Většina lidí dává přednost cestování domů v blízkosti klíčových infrastruktur, jako jsou letiště, pro pohodlí při cestování. To však také znamená, že majetek riskuje ztrátu hodnoty, pokud se letiště rozhodne změnit letové vzorce, takže nad domem budou létat odlétající nebo přistávající letadla. Může to být skutečná nepříjemnost pro lidi, kteří hledají dům vhodný pro rodiny. Hodnoty vlastností mohou významně poklesnout.

2. Rušné dálnice

Výstavba dálnic v blízkosti rezidenčních nemovitostí může obyvatele vystavit dalšímu hluku a provozu. Většina majitelů nemovitostí hledá nákup nemovitostí v oblastech, které jsou přístupné po silnici, aby bylo snadné dojíždět do práce. Když je však silnice upgradována, aby pojala více vozidel, může to vlastníkům nemovitostí způsobit potíže kvůli častému hromadění dopravy během dopravní špičky. Domy v blízkosti těchto silnic mohou trpět nadměrným hlukem z osobních a nákladních automobilů a také znečištěním ovzduší z oxidu uhličitého a smogu uvolňovaného z vozidel.

Proto může být blízkost frekventovaných silnic pozitivní i negativní.

3. Nárůst místní kriminality

Většina majitelů nemovitostí se při rozhodování, kde koupit nemovitost, obává o bezpečnost svého sousedství. Oblasti s vysokou kriminalitou bývají méně atraktivní pro potenciální investory, kteří dávají přednost investování do mírumilovnějších čtvrtí.

Bezpečnost okolí ovlivňuje to, jak lidé žijí, od pohodlí po typ bezpečnostních iniciativ, které mohou podniknout. Vyšší míra kriminality v sousedství má přímý dopad na hodnoty nemovitostí, protože většina investorů se rozhodne zůstat mimo tyto oblasti. V důsledku toho se majitelé nemovitostí potýkají s obtížemi při hledání vhodných kupců pro své nemovitosti.

4. Nebezpečí pro životní prostředí

Směrnice pro jednotlivé země nebo obce týkající se výstavby skládek a kanalizačních potrubí vystavují celé okolí zápachu a hluku z velkých a nákladních vozidel pohybujících se dovnitř a ven. Při nákupu nemovitostí nemusí být investoři obeznámeni s informacemi o druhu budoucího vývoje, který má být v sousedství realizován.

Když takový negativní vývoj Negativní externality Negativní externality nastanou, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana. ovlivňuje obyvatelnost oblasti, protože nikdo nechce bydlet poblíž skládky nebo kanalizace. Skládka bude navíc představovat riziko pro životní prostředí a může obyvatelům způsobit zdravotní komplikace.

5. Ztráta pracovních míst

V některých lokalitách je trh nemovitostí podpořen existencí klíčových průmyslových odvětví, která zaměstnávají tisíce obyvatel. Většina zaměstnanců pracujících v těchto odvětvích tvoří většinu nájemců v blízkých nemovitostech.

Pokud dojde k uzavření jednoho z hlavních průmyslových odvětví, pak bude tisícům lidí nezaměstnáno. Nezaměstnanost Nezaměstnanost je termín označující jednotlivce, kteří jsou zaměstnatelní a hledají práci, ale nemohou si najít práci. Kromě toho nemají lidé v pracovní síle nebo skupině lidí, kteří jsou k dispozici pro práci, vhodné zaměstnání. a místní nemovitosti budou mít nižší hodnotu, protože lidé si nemohou dovolit měsíční nájemné nebo splátky hypotéky. Budovy budou trpět nízkou mírou obsazenosti, což je mimo kontrolu majitelů nemovitostí.

Funkční zastarávání vs. ekonomické zastarávání

Ekonomické zastarávání a funkční zastarávání je často obtížné odlišit kvůli některým podobnostem.

Funkční zastarávání označuje snížení užitečnosti nemovitosti v důsledku faktorů v ní, s výjimkou faktorů způsobených fyzickým poškozením. Dochází k němu, když v budově dojde k relativní ztrátě užitečnosti v důsledku buď zastaralého vybavení, vadného návrhu budovy nebo příliš malé budovy ve srovnání s ostatními v sousedství.

Funkční zastarávání může být léčitelné nebo nevyléčitelné. Záleží na tom, zda náklady na vyléčení zastaralosti převyšují hodnotový přínos zlepšení. Například pětipodlažní budovu bez výtahu lze vyléčit instalací výtahu, pokud to konstrukční návrh budovy umožňuje. Zlepšení lze odůvodnit pouze v případě, že hodnota získaná instalací výtahu je větší než náklady na jeho instalaci.

Na rozdíl od funkční zastaralosti, ke které dochází ve vlastnosti, ekonomické zastarávání dochází mimo nemovitost a je mimo kontrolu vlastníka nemovitosti. To znamená, že nemovitost je nevyléčitelná, protože její vyléčení by bylo příliš nákladné.

Když například okres schválí výstavbu skládky v sousedství, vlastníci nemovitostí nebudou mít nad novou výstavbou žádnou kontrolu, protože se nenacházejí v jejich vlastnictví.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Ekonomické odpisy Ekonomické odpisy Ekonomické odpisy jsou pokles ekonomické hodnoty aktiva v průběhu času. Může také odkazovat na spotřebu fixního kapitálu pro účely odhadu národních účtů. Ekonomické odpisy lze obecně přičíst nepřímým faktorům, jako je zhoršení kvality sousedních silnic
  • Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí Odpovědnost za životní prostředí se týká potenciálních environmentálních nákladů, které kupujícímu vzniknou při koupi nebo leasingu aktiva. Závazky vznikají, když a
  • Lokální zastarávání Lokální zastarávání Lokální zastarávání je druh odpisů nemovitostí, který je způsoben jinými faktory než samotnou nemovitostí. Faktory mohou buď
  • Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení Fyzické zhoršení označuje ztrátu hodnoty nemovitosti v důsledku fyzického opotřebení budovy. Lze jej také popsat jako

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found