Poziční obchodník - přehled, přístupy k pozičnímu obchodování, rizika

Obchodník s pozicí je typ obchodníka, který drží pozici v aktivu po dlouhou dobu. Doba držení se může lišit od několika týdnů do let. Kromě „nákupu a podržení“ se jedná o nejdelší období držení ze všech obchodních stylů.

Poziční obchodování je do značné míry opakem denního obchodování Denní obchodování Hlavním rysem denního obchodování je, že ke koupi a prodeji cenných papírů dochází ve stejný obchodní den. To znamená, že všechny obchodní pozice jsou do konce dne zlikvidovány. Hlavními cíli denního obchodování je objevování a využívání krátkodobé neefektivity trhu. . Obchodníka s pozicí obecně méně znepokojují krátkodobé hnací síly cen aktiva a tržní korekce, které mohou dočasně zvrátit cenový trend.

Obchodník s pozicemi

Obchodníci s pozicí kladou větší důraz na dlouhodobou výkonnost aktiva. Z tohoto pohledu jsou obchodníci blíže spíše dlouhodobým investorům než jiným obchodníkům.

Cílem pozičních obchodníků je identifikovat trendy v cenách cenných papírů. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. , který může pokračovat po relativně dlouhou dobu, a z těchto trendů vydělávat. Obecně může poziční obchodování poskytovat lukrativní výnosy, které nebudou vymazány vysokými transakčními náklady.

Přístupy obchodníků s pozicemi

Poziční obchodování obecně zahrnuje využití jak základních, tak technických analýz. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenové akce. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. .

Základní analýza je obzvláště důležité umístit obchodníky, kteří očekávají, že budou držet aktiva po delší dobu. Základní analýza pozičního obchodování je často spojována s výběrem akcií. Umožňuje obchodníkům najít výherní akcie, které mohou poskytnout vysokou návratnost.

Technická analýza se používá k identifikaci trendů v cenách aktiv, které obchodníkovi umožní vydělat zisky. Kromě toho si klade za cíl identifikovat trendy, které budou trvat dostatečně dlouho, a poskytuje varovné signály o možném zvrácení trendů

Technická analýza obvykle poskytuje pozičním obchodníkům dvě možnosti: obchodovat s aktivy se silným trendovým potenciálem, které dosud nezačaly trendovat, nebo obchodovat s aktivy, která již začala trendovat.

První možnost může poskytnout vyšší výnosy, ale je riskantnější a náročnější na výzkum. Na druhou stranu je druhá možnost méně náročná na výzkum, ale obchodníkovi může uniknout impuls k získání značných zisků.

Rizika s pozičním obchodováním

Podobně jako u jiných obchodních strategií je poziční obchodování spojeno s určitými riziky. Nejběžnější rizika pozičního obchodování jsou:

  • Obrácení trendu: Neočekávané obrácení cen aktiv může mít za následek značné ztráty obchodníka.
  • Nízká likvidita: Kapitál obchodníků s pozicemi je obvykle uzamčen na relativně dlouhou dobu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (záporný) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found