Míra fluktuace zaměstnanců - Zjistěte, jak vypočítat sazby fluktuace

Míra fluktuace zaměstnanců se vztahuje k podílu zaměstnanců, kteří ze společnosti odcházejí. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. během určitého časového období. Tato sazba zahrnuje dobrovolné i nedobrovolné oddělení a vylučuje interní pohyby. Corporate Development Corporate development je skupina ve společnosti odpovědné za strategická rozhodnutí o růstu a restrukturalizaci jejího podnikání, navazování strategických partnerství, zapojení do fúzí a akvizic (M&A) a / nebo dosažení organizační dokonalost. Corp Dev také sleduje příležitosti, které využívají hodnotu obchodní platformy společnosti. (povýšení a převody) a zaměstnanci, kteří jsou na dovolené nebo na dovolené.

Výpočet míry fluktuace zaměstnanců

Vzorec pro míru fluktuace zaměstnanců je následující:

Míra fluktuace zaměstnanců

Kde:

  • Zaměstnanci se oddělili zahrnuje dobrovolné a nedobrovolné oddělení.
  • Průměrný počet zaměstnanců je průměrný počet zaměstnanců zaměstnaných za stanovené časové období.

Příklad míry fluktuace zaměstnanců

HR oddělení společnosti A by chtělo určit míru fluktuace zaměstnanců za měsíc leden. Společnost A zpracovává měsíční zprávy o počtu zaměstnanců a v prvním čtvrtletí vykázala následující údaje:

  • Počet zaměstnanců v lednu: 142
  • Počet zaměstnanců v únoru: 145
  • Počet zaměstnanců v březnu: 143

Společnost navíc v lednu oznámila následující informace:

  • Ukončeni tři zaměstnanci pro protiprávní jednání
  • Dva zaměstnanci na neplacené dovolené
  • Jeden zaměstnanec přešel do jiné divize společnosti

Lednová míra fluktuace zaměstnanců pro společnost A by se počítala takto:

Míra fluktuace zaměstnanců - příklad

Poznámka: Počet oddělených zaměstnanců je tři, protože převody zaměstnanců a zaměstnanci na konci nejsou do výpočtu zahrnuty.

Společnost A proto za měsíc leden zaznamenala míru fluktuace zaměstnanců 2,09%.

Míra fluktuace zaměstnanců v různých průmyslových odvětvích

Samotná míra fluktuace zaměstnanců neposkytuje mnoho informací. Mělo by se proto porovnávat s průměrem v odvětví společnosti. Nemělo by se to porovnávat napříč průmyslovými odvětvími, protože míra obratu se v různých průmyslových odvětvích výrazně liší.

CompData Surveys poskytuje následující údaje o míře fluktuace zaměstnanců:

2016 Obrat podle odvětví

Důležitost míry fluktuace zaměstnanců

Pro každou společnost je vysoká fluktuace zaměstnanců nežádoucí a může mít významný nepříznivý dopad. Proto je v nejlepším zájmu společnosti jej snížit. Zde je několik důvodů, proč je vysoká fluktuace zaměstnanců škodlivá:

1. Náklady na pronájem

Když zaměstnanec opustí společnost, vzniknou společnosti náklady na nalezení náhradníka - náklady na nábor, náklady na reklamu, náklady na správu SG&A SG&A zahrnuje všechny neprodukční náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně to může zahrnovat i náklady na odpisy, náklady na ověření spolehlivosti a náklady na testování / pohovory. Kromě toho existují náklady na ztrátu produktivity, když se zaměstnanec účastní vzdělávacího programu.

2. Pokles morálky

Vysoká fluktuace zaměstnanců má za následek nepříznivý vliv na morálku zbývajících zaměstnanců. Stávající zaměstnanci mohou čelit dalšímu stresu, což má za následek nižší produktivitu.

3. Image značky

Společnosti s vysokou fluktuací zaměstnanců mohou trpět nepříznivým veřejným obrazem. Například práce v odvětví rychlého občerstvení je považována za nežádoucí vzhledem ke své pověstně vysoké míře obratu.

4. Nižší produktivita

Kromě snížení stávající produktivity zaměstnanců v důsledku poklesu morálky dochází ke ztrátě další produktivity, protože stávající zaměstnanci musí naučit nové zaměstnance, jak se přizpůsobit organizační kultuře společnosti a nové pozici.

Způsoby, jak snížit míru fluktuace zaměstnanců

Je zásadní sledovat míru fluktuace zaměstnanců a hledat způsoby, jak rychlost fluktuace snížit. Tady je pět způsobů, jak toho dosáhnout:

1. Najměte „správné“ lidi

Přestože najatý zaměstnanec může mít dovednosti, které odpovídají pozici, je důležité, aby zaměstnanci odpovídali organizační kultuře společnosti. Pokud zaměstnanci nezapadají do firemní kultury nebo se jí nepřizpůsobují, nebudou šťastní. Způsoby řešení tohoto problému spočívají v použití behaviorálních a situačních testů a ukázání zaměstnance na pracovišti a firemní kultuře.

2. Vytvořte konkurenceschopnou strukturu odměňování

Zaměstnanci chtějí být placeni spravedlivě. Ideální je provést průzkum trhu ohledně platů a výhod nabízených konkurenty na podobných pozicích. Poskytnout zaměstnancům vyšší plat však nestačí. Je důležité pochopit výhody, které zaměstnanci chtějí, a vzít to v úvahu při určování struktury odměňování zaměstnanců.

3. Poskytněte zpětnou vazbu

Zaměstnanci musí být uznáni a v patřičném termínu pochváleni. Ukažte uznání, kdykoli je to možné, a vytvořte pozitivní pracovní prostředí, ve kterém mohou zaměstnanci uspět. Zaměstnanci, kteří se cítí žádaní a respektovaní, pravděpodobně zůstanou ve společnosti.

4. Poskytněte kariérní postup

Zaměstnanci chtějí postupovat ve své kariéře. Pokud zaměstnanci nejsou schopni ve své práci postoupit, budou hledat jinou práci, kde budou moci. Zaměstnancům by měla být poskytnuta kariérní cesta, která jim poskytne orientační směr a co mohou dosáhnout, pokud zůstanou ve společnosti.

5. Nabídněte flexibilitu

V dnešní společnosti je velmi žádoucí flexibilní pracovní plán. Studie ve skutečnosti ukázaly, že flexibilní uspořádání práce má pozitivní dopad na udržení zaměstnanců. Umožnění zaměstnancům zvolit si svůj pracovní čas a poskytnutí flexibilního pracovního harmonogramu dává zaměstnancům schopnost sladit pracovní a osobní život, a tím zvyšuje spokojenost zaměstnanců.

Další zdroje

Finance nabízí širokou škálu kurzů finanční analýzy, účetnictví a finančního modelování. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“.
  • Byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci a napříč institucemi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem.
  • Kancelářská politika Kancelářská politika Kancelářská politika existuje téměř v jakékoli organizaci. Jsou to činnosti prováděné jednotlivci za účelem zlepšení jejich postavení a rozvoje jejich osobní agendy - někdy na úkor ostatních. Tyto samoúčelné akce jsou neformální nebo neoficiální a mohly by být důvodem, proč politika na pracovišti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found