Trust Bank - přehled, historie a funkce japonských trustových bank

Trustová banka je organizace, která svým zákazníkům umožňuje vzájemně obchodovat prostřednictvím smluv známých jako trusty. Banka v takových transakcích působí jako správce a převádí aktiva od jednoho zákazníka / klienta (známého jako zřizovatel) k jinému (známému jako příjemce) v souladu s podmínkami smlouvy o svěřenectví.

Svěřenecká banka

souhrn

  • Svěřenecká banka umožňuje svým zákazníkům vzájemně obchodovat prostřednictvím smluv známých jako trusty.
  • Japonské trustové banky nabízejí bankovní / finanční služby spolu s investičními službami, jako je správa aktiv.
  • Mitsubishi UFJ Trust and Banking (MUTB), jedna z největších japonských svěřeneckých bank, v současné době spravuje aktiva v hodnotě 370 miliard USD.

Svěřenské banky v Japonsku

Mnoho zemí má svěřenecké banky nebo nabízejí důvěryhodné bankovní služby, ale Japonsko má jeden z největších a nejznámějších odvětví svěřeneckého bankovnictví na světě. Japonské trustové banky jsou finanční instituce, které kombinují bankovní / finanční služby se službami souvisejícími s investováním, jako je správa aktiv a různé služby, včetně návrhu a správy penzijního plánu, realitního makléřství a oceňovacích služeb pro korporátní i individuální bankovní klienty.

Svěřenské banky v Japonsku byly na počátku 60. let odděleny od bankovních svěřeneckých oddělení, aby se překlenula propast mezi bankami a obchodníky s cennými papíry. V současné době je Mitsubishi UFJ Trust and Banking (MUTB) jednou z největších svěřeneckých bank v zemi s aktivy ve výši 370 miliard USD.

Historie svěřeneckých bank v Japonsku

Japonsko zavedlo svůj první systém důvěryhodnosti zajištěných dluhopisů v roce 1905, kdy přijalo zákon o důvěryhodnosti zajištěných dluhopisů. Legislativa umožňovala velkým bankám a finančním institucím vzájemně obchodovat s obligacemi. Vládou podporovaný projekt byl klíčovým faktorem velkého přílivu kapitálu do Japonska na počátku 20. století. Příliv kapitálu umožnil zemi stát se vojenskou a ekonomickou supervelmocí v asijsko-pacifickém regionu.

V roce 1906 byla založena společnost Tokyo Trust Company, která má pomáhat domácnostem a malým podnikům mobilizovat prostředky a investovat na finančních trzích. V roce 1921 činil počet trustových bank více než 400. Do té doby vláda umožnila bankám, aby si převážně vládly samy. V roce 1922 přijalo Japonsko zákon o svěřenských fondech jako rozhodující zákon o svěřenských fondech a zákon o důvěryhodném podnikání na ochranu osadníků a příjemců svěřenských fondů.

Funkce svěřeneckých bank v Japonsku

Důvěryhodné banky v Japonsku kombinují bankovní / finanční služby se službami souvisejícími s investicemi pro firemní i individuální klienty. Banky kromě toho poskytují také různé služby, jako je návrh a správa penzijního plánu, realitní makléřství a další služby. Jsou schopni vstoupit nejen na rozšiřující se trh přímého financování, ale také na tradiční trh nepřímého financování.

Rozmanitost operací a služeb nabízených japonskými důvěryhodnými bankami lze naznačit následujícím grafickým popisem:

Důvěřujte obchodnímu modeluZdroj: Sdružení důvěryhodných společností Japonska

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Hypoteční banka Hypoteční banka Hypoteční banka je banka specializující se na hypoteční úvěry. Může se podílet na vzniku nebo poskytování hypotečních úvěrů nebo na obou. Banky půjčují svůj vlastní kapitál dlužníkům a buď inkasují splátky spolu s určitou úrokovou sazbou, nebo prodávají své půjčky na sekundárním trhu.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.
  • Nejlepší banky v Japonsku Nejlepší banky v Japonsku V Japonsku je přibližně 200 bank. Japonská centrální banka (Bank of Japan), centrální banka země, byla založena v roce 1882 s cílem kontrolovat domácí peněžní zásobu a sloužit jako věřitel poslední instance bankám v Japonsku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found